Cochem
Boppard
M/S Aurora

Tyskland

Krydstogt på Rhinen & Mosel - 5 dage - Tog

Pris pr. person fra
kr. 6.995

Glæd dig til et lækkert 5-dages krydstogt på floderne Rhinen og Mosel. Turen er fyldt med forkælelse ombord på skibet M/S Aurora. Som et af de få flodkrydstogtskibe, har M/S Aurora også kahytter med balkon, hvor det er muligt at sidde udenfor og nyde sejladsen. Helpension ombord er naturligvis inkluderet sammen med oplevelser med vores medfølgende rejseleder. Og så foregår turen ud og hjem med tog, så vi undgår kedelig motorvejstrafik og kø

Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kultur. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens vigtighed som færdselsåre op igennem historien.

Fra Bonn sætter vi først kursen mod Boppard - en by, der har rødder tilbage til romerne, der huserede på disse kanter for flere hundrede år siden. Efter Boppard sejler vi for en kort stund tilbage op ad Rhinen, for derefter at dreje til venstre ved Koblenz ned ad Mosel. Her skal vi på opdagelse i romantiske landskaber, hvor vi bl.a. kan opleve vinmarker, idylliske landsbyer og eventyrborge. På Mosel anløber vi Cochem, hvor vi bl.a. kan se det berømte Reichsburg. Efter besøget i Cochem vender vi skibet for at sejle op ad Mosel til Koblenz, og undervejs har vi igen god tid til igen at nyde de fantastiske landskaber.

Turen til Tyskland foregår med tog og kun med et enkelt skifte undervejs. Nemt og bekvemt. Foruden København, er det muligt at stå på i Ringsted, Odense, Kolding og Padborg. I det moderne, tyske, eldrevne ICE-tog fra Hamborg til Bonn, er der mulighed for at købe frokost i restaurantvognen. Vores rejseleder er med hele vejen, og sørger selvfølgelig også for et ubekymret togskifte i Hamborg.

Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med gode oplevelser og med en nem rejse med tog til Tyskland.

Mosel i Flammer: På afgangen 26. august venter en særlig oplevelse, da man netop i denne periode afholder Weinfest Cochem. Hele byen er smukt pyntet op, om aftenen rundes det hele af med et stort festfyrværkeri, som oplyser byen, borgen og de omkringliggende vinmarker. Mange kender arrangementet Rhinen i Flammer – her er det blot Mosel i Flammer

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Bonn
  • Dag 2 - Boppard (13:00-07:00)
  • Dag 3 - Cochem (14:00-08:00)
  • Dag 4 - Koblenz (13.00-19:00)
  • Dag 5 - Bonn - Hamburg - Danmark
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Krydstogt P Rhinen Og Mosel 5 Dage Tog V2

Inkluderet i prisen

Togbilletter til/fra Bonn inkl. pladsbilletter

4 overnatninger i valgt kahyt på M/S Aurora

Transfer til/fra skibet

Helpension ombord startende med aftensmaden på dag 1 og sluttende med morgenmad på dag 5

Byvandringer i Boppard, Cochem og Koblenz,

Vinsmagning i Boppard

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 9 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Øvrig forplejning

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg på M/S Aurora:

  • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 250
  • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue som kan åbnes kr. 500
  • Kahyt på øvre dæk med privat balkon kr. 1.200

  • Enekahyt på hoveddæk kr. 4.500

All Inclusive drikkevarepakke kr. 600

  • Fadøl, vin i glas (3 rød, 3 hvid, 1 rosé), husets mousserende vin, udvalg af juice, og sodavand. Vand på flaske i kahyt og på udflugter. Drikkevarene serveres i tidsrummet 9:00-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.
Dag 1

Togrejse fra Danmark til Bonn

Vi starter rejsen bekvemt fra Københavns Hovedbanegård, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. Undervejs fra Hamborg til Bonn findes restaurantvogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost. 

Allerede sidst på eftermiddagen ankommer vi til Bonn, hvor en bus står klar til at køre os den korte tur til skibet. Straks efter vores ankomst smider vi fortøjningerne, og starter sejladsen sydpå ad Rhinen.

Vi bliver præsenteret for skibets besætning og turens program gennemgås, inden vi nyder det første af en lang række lækre måltider ombord.

Skibet tilbringer natten i den lille by Andernach.

M/S Aurora M/S Aurora
Dag 2

Boppard (13:00-07:00)

Vi nyder formiddagen ombord og betragter de smukke landskaber langs Rhinen. Imens vi spiser frokost ankommer vi til Boppard, som er en af de mange idylliske byer ved Rhinen. Byen har rødder tilbage til tiden, hvor romerne huserede på disse kanter.

Vi tager på en skøn byvandring i byens hyggelige centrum, som domineres af meget velholdte bindingsværkshuse. Flere af disse er mere end 500 år gamle!

Vi slutter turen af i et ”Weinkellerei” for Boppard er ikke kun en smuk by – det er også en af de store byer i vinproduktionen langs Rhinen. I kælderen skal vi naturligvis smage på en række af de gode vine.

Skibet ligger i Boppard natten over, så efter middagen er der god mulighed for at gå en aftentur i byen.

Dag 3

Cochem (14:00-08:00)

Vi lægger fra kaj tidligt om morgenen, og starter sejladsen først op mod Koblenz, og her drejer vi ind på den smukke Mosel-flod Vi skal gennem mange sluser, og på begge sider af floden ser vi de mange vinmarker, som området er kendt for.  Ved frokosttide ankommer vi til Cochem, som ligger smukt med Reichsburg-slottet stolt knejsende over byen. I Cochem venter en dejlig byrundtur til fods.

Herefter tid på egen hånd - vi kan anbefale et besøg i Reichsburg eller en tur med svævebanen til Pinner-korset. Der er også mulighed for at slentre en tur i byen og kigge på butikker.

Middag ombord på skibet – og da skibet først forlader Cochem næste morgen vil vi anbefale, at aftenen tilbringes med et glas dejlig Mosel-vin serveret i et af byens mange vinhuse.

OBS – På afgangen 26. august venter en særlig oplevelse, da man netop i denne periode afholder Weinfest Cochem. Hele byen er smukt pyntet op, om aftenen rundes det hele af med et stort festfyrværkeri, som oplyser byen, borgen og de omkringliggende vinmarker. Mange kender arrangementet Rhinen i Flammer – her er det blot Mosel i Flammer

Dag 4

Koblenz (13.00-19:00)

Hele formiddagen nyder vi sejladsen på Mosel og betragter de mange vinmarker og små eventyrslotte. Igen i dag venter en lang række sluser, før vi ved frokosttide ankommer til Koblenz.

Om eftermiddagen tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes.

Efter et par timer på egen hånd (mulighed for at tage en tur med svævebanen over Rhinen) mødes vi ombord til middag.

Skibet ligger i byen Andernach natten over.

Dag 5

Bonn - Hamburg - Danmark

Et skønt krydstogt er ved at være slut.

Efter morgenmaden er der sørget for privat bustransport til banegården, hvorfra vi tager toget til Hamburg – og derfra videre hjem mod Danmark.

OBS: På afgangen d. 30/9 rejser vi hjem fra Köln i stedet for Bonn. Det har ingen betydning for rejsens program.

Køreplan - tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.17 21.36
Ringsted Station 07.58 21.03
Odense Station 08.40 20.22
Kolding Station 09.18 19.43
Padborg Station 10.02 18.59

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse