M/S Viva Enjoy
M/S Viva Enjoy - kahyt på mellemdæk med fransk altan (konceptbillede)
Linz

Main og Donau

Luksus på Main og Donau

Pris pr. person fra
kr. 26.995

Velkommen ombord på "Luksus på Main og Donau", en ekstraordinær rejse, der kombinerer luksuriøs komfort med en dybdegående opdagelse af Centraleuropas historiske og kulturelle skatte. Denne 13-dages krydstogtoplevelse, der starter i Frankfurt og slutter i Wien, er en enestående mulighed for at udforske hjertet af Europa. Vi sejler med det splinternye 5-stjernede luksusskib, M/S Viva Enjoy (søsættes i 2024), der kan bryste sig af hele 95 luksuriøse, udvendige kahytter. Vores sejlads med Viva Enjoy er desuden skibets jomfrurejse!

Vores rejse starter i Frankfurt, hvor du straks går ombord og begynder din rejse ned ad Main-floden. Den første stop er Aschaffenburg, en by rig på romersk historie og charme. Herefter besøger du Wertheim, en romantisk middelalderlandsby, hvor du kan udforske de historiske gader og markedspladser.

I Würzburg og Marktbreit vil du opleve barok arkitektur og vinbyens kultur. Bamberg byder på sin unikke røgede øl og en sejltur gennem RMD-kanalen, en imponerende menneskeskabt vandvej, der forbinder Main og Donau. Nürnberg, med sin rige historie og velbevarede bymur, tilbyder en fascinerende blanding af historie og kultur.

Kelheim og Regensburg er næste stop, hvor du vil opleve Donau-flodens skønhed og byernes historiske betydning. Din rejse fortsætter gennem den idylliske Wachau-dal, kendt for sine vinmarker og naturskønne landskaber, før du ankommer til Wien, musikkens og kunstens by.

I Wien, turens højdepunkt, vil du blive fortryllet af byens arkitektoniske vidundere, fra det berømte Hundertwasser-hus til den historiske Ringstrasse. En tur gennem byens gamle gader afslører skjulte skatte som Skt. Stefans-domkirken og det kejserlige palads Hofburg. Rejsen sluttes med et besøg på det det majestætiske Schönbrunn-slot, før vi igen flyver tilbage til Danmark. 

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Fly til Frankfurt
 • Dag 2 - Aschaffenburg (03:30-14:00)
 • Dag 3 - Wertheim (02:00-17:00)
 • Dag 4 - Würzburg (09:00-13:30) og Marktbreit (18:30-22:00)
 • Dag 5 - Hassfurt (12:30-13:30) og Bamberg (18:30-22:00)
 • Dag 6 - Nürnberg (08:00-18:00)
 • Dag 7 - Kelheim (12:00-18:00) og Regensburg (23:00-)
 • Dag 8 - Regensburg (-23:00)
 • Dag 9 - Passau (08:00-14:00) og Linz (19:30-)
 • Dag 10 - Linz (-23:30)
 • Dag 11 - Melk (07:30-11:00) og Dürnstein (12:30-16:00)
 • Dag 12 - Wien
 • Dag 13 - Hjemrejse fra Wien
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Luksus P Main Og Donau 2024

Inkluderet i prisen

Fly til Frankfurt og retur fra Wien inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

12 overnatninger på M/S Viva Enjoy i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord. Pensionen starter med middag på dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen

Drikkepenge til skibets personale

Drikkevarer ombord (læs mere i programmet) inkl. minibar

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter ifølge program

Ikke inkluderet i prisen

Forplejning udenfor skibet

Evt. drikkepenge til chauffører og lokalguider

Kahyt med fransk altan på mellemdæk (Ruby) kr. 3.000

Kahyt med fransk altan på øvre dæk (Diamond) kr. 5.000

Suite på øvre dæk (Diamond) kr. 10.000

Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 8.000

Dag 1

Fly til Frankfurt

Vi flyver direkte til Frankfurt, og møder her vores dejlige skib. Mens vi nyder middagen i skibets restaurant, fortsætter vi sejladsen mod sydøst på Main-floden.

OBS: Flere af billederne er af M/S Viva Two, der er M/S Viva Enjoys søsterskib. M/S Viva Enjoy er ikke færdigbygget endnu. Vi deltager på skibets jomfrurejse.

Dag 2

Aschaffenburg (03:30-14:00)

Aschaffenburg er en by beliggende i delstaten Bayern i det sydlige Tyskland. Byen ligger ved floden Main og har en lang historie, der går tilbage til romertiden. Den blev grundlagt af romerne omkring 1. århundrede f.Kr. og har siden haft en betydelig rolle som en vigtig handels- og kulturbro mellem det nordlige og sydlige Tyskland. Alt i alt er Aschaffenburg en charmerende by med en rig kulturarv og en smuk beliggenhed ved floden Main.

Dag 3

Wertheim (02:00-17:00)

Efter morgenmaden ombord tager vi på byvandring i den romantiske middelalderlandsby Wertheim. Turen fører os bl.a. forbi markedspladsen, den adelige familie Löwenstein-Wertheim-Rosenbergs hjem og byens englespringvand.  Der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd før vi sejler videre. 

Dag 4

Würzburg (09:00-13:30) og Marktbreit (18:30-22:00)

Om morgenen lægger skibet til i Wurzburg og efter morgenmaden tager vi ind til centrum af vinbyen, der er hjemsted for fyrstbiskoppernes imponerende Würzburger Residenz, opført i barokstil.  Fortsat til fods fortsætter vi og kommer bl.a. forbi Alte Mainbrücke, som er den ældste bro over floden Main, den romanske Maria-kirke med de imponerende sandstensskulpturer, det gamle rådhus samt den store domkirke St. Kilian.

Om aftenen gør skibet holdt i den lille bayeriske by Marktbreit.

Dag 5

Hassfurt (12:30-13:30) og Bamberg (18:30-22:00)

Glæd dig til en afslappende dag, hvor vi begynder at se kanalerne som forbinder de mange floder i området. Bamberg er kendt for sine mange bryggerier og måske især for den lokale specialitet, røget øl, som kan nydes mange steder i byen. Fra Bamberg sejler vi på RMD-kanalen, en menneskeskabt vandvej af udgravede kanaler og inddæmmede flodstrækninger.

Kanalen forbinder Main-floden med Donau og gør det muligt at sejle fra Nordsøen til Sortehavet på Rhinen, Main og Donau. Kanalen, der i sin nuværende form stod færdig i 1992, er ca. 55 meter bred. Højdeforskellen fra man forlader Main-floden ved Bamberg til kanalens højeste del er 175 meter og derfor passerer man undervejs gennem 11 sluser. Derfra hjælper tre sluser skibene de 51 meter ned til Altmühl-dalen ved Dietfurt. Herfra sejler man på floden Altmühl og passerer gennem to sluser for at udjævne de 17 meters højdeforskel til man støder til Donau-floden ved Kelheim.

Dag 6

Nürnberg (08:00-18:00)

Vi tilbringer formiddagen i Nürnberg og starter med en panoramatur i bus. Turen inkluderer et stop ved Reichsparteitagsgelände, hvor nazisterne afholdt store propagandabegivenheder i 1930'erne samt ved kejserborgen.

Senere går vi gennem den historiske bymidte, som stadig er omkranset af en velbevaret bymur.  Vi kommer bl.a. forbi Dürerhaus, hvor den berømte maler Albrecht Dürer boede og arbejdede, kirken Skt. Sebald og det store rådhus fra renæssancen, samt markedspladsen med Vor Frue kirke.

Der er afslutningsvis lidt tid på egen hånd, inden vi tager tilbage til skibet og spiser frokost. 

Nürnberg
Reichsparteitagsgelände
Dürerhaus
Dag 7

Kelheim (12:00-18:00) og Regensburg (23:00-)

Kelheim ligger ved Donau og Main-Donau-Kanalen mellem Ingolstadt og Regensburg, og her bliver der mulighed for at gå i land på egen hånd eller at tage med skibet på udflugt til klosteret i Weltenburg.

Sent om aftenen ankommer vi til Regensburg, hvor vi bliver liggende til næste dags aften.

Dag 8

Regensburg (-23:00)

Vi tilbringer dagen i Regensburg, hvor Donau og Regen-floden møder hinanden. Regensburg er en af Tysklands ældste byer. Byen har været hovedstad i Bayern og den gamle bykerne, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, slap relativt uskadt fra bombardementerne under 2. verdenskrig. Regensburg er desuden kendt som hjemsted for den berømte fyrstefamilie Thurn und Taxis, som har resideret i St. Emmeram-slottet siden 1748

Vi udforsker byen til fods - vi krydser Donau ad den berømte gamle stenbro og passerer forbi den gotiske domkirke Skt. Peter, den romerske ruin Porta Praetoria, rådhuset og byens patricier-huse.  

Regensburg
Skt. Peter
Porta Praetoria
Dag 9

Passau (08:00-14:00) og Linz (19:30-)

Formiddagen bruger vi til at gå en lille tur i den sydtyske by Passau. Byen ligger, hvor floderne Donau, Inn og Ilz mødes, og kaldes ofte Dreiflüssestadt (de tre floders by).

Vi sejler nu på Donau og krydser grænsen til Østrig. Først på formiddagen ankommer vi til Linz, som strækker sig på begge sider af Donau og er Østrigs 3. største by.

Dag 10

Linz (-23:30)

I dag skal vi udforske Linz og omegn.

Vi starter med at køre til området omkring Pöstlingberg, som er en meget stejl bakke/klippeside i byen, og som nærmest er blevet byens vartegn. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over byen og hele dalen med floden i bunden.

En sjov måde at komme til toppen er med den gamle sporvogn, og turen op på toppen regnes for at være en af de stejleste sporvognsstrækninger i hele verden!  Herefter går vi en tur i den hyggelige gamle bydel, som byder på mange flotte specialbutikker.

Dag 11

Melk (07:30-11:00) og Dürnstein (12:30-16:00)

Vi tilbringer formiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år.

Om eftermiddagen anløber vi Dürnstein, hvor rygterne siger, at den engelske konge Richard Løvehjerte sad fanget i byens borg. Der vil være tid til på egen hånd at besøge byen – og muligvis borgruinen.

Idag sejles også  gennem den smukke Wachau-dal, som er er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine, der dyrkes i området. 

Om aftenen ankommer vi til Wien.

Melk
Dürnstein
Wachau-dalen
Dag 12

Wien

Turens mål er nu nået og vi skal ud og opleve Wien.

Vi nyder den righoldige morgenbuffet på skibet, inden vi tager på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. 

Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet. 

På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul. Efter frokost på skibet er eftermiddagen til fri disposition.

Dag 13

Hjemrejse fra Wien

Vi skal først flyve hjem om eftermiddagen, så der bliver tid til et besøg på Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark. Sidst på dagen sætter vi kursen mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse