Koln As 124881475
Amsterdam
Bamberg

Holland, Tyskland, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Serbien, Rumænien og Bulgarien

Det Ultimative Flodkrydstogt

Pris pr. person fra
kr. 32.995

Enestående kultur- og naturoplevelser fra Nordsøen til Sortehavet! Tag med på Europas længste flodkrydstogt - en oplevelse for livet! Vi sejler med det elegante 4+-stjernede skib River Navigator og besøger undervejs  hele 6 hovedstæder og en lang række større og mindre byer i de 8 lande, som turen tværs over Europa bringer os til. Vi sejler på floderne Rhinen, Main og Donau - en enestående kombination der muliggøres af RMD-kanalen, en menneskeskabt vandvej af udgravede kanaler og inddæmmede flodstrækninger, som forbinder Main-floden med Donau.

Rhinen er Europas næstlængste flod og udgjorde sammen med Donau størstedelen af den nordlige grænse til Romerriget. Floderne var samtidig Europas vigtigste vandveje. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens spændende historie og dens vigtighed som transportåre. Det smukke landskab har givet inspiration til mange myter og legender, som bidrager til områdets spændende historie. Langs Rhinen oplever vi Hollands hovedstad Amsterdam samt Köln, Rüdesheim og Mainz i Tyskland. Langs Main-floden besøger vi Frankfurt, Wertheim og Wurzburg i Tyskland. Fra Bamberg går turen videre ad RMD-kanalen til Nürnberg og Regensburg inden vi forlader Tyskland. Donau er dronningen blandt Europas floder, og har bragt liv og handel med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden udgør desuden en kulturel hovedvej og byder på en perlerække af spændende oplevelser. Vi sejler på Donau gennem de smukke østrigske floddale og går i land i Linz, Melk og Dürnstein inden vi når til hovedstaden Wien. Turen går videre på Donau til Slovakiets hovedstad Bratislava og Ungarns hovedstad Budapest og Mohacs. I Serbien besøger vi hovedstaden Beograd og i Bulgarien værftsbyen Vidin. Vi slutter i Rumænien, hvor vi oplever Jernporten, Donauflodens delta samt sortehavsbyen Constanta og hovedstaden Bukarest.  

Det elegante flodkrydstogtskib M/S River Navigator danner perfekte rammer om et spændende krydstogt gennem smukke landskaber og hyggelige byer. Her slapper vi af og lader os forkæle mellem de spændende oplevelser i land. Fra soldækket eller skibets hyggelige lounge kan vi nyde udsigten til de skiftende landskaber langs floden.  

Rejseplan Sortehavet > Amsterdam

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Bukarest
 • Dag 2 - Donau-deltaet
 • Dag 3 - Cernavoda og Constanta
 • Dag 4 - Veliko Tarnovo og Arbanasi
 • Dag 5 - Vidin
 • Dag 6 - Jernporten
 • Dag 7 - Beograd, Jarek og Novi Sad
 • Dag 8 - Osijek
 • Dag 9 - Budapest
 • Dag 10 - Budapest
 • Dag 11 - Bratislava
 • Dag 12 - Wien
 • Dag 13 - Wien og Wachaudalen
 • Dag 14 - Passau
 • Dag 15 - Regensburg
 • Dag 16 - Nurnberg
 • Dag 17 - Bamberg
 • Dag 18 - Wurzburg
 • Dag 19 - Wertheim og Miltenberg
 • Dag 20 - Mainz
 • Dag 21 - Rüdesheim og Koblenz
 • Dag 22 - Köln
 • Dag 23 - Amsterdam
 • Dag 24 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Karte Ultimative Flodkryds 1741139

Inkluderet i prisen

Fly Billund/København-Amsterdam-Bukarest og Amsterdam-København/Billund t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

23 overnatninger i dobbeltkahyt på nedre dæk (Odyssey)

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Underholdning og musik ombord

Gratis trådløs internetforbindelse

Dansk rejseleder

21 udflugter ifølge program:
Byrundture i Amsterdam med kanalrundfart, i Nürnberg, i Melk med klosterbesøg, i Wien, i Budapest, i Mohacs med vinsmagning, i Beograd med frokost i Vojvodina, i Constanta med frokost, i Bukarest. Byvandringer i Køln med øl, i Mainz med besøg på Gutenberg–museet, i Wertheim, i Wurzburg med rundvisning i Residenz, i Bamberg med ølsmagning (ej i 2020), i Regensburg, i Linz, i Durnstein med orgelkoncert, i Vidin med besøg på Baba Vida og koncert med klassisk musik Byrundtur i Bratislava og Rudesheim. Sejltur i Donaudeltaet inkl. mousserende vin ved 0-kilometermærket

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Forsikringer

Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, €8 pr. person pr. dag 

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Ultimativ forkælelse kr. 3.700: Billet til klassisk koncert i Wien kat. A, Puszta-udflugt fra Budapest og udflugten Hospital of the Rocks i Budapest, vand, husets vine og fadøl til frokost og aftensmad ombord samt 1 fl. vand i kahytten pr. person pr. dag.

Kahyt på hoveddæk (forrest på Explorer) med panoramavindue kr. 1.500

Kahyt på mellemdæk (Explorer) med panoramavindue kr. 3.600

Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 5.600

Suite på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 9.000

Kahyt på nedre dæk (Odyssey) til enebrug kr. 14.000

Kahyt på hoveddæk (forrest på Explorer) med panoramavindue til enebrug kr. 15.500

Kahyt på mellemdæk (Explorer) til enebrug kr. 17.600

Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan til enebrug kr. 19.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst til Bukarest

Afrejse med fly via Amsterdam til Bukarest. Efter ankomsten til Bukarest når vi en kort byrundtur med bus i byen - engang kendt som Østeuropas Paris. Vi kommer blandt andet forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. 

Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet, og besøger Patriarkens Kvarter. 

Dernæst kører vi mod Oltenita, hvor vores skib River Navigator venter på os. Vi letter anker, og passerer 0-kilometer-mærket, som markerer slutningen på Donaus 2,845 kilometer lange vandvej - men vores begyndelse på et 3 ugers eventyrligt krydstogt.

Parlamentet i Bukarest
Triumfbuen i Bukarest
Bukarest Athenaeum Dpc 87731509
Dag 2

Donau-deltaet

Efter et godt morgenmåltid, går vi ombord i mindre både, som sejler os ud i Donau-deltaet, et unikt naturområde som er hjemsted for en mængde forskellige fugle- og fiskearter. 

Dag 3

Cernavoda og Constanta

Constanta Constanta

Vi ankommer til Cernavoda om morgenen og tager på udflugt med bus til Constanta, som ligger ved Rumæniens Sortehavskyst. Efter en panoramatur gennem Constanta besøger vi det etnografiske museum. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi atter kører tilbage mod skibet.

Dag 4

Veliko Tarnovo og Arbanasi

Tidlig morgen ankommer skibet til Rousse i Bulgarien. Efter morgenmaden kører vi på udflugt til Veliko Tarnovo, en hyggelig mindre by med flot beliggenhed ud til Yantrafloden. I byen finder vi ruinerne af Tsarevets-fortet, som havde sin storhedstid i 1100- 1300-tallet, hvor det var hjemsted for zaren.

Vi forlader Veliko Tarnovo og kører vi videre til landsbyen Arbanasi, der er kendt for sine mange historiske monumenter og bygninger. Efter besøget fortsætter vi til Nikopol, hvor vi igen møder River Navigator, som er sejlet i forvejen. 

Dag 5

Vidin

Baba Vida, Vidin Baba Vida, Vidin

Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort.

Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet. Eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 6

Jernporten

Kong Decebalus ved Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen går i dag gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt.

Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. 

Dag 7

Beograd, Jarek og Novi Sad

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, cafeer og gallerier.

Efter byrundturen kører vi til Jarak, en lille landsby i Vojvodina-regionen. Her skal vi spise frokost på en gård hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost med lokale specialiteter og sljivovica, den lokale blommebrændevin, i haven. Frokosten ledsages af underholdning ved lokale musikanter.

Og efter frokosten kører vi videre til Novi Sad, som er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi oplever byen på en lille byrundtur med bus, og møder også skibet her, som er sejlet i forvejen.

Dag 8

Osijek

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring i byen og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Dag 9

Budapest

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring i byen og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Budapest Parliament As 235525795 Sq
Fiskerbastionen, Budapest
Skt. Mathias-kirken, Budapest
Udsigt fra Gellerthøjen i Budapest
Dag 10

Budapest

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring i byen og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Dag 11

Bratislava

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring i byen og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Dag 12

Wien

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring i byen og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Sporvogn i Wien Sporvogn i Wien
Dag 13

Wien og Wachaudalen

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring i byen og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Dag 14

Passau

Passau

Ved middagstid ankommer vi til Passau på grænsen mellem Tyskland og Østrig - kendt som byen med de tre floder. Vi tager på byrundtur til fods i den gamle bydel, hvor vi blandt andet kommer forbi den berømte Stefans-domkirke med de grønne løgkupler, samt stedet hvor de tre floder Donau, Ilz og Inn møder hinanden.

Dag 15

Regensburg

Om morgenen ankommer vi til Regensburg, hvor Donau og Regen-floden møder hinanden. Regensburg er en af Tysklands ældste byer. Byen har været hovedstad i Bayern og den gamle bykerne, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, slap relativt uskadt fra bombardementerne under 2. verdenskrig. Regensburg er desuden kendt som hjemsted for den berømte fyrstefamilie Thurn und Taxis, som har resideret i St. Emmeram-slottet siden 1748. 

Vi udforsker byen til fods - vi krydser Donau ad den berømte gamle stenbro og passerer forbi den gotiske domkirke Skt. Peter, den romerske ruin Porta Praetoria, rådhuset og byens patricier-huse. På vores spadseretur rundt i byen ser vi også masser af små hyggelige beværtninger, Regensburg er nemlig den by i Tyskland, der har flest værtshuse pr. indbygger.

Regensburg
Regensburg
Regensburg
Dag 16

Nurnberg

Nürnberg Nürnberg

Vi tilbringer formiddagen i Nürnberg og starter med en panoramatur i bus. Turen inkluderer et stop ved Reichsparteitagsgelände, hvor nazisterne afholdt store propagandabegivenheder i 1930'erne, samt ved kejserborgen. Senere går vi til fods gennem den historiske bymidte, som stadig er omkranset af en velbevaret bymur. 

Vi kommer bl.a. forbi Dürerhaus, hvor den berømte maler Albrecht Dürer boede og arbejdede, kirken Skt. Sebald og det store rådhus fra renæssancen, samt markedspladsen med Vor Frue kirke. Afslutningsvis er der lidt tid på egen hånd inden vi tager tilbage til skibet og spiser frokost. 

Dag 17

Bamberg

Bamberg Bamberg

Formiddagen byder på en bustur til centrum af den historiske by Bamberg, som er på UNESCO's Verdensarvsliste og bygget på syv høje. På hver høj ligger der en kirke.  I den gamle bydel går vi gennem små gader med idylliske bindingsværkshuse til rådhuset, som ligger midt på broen Obere Brücke. Vi kommer også forbi domkirken gennem Lille Venedig, et kvarter med fiskerhuse fra det 19. århundrede, som ligger ved floden Regitz. Bamberg er kendt for sine mange bryggerier og måske især for den lokale specialitet, røget øl, som kan nydes mange steder i byen. 

Dag 18

Wurzburg

Wurzburg Wurzburg

Tidligt om morgenen lægger skibet til i Wurzburg og efter morgenmaden kører vi med bus ind til centrum af vinbyen, der er hjemsted for fyrstbiskoppernes imponerende Würzburger Residenz, opført i barokstil. Vi får en rundvisning i slottet, som sammen med slotshaven kom på UNESCOs Verdensarvsliste tilbage i 1981. 

Herefter tager vi på byrundtur til fods og kommer bl.a. forbi Alte Mainbrücke, som er den ælste bro over floden Main, den romanske Maria-kirke med de imponerende sandstensskulpturer, det gamle rådhus samt den store domkirke St. Kilian. Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd inden vi kører tilbage til skibet. Mens vi spiser frokost ombord sejler vi videre og nyder en afslappet eftermiddag ombord.

Dag 19

Wertheim og Miltenberg

Wertheim

Tidlig morgen lægger vi til i Wertheim, den romantiske middelalderby, som ligger smukt ved Main i et skønt naturområde. Her er der tid til at gå ud og opleve byen på egen hånd. Sidst på formiddagen letter vi anker og forsætter sejladsen ad Main.

Om eftermiddagen ankommer vi til "Mains perle", Miltenberg, som er en lille by, fyldt med fantastiske bindingsværkshuse og brolagte gader med blomsterdekorationer. Torvet er omkranset af maleriske bindingsværkshuse og midt på pladsen står Marktbrunnen, som blev fremstillet i rød sandsten i 1583 af den lokale billedhugger Michael Junker. Du kan stadig se rester af den gamle bymur, ligesom de karakteristiske byporte Mainzer Tor og Würzburger Tor står ved indkørslen til byen fra hver sin side. Efter et par timer i denne skønne by, samles vi igen til middag i restauranten ombord på skibet.

Dag 20

Mainz

Nyd formiddagens sejlads, f.eks. i en liggestol på soldækket. Efter frokost besøger vi Mainz, bogtrykkerkunstens og Gutenbergs by, hvor vi tager sammen på byvandring. Byen har en særdeles spændende fortid som en af Romerrigets stærkeste forposter mod nord, hvorfor romersk arkitektur har sat sit specielle præg på byen. Vi slutter turen af med et besøg på Gutenberg-museet, hvor vi får indblik i trykkerikunstens spæde start. 

Efter aftenens middag ombord, ankommer vi til Rüdesheim. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over, så der er mulighed for at gå i byen efter middagen og besøge den festlige Drosselgasse med vinstuer og danserestauranter.

Mainz
Bindingsværkshuse i Mainz
Drosselgasse
Dag 21

Rüdesheim og Koblenz

Om formiddagen skal vi se nærmere på den verdenskendte vinby Rüdesheim på en køretur med det lille turisttog Winzerexpressen. Sammen besøger vi en vinkælder, hvor vi smager den dejlige rhinskvin, og herefter skal vi på rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikmuseum med den enestående samling af mekaniske musikinstrumenter.

Efter vi har nydt dagens frokost ombord, ankommer vi til Koblenz, hvor Mosel løber ud i Rhinen - vi er nu ved Deutsches Eck. Vi lægger til nær Altstadt, og med rejselederen går vi på opdagelse i Koblenz og måske en tur ud til statuen af Kejser Wilhelm, som ser ud over den livlige trafik af flodbåde på Rhinen. På den anden side af Rhinen kan vi se op på Ehrenbreitstein, som engang var Europas stærkeste fæstning. 

Dag 22

Köln

Domkirken, Köln Domkirken, Köln

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. 

Under 2. verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er, på grund af omhyggelig genopbygning, tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion. 

Dag 23

Amsterdam

Amsterdam er en kulørt og smuk lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og historiske kanalhuse med smukke facader. Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur.

Vi starter dagen med en kanalrundfart i Amsterdams kanaler. Centrum udforsker vi til fods, hvor vi både passerer kirken De Oude Kerk, middelalderpladsen Begijnhof og blomstermarkedet samt utallige butikker og cafeer. Byvandringen slutter på Leidseplein, hvor vores bus venter i nærheden på at køre os tilbage til MS River Navigator. 

Om eftermiddagen er der tid til at opleve endnu mere af Amsterdam på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag og ideer.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 24

Hjemrejse

Så slutter en episk rejse gennem Europa. Vi tager afsked med River Navigator og dets besætning, og påbegynder rejsen tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse