budapest

Julestemning på Donau

5 dage med M/S Bolero

 • Julemarkeder
 • Kulinariske oplevelser
 • Historie
 • Kulturoplevelser
 • Smukke udsigter

Julemarkeder i Wien, Budapest og Bratislava

Oplev de smukt julepyntede hovedstæder i Østrig, Ungarn og Slovakiet og byernes stemningsfulde julemarkeder. Rejsen inkluderer fly fra Aalborg eller København og vi sejler med det 4-stjernede skib M/S Bolero mellem Budapest, Bratislava og Wien. Livet ombord byder bl.a. på lækker helpension og musikalsk underholdning.

I kejserbyen Wien er byens imponerende arkitektur ramme om en række skønne julemarkeder, som kalder julestemningen frem med flot juleudsmykning og boder med julestads og lækre østrigske julespecialiteter. Vi skal desuden se en række af byens vigtigste seværdigheder på en byrundtur med bus. 

I den ungarske hovedstad Budapest tager vi ligeledes på panoramarundtur med bus til byens vigtigste seværdigheder. Desuden er der tid på egen hånd, måske til et besøg i den smukke gamle markedshal og på det store julemarked i byens hjerte.

I Slovakiets charmerende hovedstad Bratislavas brostensbelagte gader og stræder i den gamle bydel breder julestemningen sig og på det hyggelige julemarked kan man smage på de spændende slovakiske og internationale juledelikatesser.  

 • Fly Fra København el. Aalborg
 • Vi sejler med 4-stjernet skib
 • Oplev Wien, Bratislava og Budapest
 • Dansk rejseleder


Julemarkeder i Wien, Budapest og Bratislava

Rejseplan Wien-Budapest

 • Dag 1 - Ankomst til Wien

 • Dag 2 - Byrundtur i Wien (-23.00)

 • Dag 3 - Byrundtur og julesteming i Bratislava (03.30-18.00)

 • Dag 4 - Byrundtur og juleshopping i Budapest - Gallamiddag (06.00-)

 • Dag 5 - Hjemrejse fra Budapest


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly t/r inkl. bagage København-Wien og Budapest-Wien-København el. Aalborg-Amsterdam-Budapest og Wien-Amsterdam-Aalborg
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 4 overnatninger på det 4-stjernede MS Bolero i kahyt med vindue på hoveddæk
 • Helpension ombord - fra aftensmad første dag til morgenmad sidste dag
 • Frokost på hjemrejsedagen
 • 1 fl. vand i kahytten
 • Udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til skibets personale €7 pr. person pr. dag
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Klassisk koncert i Wien kr. 415
 • Drikkevarepakke kr. 780: Fadøl, mousserende vin i glas, vin i karaffel (1 rosé, 3 slags rød og hvid), sodavand/juice og vand (også i kahytten og til udflugter) samt whisky, vodka og gin og rom (udvalgte mærker). Gælder fra 09.00-24.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.
 • Kahyt på mellemdæk (Explorer) med fransk altan kr. 1.000
 • Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 1.400
 • Enekahyt på hoveddæk INTET TILLÆG (stærkt begrænset antal, herefter kr. 4.500) 
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 245 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

 • Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges.
   
  Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer.
   
  Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan Wien-Budapest

Dag 1

Ankomst til Wien

Vi ankommer til Wien sidst på formiddagen og kører med bus til centrum, hvor der bliver lejlighed til at besøge Wiens hyggelige julemarkeder. Hen på eftermiddagen kører vi den korte tur til Handelskai, hvor det hyggeligt julepyntede MS Bolero ligger fortøjet. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Ved aftenstid mødes vi til velkomstdrink og vi bliver præsenteret for kaptajnen og hans besætning. Herefter venter en lækker velkomstmiddag i skibets restaurant.

Dag 2

Byrundtur i Wien (-23.00)

Vi spiser morgenmad ombord og tager derefter på panoramarundtur med bus i Wien, hvor vi kommer forbi en række af Wiens mange arkitektoniske og kulturelle seværdigheder. Vi starter med et stop nær det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole, Albertina-pladsen med kunstmuseet og det berømte Hotel Sacher. Vi kører tilbage til skibet til frokost. Eftermiddagen er til fri disposition - Wien har masser af hyggelige julemarkeder at gå på opdagelse på. Om aftenen er der mod tillæg mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i det historiske koncerthus Kursalon Wien, hvor der optrædes med værker af Mozart og Strauss. I pausen er der inkluderet et glas mousserende vin.Sidst på aftenen kaster vi fortøjningerne og begynder sejladsen mod Bratislava. 

Dag 3

Byrundtur og julesteming i Bratislava (03.30-18.00)

Velkommen til Slovakiets hyggelige hovedstad, hvor der bliver lejlighed til at udforske de stemningsfulde gader i den gamle bydel, shoppe og nyde julestemningen på egen hånd. Julemarkedet på byens største plads bugner af boder med julepynt, træ- og lædervarer, håndflettede kurve, strikvarer og meget andet. Liflige dufte breder sig fra boderne med slovakiske delikatesser såsom gåselever, kartoffelpandekager og meget andet. Sidst på eftermiddagen afholdes der koncert i salonen mens vi sætter kursen mod Budapest. 

Dag 4

Byrundtur og juleshopping i Budapest - Gallamiddag (06.00-)

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af historiske personer og Millennium-monumentet. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Efter frokost ombord er eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i Budapest på egen hånd. Besøg for eksempel den store markedshal fra slutningen af det 19. århundrede. Her kildres sanserne af dufte og farver fra frugt og grønt, samt ungarske delikatesser og julespecialiteter. Der er god mulighed for at købe en spiselig souvenir med hjem - hvidløg trukket på snor, paprika i smukke dåser, søde sager og naturligvis vin og brændevin. På Vörösmarty-pladsen er der et stort julemarked, hvor der falbydes ungarske julespecialiteter, kunsthåndværk og julestads fra over hundrede boder. Vi mødes igen til en festlig aften - kaptajnen inviterer på aperitif og 5-retters gallamiddag med efterfølgende koncert med violin- og klavermusik i salonen. 

Dag 5

Hjemrejse fra Budapest

Efter morgenmaden forlader vi vores kahytter. På rejsens sidste dag spiser vi frokost på en lokal restaurant i Budapest inden vi sætter kursen mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Skib

M/S Bolero ★★★★

Flodkrydstogtskibet M/S Bolero er et dejligt udgangspunkt for et spændende krydstogt gennem smukke landskaber og hyggelige byer. Skibet, som er 130 meter langt, har dejlige fællesområder og velindrettede kahytter med plads til 180 passagerer. Behageligt tøj og gode travesko anbefales til udflugterne. Det forventes, at vi klæder om, når middagen skal nydes, men det store selskabsskrud er ikke nødvendigt.

Faciliteter om bord: Om bord er der reception, fitnessrum samt mulighed for gratis wi-fi når forbindelsen tillader det. I skibets lille butik kan der købes postkort, souvenirs fra skibet samt …

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet. Det samme gælder på visse strækninger, hvor skibet sejler mod strømmen.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Krydstogt på Rhône Oplev Frankrig
fra kr. 16.995
Krydstogt på Mekongfloden Oplev Cambodja og Vietnam
fra kr. 27.995
Det Ultimative Flodkrydstogt Fra Amsterdam til Sortehavet
fra kr. 32.995
Forårskrydstogt i Holland Fly fra Aalborg og København
fra kr. 7.995