Rüdesheim
Rheinstein-slottet ved Rhinen
Route des Vins, Alsace

Rhinen

Rhinens Perler

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kultur. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens vigtighed som færdselsåre op igennem historien. Området er på UNESCOs verdensarvsliste og flere af de forposter, som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer med tydelige levn fra romertiden.

På dette togt fra Düsseldorf til Strasbourg (og retur) skal vi på rejse igennem netop denne del af Europas historie. Vi kører med tog til Düsseldorf og sejler med det flotte skib M/S Leonora. Ombord kan vi slappe af i flotte omgivelser og lade os forkæle af formidabel service og lækre måltider.

Med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder og flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig. Tag med på et dejligt krydstogt på Rhinen, hvor vinmarker, knejsende borge, historiske byer og smukke landskaber ligger som perler på en snor. En betagende sejlads på vandvejen fra Düsseldorf gennem Rhinlandet til Strasbourg. Undervejs besøger vi også byerne Koblenz, Rüdesheim, Mainz og Speyer, som vi kigger nærmere på sammen med vores rejseleder.

Turen til Tyskland foregår med tog og kun med et enkelt skifte undervejs i Hamborg. Nemt og bekvemt. Foruden København, er det muligt at stå på i Ringsted, Odense, Kolding og Padborg. I det moderne, tyske, eldrevne ICE-tog fra Hamborg til Düsseldorf, er der mulighed for at købe frokost i restaurantvognen. Vores rejseleder er med hele vejen, og sørger selvfølgelig også for et ubekymret togskifte i Hamborg.

Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med gode oplevelser og med en nem rejse med tog til Tyskland.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Düsseldorf
 • Dag 2 - Koblenz (09:30-13:30) - Mainz (22:00-)
 • Dag 3 - Mainz (-21:00)
 • Dag 4 - Speyer (12.00-19:30)
 • Dag 5 - Strasbourg (08.30-23:30) og vinsmagning i Alsace
 • Dag 6 - Rüdesheim (15.30-)
 • Dag 7 - Düsseldorf (16:30-)
 • Dag 8 - Hjemrejse fra Düsseldorf
Hent pdf-udgave af rejsen
Rhinens Smukke Perler

Inkluderet i prisen

Togbillet inkl. pladsbillet København-Hamborg-Düsseldorf t/r

Transfer i egen bus fra banegården i Düsseldorf til skibet t/r

7 nætters indkvartering i valgt kahytstype

Helpension ombord startende med aftensmad på ankomstdagen og sluttende med morgenmad på hjemrejsedagen

2 glas vin/vand eller øl til alle frokoster og middage ombord

Alle udflugter i programmet inkl. entréer, svævebanetur i Rüdesheim og vinsmagning i Alsace

Musik og underholdning ombord

Dansk rejseleder på hele rejsen

Dansk cruisemanager ombord på skibet

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer og forplejning

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på €49 pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Skibets drikkevarepakke kr. 600:
Husets hvid- og rødvin, øl (2 slags), sodavand, juice og vand i restauranten og baren. Alt serveres i glas og er tilgængeligt i tidsrummet fra kl. 11.00-23.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.

Dækstillæg på M/S Leonora:

 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.750
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.450
 • Suite på øvre dæk kr. 4.000

 • Dobbeltkahyt som enekahyt på hoveddæk kr. 3.000
 • Dobbeltkahyt som enekahyt på mellemdæk (m. fransk altan) kr. 4.750
 • Dobbeltkahyt som enekahyt på øvre dæk (m. fransk altan) kr. 5.450

Fast plads i bussen på udflugter kr. 150-250

Dag 1

Togrejse fra Danmark til Düsseldorf

Vi starter rejsen bekvemt fra Københavns Hovedbanegård, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg, og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. Undervejs fra Hamborg til Düsseldorf medfører toget restaurantvogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost.

Allerede sidst på eftermiddagen ankommer vi til Düsseldorf, som er hovedstad og næststørste by i delstaten Nordrhein-Westfalen. Her venter vores skønne skib M/S Leonora med dejlige kahytter, lækker mad og en venlig besætning.

Vi afsejler fra Düsseldorf under middagen med kurs mod Koblenz, hvortil vi ankommer tidligt næste formiddag.

ICE tog i Tyskland ICE tog i Tyskland
Dag 2

Koblenz (09:30-13:30) - Mainz (22:00-)

Efter morgenmaden tager vi på en lille byvandring rundt i Koblenz, og kommer blandt andet forbi Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel mødes. Vi vender tilbage til skibet og spiser frokost, og imens vi nyder maden ombord lægger M/S Leonora fra kaj i Koblenz og sejler ind på den del af Rhinen, der er kendt som ”Den romantiske Rhin”.

Strækningen mellem Koblenz og Mainz er sprængfyldt med borge og slotte, hvis historie afspejler en tid, hvor området omkring Rhinen var opdelt i et utal af små Kongeriger.

Det smukke landskab, der omgiver Rhinen, har også givet inspiration til mange myter og legender, der bidrager til områdets spændende historie. Heriblandt er også den sagnomspundne klippe Lorelei, som vi passerer på Rhinens smalleste sted.

Den stærke strøm og klipper skjult under vandoverfladen, har tidligere forårsaget mange grundstødninger og mistede liv. Dette nærede liv til sagnet om havfruen Lorelei, som med sin sang lokker sømændene i døden.

Den romantiske Rhin betragtes som den absolut smukkeste del af Rhinen, og mange gæster vil nyde eftermiddagen og aftenen fra skibets soldæk – hvis vejret tillader.

Inden middagen er alle gæster inviteret til Velkomst Cocktail Party i Loungebaren, hvor skibets Kaptajn er vært, og hvor skibets officerer præsenteres. Sent om aftenen ankommer vi til Mainz.

Dag 3

Mainz (-21:00)

Mainz er en by med lige knap 200.000 indbyggere. Byen ligger på Rhinens venstre bred, lige overfor det sted, hvor floden Main løber sammen med Rhinen. Byen er hovedstad og største by i delstaten Rheinland-Pfalz. Mellem 1919 og 1930, efter afslutningen af 1. verdenskrig, og igen fra 1945 - 49, var byen besat af Frankrig. Mainz er en af Tysklands ældste byer, og dens historie og bygninger spænder fra romertiden til Den Franske Revolution og videre. Efter morgenmaden arrangeres bytur til fods i Mainz. Turen går først til byens berømte og præmierede rådhus - Mainzer Rathaus, der er tegnet af de danske arkitekter, Arne Jacobsen og Otto Weitling i 1966 - 1970.

Vores rundtur fortsætter gennem indkøbscentret, der ligeledes er tegnet af Jacobsen og Weitling, og videre ind til Altstadt - den gamle del af Mainz. Herefter fortsætter vi videre til Sct. Stephans Kirke – kendt for sine meget smukke, blyindfattede ruder, udført af kunstneren Marc Chagall.

Efter frokost ombord er der tid på egen hånd i byen til f.eks. at shoppe i de mange, dejlige butikker eller besøge Gutenberg Museum. Under middagen afsejler M/S Leonora fra Mainz.

Bindingsværkshuse i Mainz
Mainz
Mainz
Dag 4

Speyer (12.00-19:30)

Speyer

Vi ankommer til Domkirkebyen Speyer ved middagstid. Umiddelbart efter frokost er der arrangeret bytur. Turen foregår til fods igennem Domkirkens park og op til kirken. Speyer Dom er et af de mest betydningsfulde romerske bygningsværker i Tyskland. Grundridset af kirken er et latinsk kors. Som udgangspunkt kunne Domkirken godt minde lidt om Kölner Dom, men er dog særegen i både byggestil og indretning.

En anden af byens store seværdigheder er Technik Museum Speyer, der er et både uden - og indendørs museum, der fremviser alt indenfor transport gennem tiden. Man kan opleve alt lige fra gamle russiske tog - over en ægte Lufthansa Jumbojet - til en amerikansk rumfærge.

Der er tid til, at man kan opleve dette museum på egen hånd, da vi først forlader Speyer under aftenens middag ombord.

Dag 5

Strasbourg (08.30-23:30) og vinsmagning i Alsace

Umiddelbart efter ankomst til Strasbourg er der arrangeret busrundtur. I Strasbourg besøger vi bl.a. det smukke Petit France, som ligger i det velbevarede centrum. Strasbourg ligger i det nordlige Alsace, og har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland - og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder Parlamentet.

Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader samtidig med, at den er en gammel by med bindingsværk, små gyder og smalle kanaler.

Efter en dejlig frokost ombord sætter vi os tilbage i bussen og kører ad den berømte vinvej Route des Vins. Her konkurrerer man på den flotteste blomsterpragt og fransk landsbyidyl. Den ene mere farvestrålende by efter den anden ligger som perler på en snor - kun adskilt af de grønne vinmarker.

Vi besøger en af de mange, bedårende byer i Alsace, hvor vi selvfølgelig skal besøge en lokal vingård, hvor vi smager på nogle af de liflige Alsace vine. Vi får flere smagsprøver, og det er muligt at købe vin til fornuftige priser.

Dag 6

Rüdesheim (15.30-)

Hele natten og formiddagen sejler vi tilbage i tysk farvand, og midt på eftermiddagen ankommer vi til den nok mest kendte by langs Rhinen, Rüdesheim. Helt tilbage fra 1950’erne valfartede danske, norske og svenske turister til byen, enten på busture eller campingferier. Alle skulle de ned og opleve den fantastiske stemning i Drosselgasse og Oberstrasse.

I Rüdesheim arrangeres udflugter med svævebanen til monumentet Niederwald Denkmal, ligesom vi skal besøge det berømte Siegfrieds Musikkabinet.

Om aftenen inviterer skibets kaptajn til Kaptajnens Cocktail Party – efterfulgt af Kaptajnens Middag.

Efter middagen er der underholdning i Loungebaren, og da skibet bliver i Rüdesheim indtil tidlig næste morgen, er der mulighed for at slutte aftenen af i den berømte Drosselgasse.

Rüdesheim
Drosselgasse i Rüdesheim
Rüdesheim
Svævebane ved Rüdesheim
Vinmarker omkring Rüdesheim
Dag 7

Düsseldorf (16:30-)

Under dagens sejlads kan man nyde den flotte udsigt på soldækket undervejs ned af den romantiske Rhin mod Bonn eller slappe af med en god bog i en af skibets loungebarer. Vi passerer bl.a. den berømte Lorelei klippe. Ifølge myten var Lorelei en troldkvinde, der bedårede søfolkene og med sin skønhed afledte deres opmærksomhed, så de forliste på de farlige klipper. 

Under sejladsen fortælles der om de mange slotte og borge og ikke mindst deres spændende historier og myter. Vi ankommer til Düsseldorf midt på eftermiddagen, hvor rejselederen byder på en byrundtur til fods. Skibet ligger igen meget tæt på centrum, og der er rig lejlighed til at foretage de sidste indkøb.

Dag 8

Hjemrejse fra Düsseldorf

Et uforglemmeligt flodkrydstogt på Rhinen er til ende for denne gang. Vi siger farvel til skibets besætning, og i Deutsche Bahns moderne tog sætter vi kursen retur til Hamborg – og herfra videre til Danmark.

Køreplan - tog fra København

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.33
Ringsted Station 07.54 21.03
Odense Station 08.40 19.10
Kolding Station 09.18 19.40
Padborg Station 09.59 18.59

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse