Douro-floden, Portugal
Douro
Quinta Avessada

Douro

Krydstogt på Dourofloden

Pris pr. person fra
kr. 16.995

Douro-floden slynger sig gennem vinmarkerne i det nordlige Portugal. Undervejs gennem smukke landskaber tager vi på spændende udflugter til historiske byer og skønne vingårde - og så skal vi selvfølgelig nyde det gode liv ombord på flotte 4+-stjernede skib Douro Spirit.

Vi starter og slutter i Porto, portvinens hovedby, og skal naturligvis smage på de berømte dråber. Vi besøger endvidere områdets kulturby, Lamego, og den historiske by Castelo Rodrigo og laver en afstikker til den spanske by Salamanca, hvor vi blandt andet skal opleve den berømte flamenco-dans. Undervejs besøger vi en række vingårde, hvor vi ud over at blive klogere på egnens berømte vine, også kan nyde de utrolig smukke omgivelser.

På begge sider af Douro, der strækker sig 900 km. fra Spaniens bjerge til Atlanterhavet ved Porto, er de stejle bredder forvandlet til smalle terrasser tæt beplantet med vinstokke, der lyser grønt og frodigt mod den blå himmel. Række efter række slynger de sig op over bjergene, og klimaet med varme somre og kolde vintre er perfekt til områdets delikate vine. Hvidkalkede quintas - vingårde - dukker op, mens skibet glider frem, og jernbanen følger os en stund i det uvejsomme terræn. Sluser har tæmmet vandmasserne og gjort floden sejlbar på trods af dramatiske niveauforskelle. Vi sejler i mageligt tempo fra den ene oplevelse til den næste gennem det smukke landskab.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Porto
  • Dag 2 - Mateus - Quinta Avessada - Folkloreshow ombord
  • Dag 3 - Castelo Rodrigo
  • Dag 4 - Salamenco i Spanien - Flamenco
  • Dag 5 - Portvinssmagning - Kaptajnens Middag
  • Dag 6 - Lamego - Fado
  • Dag 7 - Porto - Guimarães
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Douro 2020 V2

Inkluderet i prisen

Fly fra København til Porto via Frankfurt t/r inkl. bagage

7 overnatninger på det 4-stjernede skib Douro Spirit i kahyt med fransk altan bagerst på mellemdæk

Velkomstdrink

Helpension ombord, bestående af morgenbuffet, frokostbuffet og 4-retters aftensmad.

Udflugter og entréer iflg. program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 7-10 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Drikkevarepakke til frokost og aftensmad kr. 1100 - Frokost: Vand, kaffe/te, sodavand. Aftensmad: Vand, sodavand, vin (rød/hvid) og øl. Ved køb skal alle på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Kahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 800

Kahyt med fransk altan bagerst på øvre dæk kr. 1.600

Kahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 2.400

Enekahyt med fransk altan (næsten til gulv) på mellemdæk kr. 1.000

Dag 1

Ankomst til Porto

Vila Nova de Gaia, Porto

Fly til Porto og transfer til Vila Nova de Gaia ved Porto, hvor mere end 50 portvinshuse ligger langs kajen. Vi går ombord på Douro Spirit og bliver indkvarteret i vores kahytter. Herefter er der lidt tid til at gå på opdagelse på skibet. Vi spiser middag ombord. Skibet ligger natten over i Vila Nova de Gaia.

Dag 2

Mateus - Quinta Avessada - Folkloreshow ombord

Vi spiser morgenmad ombord og nyder en afslappende formiddag på skibet med udsigt til de stejle flodsider, med vinstokke så langt øjet rækker. Douro-dalen menes at være det ældste demarkerede vinområde i verden, og vinbønder har arbejdet med jorden og druerne her i mere end 2.000 år. Vi får en velkomstdrink og bliver præsenteret for skibets besætning. Vi går i land i Peso de Regua efter frokost, og tager først på udflugt til et af landets mest kendte vinhuse, Mateus.

Her besøger vi det henrivende Palácio Mateus, der pryder etiketterne på den kendte rosévin. Det imponerende haveanlæg og de smukke vinmarker ved palæet er en oplevelse i sig selv. Barokpalæet blev bygget i det 18. århundrede til familien Botelho Mourã, der stadig bor her. Palæet er indrettet med malerier og 1800-tals møbler fra England, Frankrig og Portugal. Herfra kører vi til vingården Quinta Avessada, hvor vi spiser aftensmad inkl. vin og vand, mens ejeren præsenterer vingården. 

Vi møder skibet igen i Pinhão, og efter ankomsten til skibet er der optræden med portugisisk folkemusik ombord.

Dag 3

Castelo Rodrigo

Castro Rodrigo
Castro Rodrigo

Fra Pinhão sejler vi østpå til Vega de Terron nær den spanske grænse. Herfra tager vi på udflugt til middelalderbyen Castelo Rodrigo, som er berømt for borgruinen af samme navn. Skibet ligger i Vega de Terron natten over.

Dag 4

Salamenco i Spanien - Flamenco

Vi tager på heldagsudflugt til den berømte, spanske universitetsby Salamanca. På vores byvandring ser vi blandt andet universitetet, som blev grundlagt i 1134 og er Spaniens ældste. Vi kommer også forbi Casa de las Conchas, en bygning fra det 15. århundrede, som er udsmykket med store muslingeskaller. Bygningen rummer i dag et bibliotek. Vi passerer endvidere nogle af byens smukke kirker, heriblandt barokkirken La Clereria og domkirken.

Vi spiser frokost inkl. vin, øl eller sodavand i Salamanca og skal også se en flamenco-optræden. Flamenco-dansen med de krævende trin og hæleklapren er en helt særlig og umiskendeligt spansk oplevelse. Efter opholdet i Salamanca vender vi tilbage til Portugal og møder skibet i Barca d'Alva. Om aftenen er der barbecue på soldækket.

Dag 5

Portvinssmagning - Kaptajnens Middag

Vi sejler fra Barca d'Alva til Pinhão, hvor vi lægger vejen forbi den gamle jernbanestation, som er smukt udsmykket med de karakteristiske azulejos, kakler bemalet i fine blå nuancer. Herefter sætter vi kursen mod vingården Quinta do Seixo, hvor vi kan se frem til en spændende portvinssmagning, mens vi nyder den betagende udsigt over Douro-floden.

Vi møder skibet igen i Peso da Régua. Her kan vi se frem til en festlig aften, når kaptajnen indbyder til gallamiddag.

Pinhão
Quinta Do Seixo
Douro-floden, Portugal
Dag 6

Lamego - Fado

Hele dagen er afsat til den smukke barokby Lamego, der betragtes som Douro-dalens kulturelle hovedby. Over byen, i den frodige dal, tårner sig to bjergtoppe - den ene med slotsruin og den andet med en gammel kirke. 

Vi tager på byrundtur og spadserer mellem skønne villaer, beundrer det smukke torv og den gotiske katedral samt parken omkranset af elegante bygninger. Lamego er kendt som byen, hvor Alfonso Henriques i 1143 blev udråbt som Portugals første konge.

Om eftermiddagen nyder vi sejladsen mod Porto, hvor solnedgangen i Atlanterhavet synes at ske netop ved udmundingen af Douro-floden. De sidste 2 nætter på turen bliver skibet liggende i Vila Nova de Gaia ved Porto. Efter middagen skal vi ombord opleve fado, den traditionelle portugisiske musik med de karakteristiske melankolske temaer.

Dag 7

Porto - Guimarães

Guimaraes Dpc 78508434 1 1
Guimaraes Dpc 90833279 1 1

I dag skal vi opleve mere af den smukke by Porto. Fra Cais de Ribeira drager vi til det gamle kvarter Alfândega, hvor vi skal til portvinssmagning. Efter endnu engang at have nydt de liflige dråber, vender vi tilbage til skibet for at spise frokost. Om eftermiddagen tager vi på udflugt til den smukke by Guimarães med den gamle borg og et velbevaret middelalderkvarter. Sidst på dagen er vi tilbage på skibet, hvor vi spiser middag.  

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med det venlige personale på Douro Spirit og sætte kursen mod lufthavnen.

NB: Udflugterne køres sammen med skibets øvrige gæster og lokalguide. Vores danske rejseleder deltager naturligvis også på disse udflugter. Da udflugterne foretages med skibets øvrige gæster, er det derfor ikke muligt at tilkøbe faste pladser i bussen.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse