Krydstogt på Dourofloden

Porto & Douro-området i Portugal

Rejseplan

Dag 1 - Ankomst

Vi flyver fra København til Porto med en mellemlanding i Frankfurt. Transfer til bydelen Vila Nova de Gaia, hvor vores splinternye smukke skib Douro Serenity venter. Langs kajen i Vila Nova de Gaia ligger mere end 50 forskellige portvinshuse. Vi bliver indkvarteret og kan gøre os det behageligt i vores kahytter eller gå på opdagelse på skibet, hvor der er swimmingpool og stort soldæk. Vi får en velkomstdrik og bliver præsenteret for personalet inden vi spiser middag ombord. Efter middagen tager vi på en flot byrundtur med bus i Porto og nyder den smukke by by night. Undervejs gør vi holdt og spadserer en tur i det historiske kvarter Ribeira ved floden. Skibet ligger i Porto natten over. 

Dag 2 - Lamego - Middag på vingård

Vi spiser morgenmad om bord mens skibet sejler mod Règua. Vi nyder en afslappende formiddag ombord med udsigt til de stejle flodsider med vinstokke, så langt øjet rækker. Douro-dalen menes at være det ældste demarkerede vinområde i verden, og vinbønder har arbejdet med jorden og druerne her i mere end 2.000 år. 

Eftermiddagen byder på udflugt til barokbyen Lamego, der betragtes som Dourodalens kulturelle hovedby. I den hyggelige by kan vi slentre mellem skønne villaer og beundre det smukke torv, den gotiske katedral og parken omkranset af elegante bygninger. Lamego er kendt som byen, hvor Alfonso Henriques i 1143 blev udråbt som Portugals første konge. Vi besøger byens museum, som har en smuk samling af portugisisk og flemisk kunst. Herefter besøger vi byens smukke pilgrimskirke Sanctuarary of Our Lady of Remedies, som ligger på toppen af en bakke. Vi får lejlighed til at gå ned at kirkens berømte og smukt udsmykkede trappe med næsten 700 trin. Efter opholdet i Lamego kører vi tilbage til skibet.

Om aftenen kører vi den korte tur til vingården Quinta Pacheca, hvor der fremstilles både hvid-, rosé og rødvin, samt portvin. Vi spiser middag på vingården og nyder stedets egne vine dertil. Skibet ligger i Régua natten over. 

Dag 3 - Castelo Rodrigo - Captain's Dinner

Vi sejler fra Régua om morgenen og ankommer til Barca d'Alva efter frokost. Vi tager på udflugt til middelalderbyen Castelo Rodrigo. Vi besøger borgruinen, hvorefter der vil være tid til at udforske den hyggelige bys smalle gader på egen hånd. På vejen tilbage til skibet gør vi fotostop ved udsigtspunktet Alto do Sapinho. Vi kan se frem til en festlig aften med Captain's cocktail & dinner.

Dag 4 - Salamanca - Flamenco

Vi befinder os stadig i Barca d'Alva og tager herfra på heldagsudflugt til den berømte spanske universitetsby Salamanca. Når vi ankommer til Salamanca kører vi til Plaza Mayor og får en kort orientering om byen. Herefter er der lidt tid til at se sig om i centrum på egen hånd inden vi mødes igen til frokost. Vi får en traditionel spansk frokost på en lokal restaurant. Efter måltidet får vi en opvisning i Flamenco-dansen med de krævende trin og hæleklapren, som er en helt særlig og umiskendeligt spansk oplevelse.

Efter frokost tager vi på byrundtur til fods. Vi skal bl.a. se Casa de las Conchas, en bygning fra det 15. århundrede, som er udsmykket med store muslingeskaller. Bygninger rummer i dag et bibliotek. Vi kommer også forbi universitetet, som blev grundlagt i 1134 og er Spaniens ældste. For dem som ønsker det er der mulighed for at komme ind og se universitetets undervisningslokaler fra det 16. årh., entré €8. Turens sidste stop er den "nye domkirke", som er bygget i perioden 1513-1733 og afløste den "gamle domkirke", som var blevet for lille. Den gamle kirke fik dog lov at blive stående og kan evt. besøges når der efter rundturen er lidt tid på egen hånd inden vi kører tilbage til skibet. Efter opholdet i Salamanca vender vi tilbage til Portugal og møder skibet i Barca d'Alva. Om aftenen er der portugisisk middag på soldækket.

Dag 5 - Vinsmagning - Mateus

Om formiddagen sejler vi fra Barca d'Alva til Pinhão. Efter frokost sætter vi kursen mod vingården Quinta do Seixo, hvor vi skal besøge vinkælderen og høre om vinfremstillingen - samt naturligvis smage på varen. Herefter besøger vi det henrivende Palácio Mateus, der pryder etiketterne på den kendte rosévin. Barokpalæet blev bygget i det 18. årh. til familien Botelho Mourã, der stadig bor her. Palæet er indrettet med malerier og 1800-tals møbler fra England, Frankrig og Portugal. Vi får en rundvisning i de smukke rum og ser bl.a. biblioteket, udstillingen af religiøse ikoner og kapellet. Efter rundvisningen er der tid til at se sig om i det imponerende haveanlæg og vinhuset. Vi er tilbage på skibet ved aftenstid og spiser middag ombord. Skibet ligger i Pinhão natten over. 

Dag 6 - Pinhão - Middag på vingård

Vi tilbringer formiddagen i den hyggelige vinby Pinhão. Over middag sejler vi mod Entre-os-Rios, hvorfra vi kører med bus til vingården Quinta da Avaleda, hvor Guedes-familien har produceret vin i næsten 150 år. Vingården er foruden sine fine vine også berømt for sin arkitektur og sit smukke haveanlæg med sjældne træer, smukke springvand og andre fine detaljer. Vi nyder en dejlig middag med tilhørende drikkevarer på vingården inden vi hen på aftenen kører tilbage til skibet. 

Dag 7 - Porto - Portvinssmagning

Mens vi spiser morgenmad sejler vi fra Entre-os-Rios til Porto og lægger til kaj i Vila Nova de Gaia. Efter frokost tager vi på byrundtur i Porto. Vi starter med tur gennem den gamle bydels kvarterer, hvor vi nyder synet af de smukke gamle huse i smalle gader og kirker i barok-stil. Vi kører en tur til Foz de Douro, hvor Douro-floden løber ud i Atlanterhavet. Her har velhavende familier fra Porto gennem generationer haft deres sommerresidenser, smukke villaer og palæer med skønne haver. På tilbagevejen kommer vi gennem den nyeste del af byen, hvor vi passerer den  kontroversielle Diamant-bygning, som rummer musikhuset. Herfra kommer vi bl.a. forbi Clérigos-tårnet og den berømte Säo Bento-station på vores vej til domkirken, som ligger på toppen af Penaventosa med en fantastisk udsigt over floden. Efter en rundtur i kirken afslutter vi vores tur med besøg i en portvinskælder i Vila Nova de Gaia, hvor vi smager på den verdensberømte vin.

Dag 8 - Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med det smukke skib Douro Serenity og sætte kursen mod Portos lufthavn, hvorfra vi flyver tilbage til København med en mellemlanding i Frankfurt. 

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Frankfurt-Porto t/r
 • 7 overnatninger på det 4+-stjernede skib Douro Serenity i kahyt på nedre dæk
 • Velkomstdrink
 • Helpension ombord
 • Drikkevare-pakke bestående af hvid- og rødvin, vand, sodavand samt kaffe el. te til frokost og aftensmad ombord. Desuden 2 cocktails pr. person pr. krydstogt. 
 • Udflugter ifølge program inkl. entréer
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkepenge (ca. €50 pr. person)

Evt. tillæg pr. person

 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.000
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 1.500
 • Juniorsuite på øvre dæk med balkon kr. 2.000
 • Dobbeltkahyt til enebrug på nedre dæk kr. 5.000
 • Dobbeltkahyt med fransk altan til enebrug på mellemdæk kr. 6000
 • Afbestillingsforsikring kr. 655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

 • Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
13. jun. 2017 Krydstogt på Dourofloden - 8 dage med fly fra København via Frankfurt 3 pladser 14.995 Gå videre
01. aug. 2017 EKSTRA AFGANG Krydstogt på Dourofloden - 8 dage med fly fra København via Frankfurt Flere end 8 13.995 Gå videre
15. aug. 2017 Krydstogt på Dourofloden - 8 dage med fly fra København via Frankfurt Udsolgt 13.995

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Donau med Der Kleine Prinz
Krydstogt på Donau med M/S Der Kleine Prinz 11 dage - 7 lande og 5 hovedstæder
fra kr. 13.495
Donau med Der Kleine Prinz 8 dage
Krydstogt på Donau med M/S Der Kleine Prinz 8 dage fra Wien til Beograd
fra kr. 11.995
Basel-Amsterdam
Basel-Amsterdam Krydstogt fra Schweiz til Holland med M/S Bellejour
fra kr. 12.995
Donau med Prinzessin Sisi
Krydstogt på Donau med M/S Prinzessin Sisi 8 dage mellem Passau og Budapest
fra kr. 12.995
Ved brug af denne hjemmeside godkender du vores brug af cookies til statistik, personalisering og annoncer. Læs mere