Usedom
Rasender Roland
Ms Princess 2022

Tyskland

Krydstogt fra Stralsund til Berlin

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Tag med på et skønt krydstogt, som inkluderer helpension ombord og masser af dejlige oplevelser. Vi kan se frem til spændende byer med masser af liv, uspolerede småøer, smuk natur og hyggelige gamle købstæder - og masser af tid til at opleve det hele! Foruden Stralsund og Berlin kan vi også se frem til at opleve Usedom, Rügen og Stettin.

Vi starter i handelsbyen Stralsund, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste, og undervejs skal vi blandt andet opleve øerne Usedom og Rügen med skønne strande og livlige badebyer, den polske by Stettin og klostret i Chorin.

Undervejs tager vi også på udflugt til Berlin, hvor vi tager på panoramatur rundt til nogle af den store bys vigtigste seværdigheder. 

Vi sejler med det hyggelige og komfortable flodskib M/S Princess, hvor vi kan slappe af og nyde livet efter de mange spændende oplevelser i land. Tag plads på soldækket eller i salonen med de store panoramavinduer og nyd synet af de smukke landskaber og idylliske flodbyer, der glider forbi.

Krydstogt fra Stralsund til Berlin 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Rejsedag til M/S Princess i Stralsund
  • Dag 2 - Stralsund - Rügen - Lauterbach - Peenemünde
  • Dag 3 - Peenumünde - Wolgast - Greifswald
  • Dag 4 - Stettin
  • Dag 5 - Oderberg og Kloster Chorin
  • Dag 6 - Udflugt til Berlin
  • Dag 7 - Schwedt og slusen ved Hohenshaaten
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Krydstogt Fra Stralsund Til Berlin 2023V3

Inkluderet i prisen

Transport i moderne 4-stjernet bus inkl. kaffe/the på ud-/hjemrejse

Frokost / madpakke inkl. drikkevarer på ud- og hjemrejsen

7 nætter i delt dobbeltkahyt på skibet M/S Princess***

Helpension på skibet, bestående af morgenmadsbuffet, 4-retters frokost og 5-retters aftensmad

2 glas øl eller vin pr. dag på skibet samt kaffe/the

1 flaske kildevand pr. kahyt pr. dag

Udflugter ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Drikkepenge til skibets besætning (€35 pr. person)

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Øvrige drikkevarer / måltider

Kahyt på øvre dæk kr. 950

Enekahyt på hoveddæk kr. 2.550

Enekahyt på øvre dæk kr. 4.450

Dag 1

Rejsedag til M/S Princess i Stralsund

Ms Princess 2022

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod grænsen og videre østpå mod Stralsund. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til skibet i Stralsund og bliver indkvarteret i vores kahytter på MS Princess. Skibet ligger i Stralsund natten over.

Dag 2

Stralsund - Rügen - Lauterbach - Peenemünde

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Stralsund, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Den middelalderlige bykernes arkitektur domineres af røde murstensbygninger, kirker, klostre samt rådhuset med den rigt dekorerede facade. De solide købmandsvillaer afspejler den velstand og status som Stralsund oplevede i det 14. og 15. århundrede, hvor byen var et ledende handelscentrum. Tilbage på skibet sejler vi nu videre mod Lauterbach på øen Rügen mens vi nyder frokost ombord.

Om eftermiddagen kører vi med bus fra Lauterbach til den lille by Göhren, hvorfra vi kører tilbage til Lauterbach med den dampdrevne smalsporsjernbane “Rasender Roland”. Jernbanevognene er op til hundrede år gamle, så udflugten er først og fremmest en rejse tilbage i tiden. Men turen, som går langs kysten til Binz og derfra til Putbus, byder også på smuk natur. Tilbage på skibet påbegyndes sejladsen mod byen Peenemünde, som vi når ud på aftenen.

Stralsund
Rasender Roland
Rasender Roland2
Dag 3

Peenumünde - Wolgast - Greifswald

Peenemünde ligger på øen Usedom. Om formiddagen tager vi på en udflugt rundt på øen, som er den andenstørste af de pomeranske øer efter Rügen. Den naturskønne ø er delt mellem Tyskland og Polen. På den polske side ligger havne- og badebyen Swinoujscie. Den tyske side af øen er kendetegnet ved badebyer med skønne strandpromenader og pragtvillaer fra tiden omkring århundredskiftet, hvor den tyske adel og overklasse yndede at feriere her.

Vi møder skibet igen i byen Wolgast, som ligger ved Peenestrom-flodens bred overfor Usedom. Her spiser vi frokost, inden vi om eftermiddagen tager på udflugt til byen Greifswald, hvis universitet er det næstældste i Nordeuropa. Greifswald har som mange andre byer i denne region været svensk styret.

Dag 4

Stettin

Vi står op til sejladsen mod Stettin i Polen, som har været såvel hansestad som uafhængigt hertugdømme i romerriget. Vi ankommer til Stettin om eftermiddagen og tager på byrundtur til fods. Vi kommer forbi byens største seværdigheder, heriblandt mange bygninger i Art Nouveau arkitektur, Waly Chrobrego-promenaden med fantastisk udsigt over havnen og Oder-floden, de Pommerske fyrsters slot, som i dag er kulturhus, Skt. Jakob domkirken og meget mere. Vi spiser middag ombord på skibet, som bliver liggende i Stettin natten over.

Dag 5

Oderberg og Kloster Chorin

Vi forlader Stettin om morgenen og sejler sydpå ad floden Oder, som danner grænse mellem Tyskland og Polen. Efter frokost ankommer vi til den tyske by Schwedt, og herfra tager vi på udflugt til byen Oderberg i delstaten Brandenburg. En idyllisk lille by i den nordlige ende af Oder-marsklandet. De store skove omkring byen er en del af det største sammenhængende skovområde i Tyskland samt en del af reservatet Schorfheide Chorin, som et rigt på dyre- og plantearter.

Efter Oderberg besøger vi det berømte kloster Chorin, som er et af det østlige Tysklands fineste eksempler på teglstensgotisk arkitektur. Klosteret blev grundlagt i 1272 og opløst i 1542 som følge af Reformationen.

Skibet ligger natten over i Schwedt.

Dag 6

Udflugt til Berlin

Mens skibet bliver liggende i Schwedt, kører vi om morgenen med bus mod Berlin. Inden da laver vi vores egne madpakker ved morgenbuffetten inkl. vand, chokoladebar og frugt.

I Berlin tager vi på panoramatur med bussen. På vores rundtur kommer vi bl.a. forbi Rigsdagen med den flotte og imponerende glaskuppel, der giver en formidabel udsigt over byens gader og parker. Potsdamer Platz var før krigen hele Europas pulserende centrum, og i årene lige efter krigen opstod der et livligt sortbørsmarked, her hvor den sovjetiske, britiske og amerikanske sektorgrænse stødte sammen. Under øst-vest delingen derefter lå det meste af pladsen øde hen, men i dag er Potsdamer Platz igen blevet et livligt bycentrum med shoppingcentre, kunst og kultur.

For enden af den storslåede boulevard Unter den Linden ser vi Brandenburger Tor, der var symbol på Tysklands deling og i dag er blevet et symbol på genforeningen.

Den berømte grænseovergang Checkpoint Charlie og Alexanderplatz med det høje tv-tårn kommer vi også forbi, ligesom vi naturligvis skal se resterne af Muren, der fra 1961 til 1989 delte, ikke blot Berlin, men Europa i to.

Rigsdagen
Brandenburger Tor
Potsdamer Platz
Checkpoint Charlie
Alexanderplatz
Dag 7

Schwedt og slusen ved Hohenshaaten

Skibet ligger fortsat i Schwedt, hvor dagen er til fri disposition. Sidst på eftermiddagen sejler vi videre mod slusen ved Hohenshaaten. Slusen passerer vi ud på aftenen, og lægger til ved Hohensaaten for natten. Denne sidste aften ombord, kan vi også se frem til en festlig aften med Captains Dinner.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi nu afsked med skibet og dets venlige personale, og kører tilbage mod Danmark og vores opsamlingssteder.

Busopsamling - bus fra Sjælland via Gedser

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Roskilde - Busstoppested, Ny Østergade 2 06.45 23.45
Lyngby Station - Jernbanepladsen 1 07.20 23.20
Flintholm Station - Grøndals Parkvej 81 07.45 23.00
Køge - Busholdeplads Køge Nord Station 08.15 22.30
Ringsted - Busterminal, Jernbanegade 08.45 22.00
Næstved - Stationen ved Togbusskilt, Banegårdspladsen 10 09.15 21.30
Rasteplads afkørsel 38 Tappernøje - SYD på udrejsen - NORD på hjemrejsen 09.45 21.00
Ravnse Parkering - v/ afkørsel 43 Nørre Alslev 10.05 20.40
Gedser Færgehavn - v/ Billetkontoret 10.45 20.00
     

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse