Donau-deltaet
Der kleine Prinz
Donau-deltaet

Donau

Donaus Delta - 8 dage

Pris pr. person fra
kr. 11.995

Tag med på denne skønne forårstur, hvor fokus er lagt på landene Moldova, Rumænien og Bulgarien – og ikke mindst det enorme delta, som Donau skaber før sin udmunding i Sortehavet.

Donau-floden er den mest internationale flod på planeten - dens forløb løber over, eller udgør en del af, grænserne i flere lande: Tyskland, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Serbien, Rumænien, Bulgarien, Ukraine og fire hovedstæder: Wien, Bratislava, Budapest og Beograd.

Deltaet er dannet omkring Donaus tre hovedkanaler, opkaldt efter deres respektive havne: Chilia (i nord), Sulina (i midten) og Sfantu Gheorghe (i syd). Vi tager på tur langs Sulina-kanalen i små både, og oplever på nærmeste hold den storslåede natur! Glæd dig også til lokalt besøg i Serbien, hvor de lokale glæder sig til at vise deres landsby frem!

Vi sejler med det hyggelige skib M/S Der kleine Prinz, hvor personalet glæder sig til at byde os velkommen med god atmosfære og højt serviceniveau.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Bukarest
 • Dag 2 - Sejlads på Donau
 • Dag 3 - Donaus delta
 • Dag 4 - Giurgiulesti, Moldova (07:00-19:00)
 • Dag 5 - Chernavoda, Constanta (08:00-14:00)
 • Dag 6 - Ruse (09.00-)
 • Dag 7 - Veliko Tarnovo (afrejse fra Ruse kl. 20.00)
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Donau Delta 2023

Inkluderet i prisen

Fly fra København inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger på M/S Der kleine Prinz★★★★ i kahyt på hoveddæk

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første dag, og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Levende musik om bord

Dansk rejseleder

Udflugter iflg. program

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 7 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring

Dækstillæg på M/S Leonora:

 • Kahyt på øvre dæk kr. 2.000
 • Enekahyt på hoveddæk kr. 6.500

All Inclusive drikkevarepakke kr. 1.250:

 • Øl, vin i glas (mousserende, rosé, 2 slags rød og hvid), sodavand, juice, sort kaffe/te i baren samt whisky, vodka og gin og rom (udvalgte mærker). Vand (også i kahytten og til udflugter). Gælder fra 09.00-24.00. Ved køb skal ALLE på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Fast plads i bussen kr. 150-250 (ej på tilkøbsudflugter)

Følgende udflugt kan tilkøbes - bestilles sammen med rejsen:

 • Koncert med rumænsk folkedansmusik - Ensemble “Balade Deltei” - kr. 250
Dag 1

Bukarest

Athenæum

Velkommen til Rumænien! Fra lufthavnen kører vi til Bukarest centrum - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationalteatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet.

Efter byrundturen kører vi til Port Giurgiu,, hvor vores hyggelige skib Der kleine Prinz venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og nyder en velkomstdrink og vores første middag ombord.

Dag 2

Sejlads på Donau

Vi nyder en hel dag med sejlads på Donau.

Om formiddagen vil vores rejseleder gennem turens program, og herefter bydes på et velkomstglas, mens vi præsenteres for skibets kaptajn og øvrige besætning. Efter frokosten venter en dejlig vinsmagning ombord, hvor vi smager på flere af de virkelig gode vine, som produceres i landene omkring Donau.

Middag efterfulgt af underholdning ombord.

Dag 3

Donaus delta

Efter morgenmaden ankommer vi til "nulpunktet" for navigationen på floden – nemlig stedet hvor Donau løber ud i Sortehavet. Efter at have nærmet sig nulpunktet, vil skibet vende tilbage og begynde at sejle mod Tulcea gennem Sulina kanalen, det sidste sted på Donau før havet, og som kun er tilgængeligt ad vandvejen.

Frokost serveres herefter ombord.

Efter frokosttid vil skibet nærme sig landsbyen Chrishan. Her venter små både, og i disse vil vi besøge de mest interessante steder omkring Sulina-kanalen. I dette område, fyldt med søer og sumpe, er Donau-deltaet hjemsted for mere end 300 fuglearter samt 45 ferskvandsfiskearter.

Vi møder herefter skibet igen i Tulcea, og spiser aftensmad ombord. Efter middagen er der mod tillæg mulighed for at opleve flot rumænsk folkedans og musik med ensemblet "Balade Deltei". 

Dag 4

Giurgiulesti, Moldova (07:00-19:00)

Om morgenen ankomst til Giugiulesti i Moldova, som ligger lige hvor ​​floden Prut møder Donau. Prut-floden udgår en stor del af grænsen mellem Rumænien og Moldova. Efter morgenmaden køres til en af de største moldaviske vingårde "Vinaria din Vale" – (betyder vinen fra dalen), med flere World Wine Awardsvindende kældervine. Efter introduktionen af ​​den sidste moderne teknologi inden for vinproduktion nyder vi smagning af nogle af vinene fra denne vingård.

Vi fortsætter til landsbyen Valeni for at besøge et lille museum "Vatra Neamului"  Efter rundvisningen bydes på  traditionel frokost, folkloremusik og dans.

Eftermiddagen er planlagt til at besøge en af de mindre private vingårde "Kara Gani" i Gagauzian, hvor Gagauzian-familien vil præsentere deres traditionelle vinsmagning og nogle af lokale fødevareprodukter – herunder egnens gedeost. Tidligt om aftenen vender vi tilbage til skibet, hvor der serveres middag. Om aftenen sejler vi atter ind i Rumænien.

Vinaria Din Vale
Vinaria Din Vale
Kara Gani
Dag 5

Chernavoda, Constanta (08:00-14:00)

Om morgenen ankomst til Chernavoda, Rumænien. Herfra har vi ca 1 times kørsel til Constanta, som ligger ved bredden af Sortehavet. Byens lange historie går mere end 2000 år tilage i tiden. I denne by, historisk kendt som det antikke Tomis, har vi en sightseeingtur forbi de mest berømte bygninger og besøger Museum of National History and Archaeology med kendte mosaikker fra romertiden.

Efter turen vender vi tilbage til skibet og fortsætter med at sejle mod Bulgarien imens vi nyder frokosten ombord.

Om aftenen kan vi se frem til Kaptajns gallamiddag.

Dag 6

Ruse (09.00-)

Vi ankommer til Ruse, som er Bulgariens 5. største by, og som er smukt placeret på Donaus sydlige bred. Efter frokosten ombord venter en spændende udflugt til Rusenski-Lom dalen, som er opkaldt efter floden af sammen navn. Floden er en af Donaus mange bifloder og den har sit udspring i Razgrad og mødes her i Ruse med Donau.

Vi skal her besøge St. Dimitrii of Basarbovo” klosteret, som er udhugget i klippesiden. Klosteret er stadig aktivt. Vi afslutter turen med en lille byvandring i Ruse, før vi returnerer til skibet og spiser aftensmad ombord. Skibet ligger i Ruse natten over.

Dag 7

Veliko Tarnovo (afrejse fra Ruse kl. 20.00)

Efter morgenmaden er der afgang til en heldags udflugt i Veliko Tarnovo - den middelalderlige hovedstad i Bulgarien, ofte omtalt som "Zarernes by", også kendt for sine tre bakker Tsarevets, Trapezitsa og Sveta Gora. Vi besøger ruinerne af middelalderfæstningen "Tsarevets" i Veliko Tarnovo. Efter fæstningsbesøget køres vi til “Samovodene”, hvor de lokale håndværkere vil vise os deres kunnen.

På vej tilbage til skibet stopper vi i den maleriske landsby Arbanasi, og ser kirken kaldt Kristi fødselskirke. Her i landsbyen skal vi også nyde en dejlig lokal frokost. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på skibet.

Imens vi spiser aftensmad sætter vi kursen mod Rumænien og skibet tilbringer natten i Giorgiu.

Dag 8

Hjemrejse

Det er allerede tid til at sige farvel til skibets dejlige besætning, når vi efter morgenmaden forlader Der kleine Prinz og kører mod lufthavnen i Bukarest.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.

På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse