Julekrydstogt på Mosel

Julekrydstogt på Mosel

5 dage inkl. helpension m. drikkevarer

 • Julerejse
 • Julemarkeder i Tyskland
 • Historie
 • Julestemning
 • Kulinariske oplevelser

Oplev de stemningfulde julemarkeder i de charmerende byer langs Mosel på et hyggeligt flodkrydstogt på en af Europas smukkeste floder. I de idylliske vinbyer venter magisk julestemning og boder med duftende glühwein, julegodter og lokale specialiteter, der falbydes side om side med legetøj, julestads og kunsthåndværk. 

Få en skøn start på julehøjtiden med et afslappet flodkrydstogt til Mosels smukke byer, hvor vi besøger de skønne julemarkeder, som Tyskland er kendt for. Vores danske rejseleder viser de historiske byer frem på hyggelige byvandringer og viser vej til julemarkederne, ofte kaldet Christkindlmarkt eller Weihnachtsmarkt - eller i Traben-Trarbach, hvor julemarkederne holder til i store, gamle vinkældre: "wein-nachts-markt".

Vi sejler om dagen, så der er lejlighed til at nyde udsigten til decemberlandskabet med slumrende vinmarker, borge, fæstninger og maleriske byer med små gader og hyggelige torve. Dermed er der også mulighed for at gå i land efter middagen ombord og opleve julestemningen på de lokale vinstuer. 

Vi sejler med det elegante 4+-stjernede M/S Leonora og besætningen på det julepyntede skib står klar til at forkæle os med lækker mad og dejlig vin, musik og underholdning.

 

 

 • Fly fra København og transfer t/r
 • 4 nætter på M/S Leonora
 • Helpension inkl. 2 gl. øl/vin til frokost og aftensmad
 • Byvandringer og julemarkedsbesøg
 • Erfaren dansk rejseleder


Besøg Tysklands hyggelige julemarkeder

Rejseplan

 • Dag 1 - Düsseldorf - Bernkastel

 • Dag 2 - Bernkastel (-12.00) - Traben-Trarbach (15.30-)

 • Dag 3 - Traben-Trarbach (-06.00) - Cochem (13.00-)

 • Dag 4 - Cochem (-07.00) - Koblenz (14.00-) - Kaptajnens Middag

 • Dag 5 - Koblenz - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly til Düsseldorf t/r inkl. bagage
 • 4 overnatninger i kahyt på hoveddæk på 4+ M/S Leonora
 • Helpension ombord bestående af morgenbuffet, 4-retters frokost eller buffet og 4-retters aftensmad - starter med frokost den første dag og slutter med morgenmad den sidste dag
 • 2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad
 • Udflugter ifølge program
 • Musik og underholdning ombord
 • Erfaren dansk rejseleder og dansktalende cruise manager

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer ud over de nævnte
 • Forsikringer
 • Drikkepenge til skibets besætning (ca. €7 pr. person pr. nat)

Evt. tillæg pr. person

 • Skibets drikkepakke kr. 300: Husets hvid- og rødvin, øl (2 slags), sodavand, juice og vand i restauranten og baren. Alt serveres i glas og er tilgængeligt i tidsrummet fra kl. 11.00-23.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.
 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 1.000 
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 1.400
 • Dobbeltkahyt til enebrug på hoveddæk kr. 1.800
 • Dobbeltkahyt til enebrug med fransk altan på mellemdæk kr. 2.800
 • Dobbeltkahyt til enebrug med fransk altan på øvre dæk kr. 3.200
 • Fast plads i bussen til/fra Düsseldorf kr. 100
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 245 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

 • Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program.

  Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer

  Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan

Dag 1

Düsseldorf - Bernkastel

Med fly til Düsseldorf, hvorfra vi kører med bus til skibet Bernskastel. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og spiser frokost ombord. Herefter skal vi opleve den idylliske middelalderby Bernkastel, der med sine mange fine bindingsværkshuse og små brolagte gader er kendt som Mosels Perle. Vi tager på byrundtur i den spændende historiske by. I den gamle bydel føler man sig sat tilbage til gamle dage når man slentrer gennem de smalle gader med århundredgamle bindingsværkshuse. Den gamle bydel er også ramme om byens hyggelige julemarked, hvor mere end 40 boder tilbyder alt, hvad hjertet kan begære af smukt kunsthåndværk, farverig julepynt og duftende delikatesser. Nyd den magiske stemning på et af Tysklands smukkeste julemarkeder. På torvet finder man Mosel-regionens største julekalender i det gamle apotek. Hver aften åbnes en låge i et af det historiske bindingsværkshus' vinduer og der optrædes med en sang, en julefortælling el. lign. Om aftenen mødes vi i salonen og får en velkomstdrink inden vi nyder velkomstmiddagen i skibets hyggelige restaurant.

Dag 2

Bernkastel (-12.00) - Traben-Trarbach (15.30-)

Om formiddagen er der igen mulighed for at gå i land i Bernkastel. Vi spiser frokost ombord og nyder den smukke sejlads på Moselfloden med udsigt til vinmarker og hyggelige små byer. Hen på eftermiddagen ankommer vi til den lille dobbeltby Traben-Trarbach, der har været knyttet sammen af en bro over Mosel siden 1898. Byen er kendt for en stor samling smuk og velbevaret arkitektur i Jugend-stil samt for sine mange fine vinkældre. Vi tager på byvandring og kan derefter gå på opdagelse i Traben-Trarbach på egen hånd. I en række af de store, gamle vinkældre med hvælvede lofter er der indrettet markeder med boder. Her sælges der julevarer af særdeles fin kvalitet, samt vin, delikatesser og brugskunst. Det er utrolig hyggeligt at ose mellem boderne på de meget stemningsfulde kældermarkeder. Også i gadeplan er der julestemning i den smukt pyntede vinby. Om aftenen mødes vi igen på skibet og nyder middagen ombord. Skibet bliver liggende i Traben-Trarbach natten over, så har man lyst til at opleve aftenstemningen i den hyggelige by er der mulighed for at gå i land igen efter middagen ombord. 

 

Dag 3

Traben-Trarbach (-06.00) - Cochem (13.00-)

Vi sejler fra Traben-Traarbach tidligt om morgenen og nyder en afslappet formiddag ombord. Vi ankommer til den maleriske vinby Cochem efter frokost.

Vi tager på byrundtur med byens lille sightseeingtog og har derefter tid til at gå på opdagelse blandt byens hyggelige juleboder. Her finder man gaveidéer, legetøj og julestads samt lokale delikatesser som hvid glühwein og æggepunch med hvid Riesling samt julekage med Riesling. Duften af varm, krydret vin og kulinariske lækkerier skaber den helt rigtige julestemning og vi nyder julestemningen kigger på gaver og måske lidt nyt til træet derhjemme. Vi spiser middag ombord. 

Dag 4

Cochem (-07.00) - Koblenz (14.00-) - Kaptajnens Middag

Vi forlader Cochem mens vi nyder morgenmaden ombord og sejler til Koblenz, der ligger hvor Rhinen og Mosel mødes.

Vi tager på byrundtur til fods i Koblenz, som naturligvis også byder på stemningsfulde julemarkeder i bedste tyske tradition. Om aftenen kan vi se frem til Kaptajnens Middag inden musikken spiller op til dans for sidste gang.

Dag 5

Koblenz - Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi vores kahytter. Sidst på formiddagen er der transfer til Düsseldorf, hvorfra vi flyver tilbage til København. Tak for denne gang og glædelig jul!

Skib

M/S Leonora ★★★★+

M/S Leonora er et elegant krydstogtskib bygget i 2008, som udgør den perfekte base for et spændende krydstogt. De 4 dæk er optimalt udnyttet til elegante og komfortable fællesområder og velindrettede kahytter. Skibet er 110 m. langt og 11,45 m. bredt og har 67 kahytter samt 2 suiter.  

Atmosfæren ombord er afslappet og det anbefales at medbringe behageligt tøj og godt fodtøj til udflugter i land, samt en varm jakke eller trøje til kølige aftener. Det forventes, at vi klæder om, når middagen skal nydes, men det store selskabsskrud er ikke nødvendigt. Der er mulighed for at få vasket og strøget…

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet. Det samme gælder på visse strækninger, hvor skibet sejler mod strømmen.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Krydstogt på Mekongfloden Oplev Cambodja og Vietnam
fra kr. 26.995
Amsterdam - Wien 12 dage på Rhinen, Main og Donau
fra kr. 15.995
Blomsterkrydstogt Forårsoplevelser i Holland
fra kr. 7.995
Krydstogt på Donau 11 dage, 7 lande & 5 hovedstæder
fra kr. 13.995