Krydstogt på Dourofloden

Porto & Douro-området i Portugal

 • Vinsmagning
 • Smukke udsigter
 • Forkælelse ombord
 • Luksus
 • Kulturoplevelser
Krydstogt på Dourofloden i skønne Portugal

Douro-floden slynger sig smukt gennem vinmarkerne i det nordlige Portugal. Vi sejler med det splinternye skib Douro Serenity, hvor vi nyder det gode liv ombord og tager på spændende udflugter gennem smukke landskaber til historiske byer og skønne vingårde.

Vi starter og slutter i Porto, portvinens hovedby, og skal naturligvis smage på de berømte dråber. Vi besøger endvidere områdets kulturby, Lamego og den historiske by Castelo Rodrigo inden vi laver en afstikker til den spanske by Salamanca, hvor vi blandt andet skal opleve den berømte flamenco-dans. Undervejs besøger vi en håndfuld vingårde, hvor vi ud over at blive klogere på egnes berømte vine også kan nyde de utrolig smukke omgivelser. Foruden en portvinskælder i Porto-bydelen Vila Nova de Gaia besøger vi blandt andet hjemstedet for den populære Mateus-vin, som nok er mest kendt for sin rosé, samt Quinta da Aveleda, som er berømt for sin vinho verde.

Douro-floden
På begge sider af Douro, der strækker sig 900 km fra Spaniens bjerge til Atlanterhavet ved Porto, er de stejle bredder forvandlet til smalle terrasser tæt beplantet med vinstokke, der lyser grønt og frodigt mod den blå himmel. Række efter række slynger de sig op over bjergene, og klimaet med varme somre og kolde vintre er perfekt til områdets delikate vine. Hvidkalkede quintas - vingårde - dukker op, mens skibet glider frem, og jernbanen følger os en stund i det uvejsomme terræn. Sluser har tæmmet vandmasserne og gjort floden sejlbar på trods af dramatiske niveauforskelle. Vi sejler i mageligt tempo fra den ene oplevelse til den næste gennem det smukke landskab.

fra kr. 14.995
pr. person
 • 4+-stjernet luksusskib
 • Helpension ombord
 • Spændende udflugter
 • Besøg på vingårde og vinsmagninger
 • Erfaren dansk rejseleder


Natur og vin

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst

 • Dag 2 - Frokost på vingård - Portvinsceremoni

 • Dag 3 - Castelo Rodrigo - Captain's Dinner

 • Dag 4 - Salamanca - Flamenco

 • Dag 5 - Mateus - Middag på vingård

 • Dag 6 - Udflugt til Lamego - Portvinssmagning

 • Dag 7 - Portvinssmagning - Byrundtur i Porto

 • Dag 8 - Transfer til lufthavnen og hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly via Frankfurt til Porto t/r
 • Transfer til skibet t/r
 • 7 overnatninger på det 4+-stjernede skib Douro Serenity i kahyt på nedre dæk
 • Velkomstdrink, aperitif før kaptajnens middag samt afskedsdrink
 • Helpension ombord
 • Drikkevare-pakke bestående af hvid- og rødvin, vand, sodavand samt kaffe el. te til frokost og aftensmad ombord. 
 • Udflugter ifølge program inkl. entréer
 • Forskellige aktiviteter ombord, f.eks. et foredrag om Douro-regionen, en lektion i det portugisiske sprog, koncert med folkemusik etc.
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkepenge til skibets personale, lokalguider og chauffører ca. €70 pr. person

Evt. tillæg pr. person

 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.000
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 1.500
 • Juniorsuite på øvre dæk med fransk altan (UDSOLGT v/afrejse 17/4)
 • Dobbeltkahyt til enebrug på nedre dæk kr. 5.000
 • Dobbeltkahyt med fransk altan til enebrug på mellemdæk kr. 6000
 • Afbestillingsforsikring kr. 655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

 • Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program.
   
  Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer.
   
  Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Læs Berlingskes rejseberetning fra Dourofloden

Rejseplan

Dag 1

Ankomst

Vi flyver fra København til Porto med en mellemlanding undervejs. Transfer til bydelen Vila Nova de Gaia, hvor vores splinternye smukke skib Douro Serenity venter.

Langs kajen i Vila Nova de Gaia ligger mere end 50 forskellige portvinshuse. Vi bliver indkvarteret og kan gøre os det behageligt i vores kahytter eller gå på opdagelse på skibet, hvor der er swimmingpool og stort soldæk. Vi får en velkomstdrik og bliver præsenteret for personalet inden vi spiser middag ombord. Efter middagen tager vi på en flot byrundtur med bus i Porto og nyder den smukke by by night. Undervejs gør vi holdt og spadserer en tur i det historiske kvarter Ribeira ved floden. Skibet ligger i Porto natten over. 

Dag 2

Frokost på vingård - Portvinsceremoni

Vi spiser morgenmad om bord mens skibet sejler mod Entre-Os-Rios. Vi nyder en afslappende formiddag ombord med udsigt til de stejle flodsider med vinstokke, så langt øjet rækker. Douro-dalen menes at være det ældste demarkerede vinområde i verden, og vinbønder har arbejdet med jorden og druerne her i mere end 2.000 år.

Sidst på formiddagen går vi i land i Entre-Os-Rios og kører med bus til vingården Quinta da Avaleda, hvor Guedes-familien har produceret vin i næsten 150 år. Vingården er foruden sine fine vine også berømt for sin arkitektur og sit smukke haveanlæg med sjældne træer, smukke springvand og andre fine detaljer. Vi nyder en dejlig frokost med tilhørende drikkevarer på vingården inden vi kører tilbage til skibet. Om eftermiddagen er der mulighed for at overvære en traditionel flaskeåbning af vintage portvin i loungen - med smagsprøver mod tillæg. Vi spiser middag ombord. 

 

Dag 3

Castelo Rodrigo - Captain's Dinner

Vi sejler fra Régua om morgenen. Mens vi sejler mod Pochinho er der i loungen mulighed for at stifte bekendskab med den i Portugal allestedsnærværende lille kage patela de nata. Vi ankommer til Pochinho efter frokost. Herfra tager vi på udflugt til middelalderbyen Castelo Rodrigo. Vi besøger borgruinen, hvorefter der vil være tid til at udforske den hyggelige bys smalle gader på egen hånd. I mellemtiden er skibet sejlet til Vega de Terron, hvor vi går ombord. Vi kan se frem til en festlig aften med Captain's cocktail & dinner.

Dag 4

Salamanca - Flamenco

Vi befinder os stadig i Vega de Terron og tager herfra på heldagsudflugt til den berømte spanske universitetsby Salamanca. Når vi ankommer til Salamanca kører vi til Plaza Mayor og får en kort orientering om byen. Herefter er der lidt tid til at se sig om i centrum på egen hånd inden vi mødes igen til frokost. Vi får en traditionel spansk frokost på en lokal restaurant. Efter måltidet får vi en opvisning i Flamenco-dansen med de krævende trin og hæleklapren, som er en helt særlig og umiskendeligt spansk oplevelse.

Efter frokost tager vi på byrundtur til fods. Vi skal bl.a. se Casa de las Conchas, en bygning fra det 15. århundrede, som er udsmykket med store muslingeskaller. Bygninger rummer i dag et bibliotek. Vi kommer også forbi universitetet, som blev grundlagt i 1134 og er Spaniens ældste. For dem som ønsker det er der mulighed for at komme ind og se universitetets undervisningslokaler fra det 16. årh., entré €8. Turens sidste stop er den "nye domkirke", som er bygget i perioden 1513-1733 og afløste den "gamle domkirke", som var blevet for lille. Den gamle kirke fik dog lov at blive stående og kan evt. besøges når der efter rundturen er lidt tid på egen hånd inden vi kører tilbage til skibet. Efter opholdet i Salamanca vender vi tilbage til Portugal og møder skibet i Barca d'Alva. Om aftenen er der portugisisk middag på soldækket.

Dag 5

Mateus - Middag på vingård

Om formiddagen sejler vi fra Barca d'Alva til Pinhão. Efter frokost går vi i land i Pinhão og sætter kursen mod det henrivende Palácio Mateus, der pryder etiketterne på den kendte rosévin. Barokpalæet blev bygget i det 18. årh. til familien Botelho Mourã, der stadig bor her. Palæet er indrettet med malerier og 1800-tals møbler fra England, Frankrig og Portugal. Vi får en rundvisning i de smukke rum og ser bl.a. biblioteket, udstillingen af religiøse ikoner og kapellet. Efter rundvisningen er der tid til at se sig om i det imponerende haveanlæg og vinhuset. Middagen spiser vi i dag på en lokal vingård, hvor vi nyder stedet egne vine til maden. Skibet ligger i Pinhão natten over. 

Dag 6

Udflugt til Lamego - Portvinssmagning

Vi sejler den korte tur fra Pinhäo til Regua. Efter frokost, tager vi på udflugt til barokbyen Lamego, der betragtes som Dourodalens kulturelle hovedby. I den hyggelige by kan vi slentre mellem skønne villaer og beundre det smukke torv, den gotiske katedral og parken omkranset af elegante bygninger. Lamego er kendt som byen, hvor Alfonso Henriques i 1143 blev udråbt som Portugals første konge. Vi besøger byens museum, som har en smuk samling af portugisisk og flemisk kunst. Herefter besøger vi byens smukke pilgrimskirke Sanctuarary of Our Lady of Remedies, som ligger på toppen af en bakke. Vi får lejlighed til at gå ned at kirkens berømte og smukt udsmykkede trappe med næsten 700 trin. Herefter sætter vi kursen mod vingården Quinta do Seixo, hvor vi skal besøge vinkælderen og høre om vinfremstillingen - samt naturligvis smage på varen. Sidst på dagen møder vi skibet i Entre-Os-Rios og spiser middag ombord.    

Dag 7

Portvinssmagning - Byrundtur i Porto

Mens vi spiser morgenmad sejler vi fra Entre-os-Rios til Porto og lægger til kaj i Vila Nova de Gaia. Her skal vi besøge en portvinskælder, hvor vi smager på den verdensberømte vin. Efter frokost tager vi på byrundtur i Porto. Vi starter med tur gennem den gamle bydels kvarterer, hvor vi nyder synet af de smukke gamle huse i smalle gader og kirker i barok-stil.

Vi kører en tur til Foz de Douro, hvor Douro-floden løber ud i Atlanterhavet. Her har velhavende familier fra Porto gennem generationer haft deres sommerresidenser, smukke villaer og palæer med skønne haver. På tilbagevejen kommer vi gennem den nyeste del af byen, hvor vi passerer den kontroversielle Diamant-bygning, som rummer musikhuset. Herfra kommer vi bl.a. forbi Clérigos-tårnet og den berømte Säo Bento-station på vores vej til domkirken, som ligger på toppen af Penaventosa med en fantastisk udsigt over floden. Efter en rundtur i kirken kører vi tilbage til skibet, hvor vi nyder vores afskedsmiddag. 

Dag 8

Transfer til lufthavnen og hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med det smukke skib Douro Serenity og sætte kursen mod Portos lufthavn, hvorfra vi flyver tilbage til København med en mellemlanding undervejs. 

Skib

Douro Serenity BBBB+

På det splinternye flodkrydstogtskib Douro Serenity, som havde sin jomfrurejse i 2017, er et krydstogt på Douro-floden er oplevelse i særklasse! Det luksuriøse skib er med sine elegante fællesarealer og rummelige og komfortable kahytter den perfekte ramme om et krydstogt i det smukke landskab på Douro-floden i det nordlige Portugal

Skibet i den smukke restaurant med store panoramavinduer byder skibets køkken på lækre måltider og lokale vine. Bagefter er baren det perfekte mødested til en snak over et glas portvin. På soldækket kan man en afslappet stund med udsigt til vinmarkerne eller tage…

Læs mere her

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet.

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
17. apr. 2018
Krydstogt på Dourofloden - 8 dage - M/S Douro Serenity - Fly fra Billund via Frankfurt
 Afrejse - kl. 10:55       Hjemkomst - kl. 22:25
4 pladser 14.995 Gå videre
17. apr. 2018
Krydstogt på Dourofloden - 8 dage - M/S Douro Serenity - Fly fra København via Frankfurt
 Afrejse - kl. 09:55       Hjemkomst - kl. 22:50
Flere end 8 14.995 Gå videre

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Julekrydstogt på Rhinen Brahms
Julekrydstogt på Rhinen 5 dage fra Billund med M/S Johannes Brahms
fra kr. 6.495
Blomsterkrydstogt
Blomsterkrydstogt Spændende forårsoplevelser i Holland
fra kr. 6.995
Donau - luksus
Krydstogt på Donau med 4+-stjernet skib 4+-stjernet skib - 11 dage, 7 lande og 5 hovedstæder
fra kr. 16.495
Ultimative
NYHED: Det ultimative flodkrydstogt Fra Amsterdam til Sortehavet
fra kr. 28.995
Ved brug af denne hjemmeside godkender du vores brug af cookies til statistik, personalisering og annoncer. Læs mere