Krydstogt på Douro floden med Best Travel

Krydstogt på Dourofloden

Skønt krydstogt fra Porto

 • Vinsmagning
 • Smukke udsigter
 • Forkælelse ombord
 • Luksus
 • Kulturoplevelser

Douro-floden slynger sig smukt gennem vinmarkerne i det nordlige Portugal. Vi sejler med det 4+-stjernede skib Douro Spirit. Undervejs gennem smukke landskaber tager vi på spændende udflugter til historiske byer og skønne vingårde - og så skal vi selvfølgelig nyde det gode liv ombord.

Vi starter og slutter i Porto, portvinens hovedby, og skal naturligvis smage på de berømte dråber. Vi besøger endvidere områdets kulturby, Lamego og den historiske by Castelo Rodrigo og laver en afstikker til den spanske by Salamanca, hvor vi blandt andet skal opleve den berømte flamenco-dans. Undervejs besøger vi en række vingårde, hvor vi ud over at blive klogere på egnens berømte vine også kan nyde de utrolig smukke omgivelser. 

Douro-floden
På begge sider af Douro, der strækker sig 900 km fra Spaniens bjerge til Atlanterhavet ved Porto, er de stejle bredder forvandlet til smalle terrasser tæt beplantet med vinstokke, der lyser grønt og frodigt mod den blå himmel. Række efter række slynger de sig op over bjergene, og klimaet med varme somre og kolde vintre er perfekt til områdets delikate vine. Hvidkalkede quintas - vingårde - dukker op, mens skibet glider frem, og jernbanen følger os en stund i det uvejsomme terræn. Sluser har tæmmet vandmasserne og gjort floden sejlbar på trods af dramatiske niveauforskelle. Vi sejler i mageligt tempo fra den ene oplevelse til den næste gennem det smukke landskab.

fra kr. 17.995 pr. person
 • 4+-stjernet luksusskib
 • Helpension m. drikkevarer til måltiderne
 • Spændende udflugter
 • Besøg på vingårde og vinsmagninger
 • Erfaren dansk rejseleder


Natur og vin

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Porto

 • Dag 2 - Quinta Avessada - Folkloreshow ombord

 • Dag 3 - Castelo Rodrigo

 • Dag 4 - Salamanca - Flamenco

 • Dag 5 - Portvinssmagning - Lamego - Kaptajnens Middag

 • Dag 6 - Mateus - Fado i Porto

 • Dag 7 - Porto - Guimarães

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly fra København til Porto via Frankfurt t/r inkl. bagage
 • 7 overnatninger på det 4-stjernede skib Douro Spirit i kahyt med fransk altan bagerst på mellemdæk
 • Velkomstdrink
 • Helpension ombord, bestående af morgenbuffet, frokostbuffet og 4-retters aftensmad. 
 • Sodavand til frokost og sodavand, rød- og hvidvin eller øl til middagen
 • Kaffe/te og vand 
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til skibets personale €7-10 pr. person/dag
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Kahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 800
 • Kahyt med fransk altan bagerst på øvre dæk kr. 1.600
 • Kahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 2.400
 • Enekahyt med fransk altan (næsten til gulv) på mellemdæk kr. 1.000
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

 • Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Porto

Vi flyver fra København til Porto.

Transfer til bydelen Vila Nova de Gaia, hvor mere end 50 forskellige portvinshuse ligger langs kajen. Vi går ombord på Douro Spirit og bliver indkvarteret i vores kahytter. Herefter er der lidt tid til at gå på opdagelse på skibet, hvor der er swimmingpool på soldækket. Vi spiser middag ombord. I løbet af aftenen sejler vi den korte tur til Bitetos, hvor skibet ligger natten over. 

Dag 2

Quinta Avessada - Folkloreshow ombord

Vi spiser morgenmad om bord og nyder en afslappende formiddag ombord med udsigt til de stejle flodsider med vinstokke, så langt øjet rækker.

Douro-dalen menes at være det ældste demarkerede vinområde i verden, og vinbønder har arbejdet med jorden og druerne her i mere end 2.000 år. Vi får en velkomstdrink og bliver præsenteret for skibets besætning. Vi går i land i Foz Távora og kører til vingården Quinta Avessada, hvor vi spiser frokost inkl. vin og vand mens ejeren præsenterer vingården. Vi møder skibet igen i Pinhão, hvor vi lægger vejen forbi den gamle jernbanestation, som er smukt udsmykket med de karakteristiske azulejos, kakler bemalet i fine blå nuancer. Efter middagen ombord er der optræden med portugisisk folkemusik ombord. 

Dag 3

Castelo Rodrigo

Fra Pinhão sejler vi østpå til Vega de Terron nær den spanske grænse. Herfra tager vi på udflugt til middelalderbyen Castelo Rodrigo, som er berømt for borgruinen af samme navn. Skibet ligger i Vega de Terron natten over. 

Dag 4

Salamanca - Flamenco

Vi tager på heldagsudflugt til den berømte spanske universitetsby Salamanca. På vores byvandring ser vi blandt andet universitetet, som blev grundlagt i 1134 og er Spaniens ældste. Vi kommer også forbi Casa de las Conchas, en bygning fra det 15. århundrede, som er udsmykket med store muslingeskaller. Bygninger rummer i dag et bibliotek. Vi passerer envidere nogle af byens smukke kirker, heriblandt barokkirken La Clereria og domkirken. Vi spiser frokost inkl. vin, øl eller sodavand i Salamanca og skal også se flamenco-optræden. Flamenco-dansen med de krævende trin og hæleklapren er en helt særlig og umiskendeligt spansk oplevelse. Efter opholdet i Salamanca vender vi tilbage til Portugal og møder skibet i Barca d'Alva. Om aftenen er der barbecue på soldækket.

Dag 5

Portvinssmagning - Lamego - Kaptajnens Middag

Vi sejler fra Barca d'Alva til Foz Távora, hvor vi går i land og sætter kurs mod vingården Quinta do Seixo, hvor vi kan se frem til en spændende portvinssmagning mens vi nyder den betagende udsigt over Douro-floden. Vi fortsætter til barokbyen Lamego, der betragtes som Dourodalens kulturelle hovedby. Over byen i den frodige dal tårner sig to bjergtoppe - det ene med slotsruin og det andet med en gammel kirke. Vi tager på byrundtur og spadserer mellem skønne villaer, beundrer det smukke torv og den gotiske katedral samt parken omkranset af elegante bygninger. Lamego er kendt som byen, hvor Alfonso Henriques i 1143 blev udråbt som Portugals første konge. Vi møder skibet igen i Peso da Régua. Her kan vi se frem til en festlig aften, når kaptajnen indbyder til gallamiddag.

Dag 6

Mateus - Fado i Porto

Om formiddagen besøger vi det henrivende Palácio Mateus, der pryder etiketterne på den kendte rosévin.

Det imponerende haveanlæg og de smukke vinmarker ved palæet er en oplevelse i sig selv. Barokpalæet blev bygget i det 18. årh. til familien Botelho Mourã, der stadig bor her. Palæet er indrettet med malerier og 1800-tals møbler fra England, Frankrig og Portugal. På vejen tilbage til skibet kan vi nyde det smukke landskab med bløde bakker, vinmarker og olivenlunde. Om eftermiddagen sætter skibet kursen mod Porto igen og vi kan nyde udsigten til solnedgangen inden vi lægger til ved kajen i Vila Nova de Gaia. Efter middagen skal vi opleve fado, den traditionelle portugisiske musik med de karakteristiske melankolske temaer. 

Dag 7

Porto - Guimarães

I dag skal vi opleve mere af den smukke by Porto. Fra Cais de Ribeira drager vi til det gamle kvarter Alfândega, hvor vi skal til portvinssmagning. Efter endnu engang at have nydt de liflige dråber vender vi tilbage til skibet for at spise frokost. Om eftermiddagen tager vi på udflugt til den smukke by Guimarães med den gamle borg og et velbevaret middelalderkvarter. Sidst på dagen er vi tilbage på skibet, hvor vi spiser middag.  

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med det venlige personale på Douro Spirit og sætte kursen mod lufthavnen.

Skib

M/S Douro Spirit ★★★★+

Det flotte flodkrydstogtskib Douro Spirit er en sand dronning af Douro med sine lyse, rummelige og elegante saloner og afslappede atmosfære. Douro Spirit, som er bygget i 2011, er den perfekte ramme om et krydstogt i det smukke landskab på Douro-floden i det nordlige Portugal. Skibet er 78 meter langt og 11,4 meter bredt og har plads til 122 passagerer. I restauranten bydes der på lækre måltider inspireret af det lokale køkken, og bagefter er baren det perfekte mødested til en snak over et glas portvin. I Panoramic Lounge spilles op til dans, og soldækket med swimmingpool er perfekt til en sle…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
13. apr. 2020
Krydstogt på Dourofloden - 8 dage - M/S Douro Spirit - Fly fra København
 Afrejse - kl. 06:50       Hjemkomst - kl. 22:30
Flere end 8 17.995 Gå videre
06. jul. 2020
Krydstogt på Dourofloden - 8 dage - M/S Douro Spirit - Fly fra København
Flere end 8 17.995 Gå videre

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Julekrydstogt på Donau 5 dage m. M/S Der Kleine Prinz
fra kr. 6.495
Krydstogt på Donau fra Wien til Jernporten 11 dage med M/S Leonora
fra kr. 16.995
Krydstogt på Rhône Oplev Frankrig
fra kr. 16.995
Krydstogt på Mekongfloden Oplev Cambodja og Vietnam
fra kr. 27.995