Donau-deltaet
Donau-deltaet
Donau-deltaet

Donau

Donaus delta med Der kleine Prinz

Pris pr. person fra
kr. 12.995

Tag med på denne skønne forårstur, hvor fokus er lagt på landene Serbien, Rumænien og Bulgarien, men også det for mange ukendte Moldova – og ikke mindst det enorme delta, som Donau skaber før sin udmunding i Sortehavet.

Donau-floden er den mest internationale flod på planeten - dens forløb løber over, eller udgør en del af, grænserne i flere lande: Tyskland, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Serbien, Rumænien, Bulgarien, Ukraine og fire hovedstæder: Wien, Bratislava, Budapest og Beograd.

Deltaet er dannet omkring Donaus tre hovedkanaler, opkaldt efter deres respektive havne: Chilia (i nord), Sulina (i midten) og Sfantu Gheorghe (i syd). Vi tager på tur langs Sulina-kanalen i små både, og oplever på nærmeste hold den storslåede natur! Glæd dig også til flere lokale besøg i både Serbien og Moldova, hvor de lokale glæder sig til at vise deres landsbyer frem!

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Beograd
 • Dag 2 - Beograd (-23.30)
 • Dag 3 - Jernporten
 • Dag 4 - Vidin (07.00-18.00)
 • Dag 5 - Ruse (09.00-)
 • Dag 6 - Veliko Tarnovo (afrejse fra Ruse kl. 20.00)
 • Dag 7 - Sejlads og afslapning ombord
 • Dag 8 - Donaus delta!
 • Dag 9 - Giurgiulesti, Moldova (07:00-19:00)
 • Dag 10 - Cernavoda, Constanta (08:00-14:00)
 • Dag 11 - Bukarest (07:00-)
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Donau Delta 2021

Inkluderet i prisen

Fly fra København inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på M/S Der kleine Prinz★★★★​ i kahyt på hoveddæk

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med let frokost den første dag, og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Levende musik om bord

Dansk rejseleder

Udflugter iflg. program

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 7 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S Der kleine Prinz:

 • Kahyt på øvre dæk kr. 2.000
 • Enekahyt på hoveddæk kr. 6.500

All inclusive-drikkevarepakke kr. 1.600: Øl, vin i glas (mousserende, rosé, 2 slags rød og hvid), sodavand, juice, sort kaffe/te i baren samt whisky, vodka og gin og rom (udvalgte mærker). Vand (også i kahytten og til udflugter). Gælder fra 09.00-24.00. Ved køb skal ALLE på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Følgende udflugter kan tilkøbes - bestilles sammen med rejsen:

 • Belogradchik - kr. 250
 • Koncert med rumænsk folkedansmusik - Ensemble “Balade Deltei” - kr. 250

Fast plads i bussen kr. 150-250 (ej på tilkøbsudflugter)

Dag 1

Ankomst til Beograd

Der Kleine Prinz

Med fly fra København til Beograd via Wien. Bustransfer til havnen, hvor vores hyggelige skib M/S Der kleine Prinz venter og byder velkommen med en let frokost. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter, og har god tid til at slappe lidt af og se os omkring på skibet. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Dag 2

Beograd (-23.30)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Undervejs er der en lille pause med en forfriskning på Hotel Majestic.

Efter byrundturen kører vi til en lille landsby i Vojvodina-regionen. Her skal vi spise frokost hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost med lokale specialiteter og sljivovica (den lokale blommebrændevin) samt musikalsk underholdning.

Efter middagen ombord kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og modeshow, med fremvisning af de verdensberømte Sirogojno-strikvarer. Ved midnatstid forlader vi Beograd og fortsætter vores rejse.

Dag 3

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen præsenteres over skibets højttaleranlæg og går gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene, på grund af de skarpe klipper i den smalle passage.

Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972, og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb.

Om eftermiddagen afholdes der vinsmagning ombord.

Statue af Kong Decebalus Statue af Kong Decebalus
Dag 4

Vidin (07.00-18.00)

Vi ankommer om morgenen til byen Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau og er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet.

Om eftermiddagen er der mulighed for at tilkøbe en udflugt til det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.

Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Bulgarien.

Baba Vida, Vidin
Baba Vida, Vidin
Belogradchik
Dag 5

Ruse (09.00-)

Vi ankommer til Ruse, som er Bulgariens 5. største by, og som er smukt placeret på Donaus sydlige bred. Efter frokosten ombord venter en spændende udflugt til Rusenski Lom-dalen, som er opkaldt efter floden af sammen navn. Floden er en af Donaus mange bifloder, og den har sit udspring i Razgrad og mødes her i Ruse med Donau.

Vi skal her besøge Basarbovo-klosteret, som er udhugget i klippesiden. Klosteret er stadig aktivt. Vi afslutter turen med en lille byvandring i Ruse, før vi returnerer til skibet og spiser aftensmad ombord. Skibet ligger i Ruse natten over.

Dag 6

Veliko Tarnovo (afrejse fra Ruse kl. 20.00)

Tsarevets
Veliko Tarnovo

Efter morgenmaden er der afgang til en heldagsudflugt i Veliko Tarnovo - den middelalderlige hovedstad i Bulgarien, ofte omtalt som 'Zarernes by' og som også er kendt for sine tre bakker Tsarevets, Trapezitsa og Sveta Gora. Vi besøger ruinerne af middelalderfæstningen 'Tsarevets' i Veliko Tarnovo. Efter fæstningsbesøget køres vi til 'Samovodene', hvor de lokale håndværkere vil vise os deres kunnen.

På vej tilbage til skibet stopper vi i den maleriske landsby Arbanasi og ser kirken kaldet Kristi fødselskirke.

Her i landsbyen skal vi også nyde en dejlig, lokal frokost. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på skibet.

Dag 7

Sejlads og afslapning ombord

Hele dagen kan vi nyde de smukke landskaber vi passerer, imens vi langsomt forlader Bulgarien og sejler ind i Rumænien.

Dag 8

Donaus delta!

Efter morgenmaden ankommer vi til "nulpunktet" for navigationen på floden – nemlig stedet hvor Donau løber ud i Sortehavet.

Efter at have nærmet sig nulpunktet, vil skibet vende tilbage og begynde at sejle mod Tulcea gennem Sulina kanalen, det sidste sted på Donau før havet, og som kun er tilgængeligt ad vandvejen.

Frokost serveres herefter ombord. Efter frokosttid vil skibet nærme sig landsbyen Chrishan. Her venter små både, og i disse vil vi besøge de mest interessante steder omkring Sulina-kanalen.

I dette område, fyldt med søer og sumpe, er Donau-deltaet hjemsted for mere end 300 fuglearter samt 45 ferskvandsfiskearter.

Vi møder herefter skibet igen i Tulcea, og spiser aftensmad ombord. Efter middagen er der mod tillæg mulighed for at opleve flot rumænsk folkedans og musik med ensemblet "Balade Deltei". Sent om aftenen er det tid til grænseformaliteter, når vi forlader Rumænien og sætter kursen mod Moldova.

Dag 9

Giurgiulesti, Moldova (07:00-19:00)

Vi ankommer om morgenen til Giugiulesti i Moldova, som ligger lige hvor ​​floden Prut møder Donau. Prut-floden udgør en stor del af grænsen mellem Rumænien og Moldova. Efter morgenmaden køres til én af de største, moldaviske vingårde Vinaria din Vale ('Vinen fra Dalen'), som har flere World Wine Awards-vindende kældervine. Efter introduktionen af ​​den sidste, moderne teknologi inden for vinproduktion nyder vi smagning af nogle af vinene fra denne vingård.

Vi fortsætter til landsbyen Valeni for at besøge det lille museum Vatra Neamului. Efter rundvisningen bydes på traditionel frokost, folkloremusik og dans.

Om eftermiddagen skal vi besøge en af de mindre private vingårde, Kara Gani i Gaugisien, hvor Kara Gani-familien vil præsentere deres traditionelle vinsmagning og nogle af lokale fødevareprodukter – herunder egnens gedeost. Tidligt om aftenen vender vi tilbage til skibet, hvor der serveres middag. Om aftenen sejler vi atter ind i Rumænien.

Vinaria Din Vale
Vinaria Din Vale
Kara Gani
Dag 10

Cernavoda, Constanta (08:00-14:00)

Om morgenen ankomst til Cernavoda, Rumænien. Herfra har vi ca. 1 times kørsel til Constanta, som ligger ved bredden af Sortehavet. Byens lange historie går mere end 2.000 år tilbage i tiden. I denne by, historisk kendt som det antikke Tomis, har vi en sightseeingtur forbi de mest berømte bygninger. Vi besøger Museum of National History and Archaeology med kendte mosaikker fra romertiden.

Efter turen vender vi tilbage til skibet og fortsætter med at sejle mod Bulgarien, imens vi nyder frokosten ombord.

Om aftenen kan vi se frem til Kaptajnens gallamiddag.

Dag 11

Bukarest (07:00-)

Athenæum

Efter morgenmaden går vi fra borde i Giurgiu. Herfra er der transfer til Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet. Midt på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København via Wien.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse