Angkor Wat, Cambodja
Angkor Wat, Cambodja
Phnom Penh, Cambodja

Cambodja & Vietnam

Krydstogt på Mekongfloden

Pris pr. person fra
kr. 26.995

Betagende natur og grønne rismarker, dramatisk historie, enestående kulturmonumenter, spændende storbyer og en imødekommende og nysgerrig befolkning - vores 8-dages krydstogt på Mekong-floden med det luksuriøse flodskib Mekong Prestige II byder på en vifte af fremmedartede og fascinerende oplevelser. Vi supplerer krydstogtet med 2 nætter i Siem Reap i Cambodja og 1 nat i Saigon/Ho Chi Minh City - begge steder bor vi på lækre luksushoteller og skal naturligvis opleve de lokale seværdigheder. 

Bemærk: Alle programmets udflugter, helpension på hele rejsen og mange drikkevarer er inkluderet i prisen!  

Vietnam og Cambodja var begge en del af den forhenværende koloni Fransk Indokina, men landene har hver deres spændende historie, kultur og gastronomiske udtryk. Fælles for dem er, at de - trods nogle svære vilkår - udstråler tro på fremtiden og modtager gæster åbent og venligt. 

Ved Siem Reap besøger vi Cambodjas mest berømte seværdighed, det imponerende tempelkompleks Angkor Wat, som er så betydningsfuldt, at det endda er afbilledet på Cambodjas flag. Efter to dage i Siem Reap går vi ombord på det flotte skib Mekong Prestige II, hvor vi bor i komfortable kahytter med fransk altan. Mekongfloden ligger i Sydøstasiens hjerte. Den udspringer i Kina og flyder gennem Laos, Cambodja og Vietnam før den udmunder i Det Sydkinesiske Hav. Floden har i århundreder fungeret som trafikåre og været centrum for landbrug, fiskeri og handel i området. På sejladsen fra Siem Reap i Cambodja til Vietnams hovedstad, Ho Chi Minh City (Saigon) skal vi bl.a. besøge en flydende flodlandsby, køre med oksetrukket kærre gennem frodige landskaber og se smukke pagoder og templer. I Cambodjas spændende hovedstad Phnom Penh, hvor kolonitidens franske indflydelse stadig ses, får vi også et indblik i landets mørke kapitel, Pol Pots rædselsregime i 1970'erne. Vi krydser grænsen til Vietnam, hvor vi besøger Marguerite Duras' Sa Dec og Cai Be inden vi ankommer til Ho Chi Minh City, hvor vi bl.a. skal se Notre Dame og det berømte postkontor fra kolonitiden.     

Mellem de oplevelsesrige udflugter i land kan vi slappe af på Mekong Prestige II. Atmosfæren ombord er hyggelig og afslappet, og det venlige personale er klar til at forkæle os med god mad i skibets restaurant. På det komfortabelt indrettede soldæk kan vi slappe af og nyde udsigten til de smukke landskaber langs Mekong-floden.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 - Ankomst til Cambodja - Angkor-templerne
 • Dag 3 - Siem Reap - Angkor-templerne
 • Dag 4 - Marked i Siem Reap - Afsejling
 • Dag 5 - Flydende landsby - Kampong Tralach - Udong
 • Dag 6 - Koh Dach - Phnom Penh
 • Dag 7 - Phnom Penh
 • Dag 8 - Sejlads mod Vietnam
 • Dag 9 - Tan Chau
 • Dag 10 - Sa Dec - Cai Be
 • Dag 11 - Ho Chi Minh City (Saigon)
 • Dag 12 - Ho Chi Minh City (Saigon) - Hjemrejse
 • Dag 13 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Mekong 2020 Ny Web

Inkluderet i prisen

Fly København-Bangkok-Siem Reap/Ho Chi Minh City-Bangkok-København med Thai Airways inkl. bagage og fuld forplejning ombord

Transfer lufthavn-hotel/hotel-skib/skib-hotel/hotel-lufthavn

2 nætter på 4-stjernet hotel i Siem Reap

Måltider i Siem Reap: 2 x morgenmad (dag 3 & 4), 2 x frokost (dag 2 & 3), 2 x aftensmad (dag 2 & 3) inkl. vand & kaffe/te

Velkomstdrink

7 nætter på Mekong Prestige II i kahyt med fransk altan på hoveddæk

Helpension ombord (fra frokost dag 4 til morgenmad dag 11)

Drikkevarer ombord til frokost og aftensmad (vand, sodavand, øl og vin af lokale mærker)

Drikkepenge til skibets besætning

1 nat på 5-stjernet hotel i Ho Chi Minh City

Måltider i Ho Chi Minh City: 2 x frokost (dag 11 & 12), aftensmad dag 11 inkl. vand & kaffe/te, morgenmad dag 12

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Drikkepenge til lokalguider, chauffører og hotelpersonale, beregn ca. $30 pr. person

Visum til Cambodja (kan købes ved ankomsten - medbring 2 pasfotos og ca. $35 i kontanter pr. person - eller søges på forhånd på https://www.evisa.gov.kh/). Visum til Vietnam kræves ikke til ophold under 15 dage.

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltkahyt på øvre dæk kr. 1.500

Juniorsuite på hoveddæk kr. 4.200

Suite med terrasse på øvre dæk kr. 6.000

Eneværelse/enekahyt på hoveddæk kr. 11.000

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra København kl. 13.50 med fly via Bangkok til Siem Reap i Cambodja. Vi flyver med Thai Airways og måltider og drikkevarer ombord er inkluderet i prisen. 

Dag 2

Ankomst til Cambodja - Angkor-templerne

Velkommen til Siem Reap i Cambodja - beregnet ankomst kl. 08.15 lokal tid. Bustransport fra lufthavnen til Sokha Angkor Resort Hotel i Siem Reap, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser, og kan friske os op ovenpå rejsen. Vi spiser frokost (inkl. 0,5 l. vand og kaffe/te) i hotellets restaurant. Om eftermiddagen kører vi med bus til Angkor-templerne. Når man er i Cambodja er det næsten utænkeligt ikke at besøge tempelområdet, som dækker 20 x 50 kilometer. Selve Angkor Wat er blot det største af mange templer, selvom det har lagt navn til hele området. Angkor er tidligere hovedstad i Khmerriget, som sad på magten fra det 9. til det 13. århundrede. Byen og dens fascinerende templer blev gradvis dækket af jungle. Templerne blev genopdaget i det 19. århundrede og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi lægger ud med at besøge Angkor Thom, den sidste hovedstad i Khmerriget. Byen, som strækker sig over et areal på 10 kvadratkilometer og er omgivet af en 100 meter bred voldgrav, blev opført i slutningen af det 11. århundrede af Kong Jayavarman 7. Angkor Thom regnes for centrum i en af verdens første millionbyer, og de kilometerlange mure og overdækkede gallerier med stenrelieffer illustrerer livet i Khmerrigets dage. Vi besøger statstemplet Bayon med 54 rigt dekorerede tårne. Vi besøger også Elefantterrassen og Den Spedalske Konges Terrasse samt Phimeanakas-templet. Vi slutter dagen af med at besøge det fascinerende pyramidiske Baphoun-tempel, som er nyrenoveret. Vi spiser middag (inkl. 0,5 l. vand og kaffe/te) på en lokal restaurant, inden vi går til ro på hotellet. 

Angkor Wat, Cambodja
Angkor Wat, Cambodja
Angkor Wat, Cambodja
Dag 3

Siem Reap - Angkor-templerne

Angkor Wat, Cambodja Angkor Wat, Cambodja

Efter morgenmad på vores hotel sætter vi igen kurs mod templerne i Angkor, hvor vi udforsker Banteay Srei, kvindernes citadel, som er bygget i det 10. århundrede. Efter frokost (inkl. 0,5 l. vand samt kaffe/te) oplever vi Ta Pronh-templet, som er omgivet af frodig vegetation og minder om den stand tempelkomplekserne var i, da de blev genopdaget af de europæiske opdagelsesrejsende. 

Vi ser den menneskeskabte sø Srah Srang og slutter af med at besøge Angkor Wat-templet, som anses for at være det mest imponerende af dem alle. Vi spiser aftensmad (inkl. 0,5 l. vand samt kaffe/te) på en restaurant i Siem Reap.

Dag 4

Marked i Siem Reap - Afsejling

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet. Om formiddagen besøger vi et marked for kunsthåndværk - måske finder du en smuk souvenir? Herefter kører vi den korte tur til Phnom Krom, hvor skibet venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og spiser frokost ombord. Om eftermiddagen kaster vi fortøjningerne og krydser Tonle-søen. Vi spiser velkomstmiddag ombord. Bemærk - hvis vandstanden i Tonle-søen er lav, går vi i stedet ombord i Prek Dam. 

Dag 5

Flydende landsby - Kampong Tralach - Udong

Kampong Tralach, Cambodja Kampong Tralach, Cambodja

Vi ankommer til Kampong Chhnang, en travl provinshavneby med livlig markedshandel. Vi går ombord i mindre både, så vi kan besøge en flydende landsby, hvor hele befolkningens liv er forbundet til vandet, som de bor på. Vi besøger byens marked, inden turen går tilbage til skibet, hvor vi spiser frokost ombord, mens vi sejler videre mod Kampong Tralach. Herfra kører vi med oksetrukket kærre gennem det frodige landskab til den smukke pagode Vihara of the Wat Kampong Leu, som bl.a. har smukke vægmalerier. Vi kører med bus til Udong, som var hovedstad i Cambodja mellem 1618 og 1866. Vi besøger Vipassana Dhura-pagoden, hvor der under de sidste khmer-kongers herredømmer blev rejst en række stupas - smukke spir-lignende konstruktioner. Stedet blev brugt til meditation af de buddhistiske munke. Om aftenen fortsætter vi sejladsen mod Phnom Penh.

Dag 6

Koh Dach - Phnom Penh

Silke, Koh Dach Silke, Koh Dach

Vi ankommer til Koh Dach, Silkeøen. Cambodja har en lang tradition for silkevævning, og her på øen holdes kunsthåndværket i hævd. Vi spadserer en tur og besøger et væveri, hvor vi hører om den fascinerende fremstillingsproces. Vi besøger desuden en lokal pagode og en skole, inden vi vender tilbage til skibet til frokost. 

Vi sejler videre mod Cambodjas hovedstad Phnom Penh, hvor indflydelsen fra tiden som fransk koloni stadig ses tydeligt i arkitekturen langs byens brede boulevarder. Vi besøger det buddhistiske tempel Wat Phnom, som byen er navngivet efter. Efter middagen ombord er der opvisning i den traditionelle Khmer-dans Apsara på skibet.

Dag 7

Phnom Penh

Phnom Penh, Cambodja Phnom Penh, Cambodja

Vi tager på byrundtur med bus i Phnom Penh og ser det kongelige palads med sølvpagoden. Vi besøger nationalmuseet, som bl.a. rummer en udstilling af Khmer-kunsthåndværk. Efter frokost ombord skal vi opleve et mørkt kapitel i dette smukke lands historie, når vi besøger en tidligere skole, der under Pol Pots regime i 1970'erne blev omdannet til torturfængslet S21 - i dag er der museum om de røde Khmerers folkedrab, der stadig hviler som en mørk skygge over landet. Efter museumsbesøget er der mulighed for at gøre en god handel på markedet i den imponerende markedshal opført i art deco-stil i 1937. Vi spiser middag ombord. 

Dag 8

Sejlads mod Vietnam

Vi tilbringer en afslappet dag ombord, mens vi sejler mod den vietnamesiske grænse. Fra soldækket eller salonen kan vi nyde udsigten til de smukke landskaber og byer, der omgiver Mekong-floden. Flodtrafikken og fiskeriet giver også indblik i livet på denne fremmedartede egn. Efter grænseformaliteterne sejler vi ind i Vietnam. 

Dag 9

Tan Chau

I dag stiger vi ombord i mindre både og besøger den afsidesliggende by Tan Chau. Denne charmerende, lille by, med livlig handelsaktivitet i landlige omgivelser, er ganske repræsentativ for denne del af Vietnam og giver et godt indblik i livet på disse kanter. 

Dag 10

Sa Dec - Cai Be

Den kinesiske elsker hus, Sa Dec. Den kinesiske elsker hus, Sa Dec.

Om formiddagen besøger vi Sa Dec, en travl storby, hvor den franske forfatter Marguerite Duras tilbragte en del af sin barndom og ungdom, da byen var en del af kolonien Fransk Indokina. Vi ser huset, som tilhørte den kinesiske elsker fra Duras' mest berømte roman, Elskeren. Huset er i dag indrettet som museum. Vi besøger desuden et caodaistisk tempel og spadserer gennem byens farverige marked. 

Efter frokost ombord sejler vi forbi Vinh Long, som ligger midt i floddeltaet mellem to bifloder. Vi sejler med mindre både gennem Cai Be og ser den franske domkirke i gotisk stil. Vi spadserer langs floden og får indblik i det lokale erhvervsliv med fremstilling af rispapir og kokosslik. Efter middagen ombord er der traditionel musikalsk underholdning. 

Dag 11

Ho Chi Minh City (Saigon)

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibet og går i land i My Tho. Vi kører med bus til Ho Chi Minh City (ofte forkortet HCMC) og besøger undervejs Cholon-markedet samt en fabrik, hvor der fremstilles traditionelle, asiatiske lak-genstande. Vi spiser frokost (inkl. 0,5 l. vand og kaffe/te) på en restaurant i byen, inden eftermiddagens byrundtur. 

Her ser vi domkirken Notre Dame, det berømte postkontor fra den franske kolonitid og operahuset. Vi passerer også forbi Genforeningspaladset. Middagen (inkl. 0,5 l. vand og kaffe/te) serveres på en lokal restaurant og vi overnatter på et skønt hotel.

Det berømte postkontor i Ho Chi Minh City
Det berømte postkontor i Ho Chi Minh City
Notre Dame, Ho Chi Minh City
Genforeningspaladset, Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City
Dag 12

Ho Chi Minh City (Saigon) - Hjemrejse

Vi spiser morgenmad på hotellet og checker ud fra vores værelser. Herefter besøger vi det spændende nationalhistoriske museum. Efter frokost (inkl. 0,5 l. vand og kaffe/te) på en lokal restaurant er der tid på egen hånd, indtil vi sætter kursen mod lufthavnen og flyver tilbage til København via Bangkok. Vi flyver med Thai Airways og måltider og drikkevarer ombord er inkluderet i prisen. 

Dag 13

Hjemkomst

Vi lander i lufthavnen i København, beregnet ankomst fra Bangkok kl. 06.35. Tak for denne gang!

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse