Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Serbien, Rumænien og Bulgarien

Krydstogt på Donau

Pris pr. person fra
kr. 13.995

Donau er dronningen blandt Europas floder og har bragt liv, handel, opdagelser og kultur med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden er en af Europas kulturelle hovedveje, og den byder på en perlerække af spændende oplevelser. Tag med på 11-dages krydstogt på Donau gennem 7 lande med besøg i 5 hovedstæder.

Vi flyver fra København til Wien, hvor vi går ombord på vores hyggelige krydstogtskib Der Kleine Prinz (totalrenoveret i 2017). Fra Wien fortsætter vi til Slovakiets smukke lille hovedstad Bratislava og videre sydpå til Ungarn, hvor vi tilbringer to dage i hovedstaden Budapest og derefter besøger byerne Mohács og Pécs. I Kroatien lægger vi til i Vukovar og i Serbien besøger vi den livlige flodhavn Novi Sad og hovedstaden Beograd. Herefter passerer vi gennem Jernporten, den lange, smalle sejlkorridor mellem Rumænien og Serbien. Her kan vi lade os imponere både af den dramatiske natur og det store fælles rumænsk/jugoslaviske byggeprojekt med dæmninger, vandkraftstationer og sluser, som har gjort sejladsen i den før så farlige slugt langt nemmere. Dernæst kommer vi til den bulgarske by Vidin, hvorfra der bliver mulighed for at deltage på en udflugt til naturfænomenet Belogradchik. Vores sidste stop er Rumænien, hvor vi forlader Der Kleine Prinz i flodhavnen i Turnu Magurele og sætter kursen mod hovedstaden Bukarest. 

Et flodkrydstogt på Donau er en rolig og behagelig måde at rejse på. Her oplever vi hele 7 lande, men skal kun pakke ud én gang. Mellem de spændende udflugter kan vi slappe af i de rummelige kahytter på Der Kleine Prinz og skibets dygtige og venlige personale er klar til at forkæle os. Kahytterne rengøres hver morgen og om aftenen tæppes der af før sengetid. I restauranten serveres veltillavede måltider hver dag til morgen, frokost og aftensmad, og spisetiderne tilpasses efter udflugterne i land. De morgenfriske kan nyde en kop frisklavet morgenkaffe før morgenmaden, og hen på aftenen serveres der snacks i baren. Livet ombord er en vigtig del af et krydstogt, og på Der Kleine Prinz hersker en hyggelig og afslappet atmosfære.

Fandt du ikke det, du søgte efter? Se også vores Krydstogt på Donau fra Wien til Jernporten eller luksus-flodkrydstogtet Luksus på Donau. Du kan også danne dig et overblik over alle krydstogter på Donau.

Wien-Bukarest
Bukarest-Wien

Rejseplan

 • Dag 1 - Wien
 • Dag 2 - Wien (-23.30)
 • Dag 3 - Bratislava (04.30-16.00)
 • Dag 4 - Budapest (05.00-)
 • Dag 5 - Budapest (-21.00)
 • Dag 6 - Mohacs (08.00-16.00)
 • Dag 7 - Vukovar (01.00-11.00) - Novi Sad (15.00-21.00)
 • Dag 8 - Beograd (02.00-24.00)
 • Dag 9 - Jernporten
 • Dag 10 - Vidin (07.00-18.00)
 • Dag 11 - Turnu Magurele - Bukarest
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Kort over krydstogt fra Wien til Bukarest

Inkluderet i prisen

Fly fra København inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på M/S Der Kleine Prinz★★★★​ i kahyt på hoveddæk

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften - og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Levende musik om bord

Dansk rejseleder

Udflugter iflg. program på 11-dages turen:
- Byrundtur i Wien og udflugt til Scönnbrunn (dag 2)
- Byrundtur i Bratislava med bytog og til fods (dag 3)
- Vinsmagning ombord (dag 3)
- Byrundtur med bus i Budapest (dag 4)
- Byrundtur med bus i Pecs + kirkekoncert (dag 6)
- Byvandring i Vokuvar med klosterbesøg (dag 7)
- Byvandring i Novi Sad (dag 7)
- Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 8)
- Landsbybesøg med frokost i Vojvodina (dag 8)
- Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 10)
- Byrundtur med bus i Bukarest (dag 11)

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Forsikringer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 7 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Kahyt på øvre dæk kr. 2.000

Enekahyt på hoveddæk kr. 6.500

Fast plads i bussen kr. 150-250 (ej på tilkøbsudflugter)

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 329 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

All inclusive-drikkevarepakke kr. 1.600: Øl, vin i glas (mousserende, rosé, 2 slags rød og hvid), sodavand, juice, sort kaffe/te i baren samt whisky, vodka og gin og rom (udvalgte mærker). Vand (også i kahytten og til udflugter). Gælder fra 09.00-24.00. Ved køb skal ALLE på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Følgende udflugter kan tilkøbes - bestilles sammen med rejsen:
- Folkloreshow og Budapest by night kr. 375
- Klassisk koncert i Wien kr. 415
- Udflugt til Pusztaen kr. 340
- Udflugt til Szentendre kr. 175 
- Udflugt til Krushedol kr. 195
- Udflugt til Belogradchik kr. 195 

Dag 1

Wien

Sporvogn i Wien

Med fly fra København til Wien. Bustransfer til havnen, hvor vores hyggelige skib M/S Der Kleine Prinz venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og har god tid til at slappe lidt af og se os omkring på skibet. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Dag 2

Wien (-23.30)

Vi nyder den dejlige morgenbuffet på skibet og tager derefter på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi starter med det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Vi går en tur i det imponerende parkanlæg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Wien. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. 

Efter frokost på skibet er der udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark.

Efter middagen ombord er der mod tillæg mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse, oftest Auersberg eller Börse. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Sent om aftenen sejler skibet mod Bratislava.

Hundertwasser huset
Belvedere slottet
Schönbrunn
Dag 3

Bratislava (04.30-16.00)

Vi befinder os i dag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmad ombord på skibet tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi kører med byens berømte sightseeing-tog Oldtimer gennem byen og op på bakken, hvor slottet ligger med smuk udsigt over byen og floden. Efter køreturen spadserer vi gennem den mindre kuperede gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Efter frokost er der tid til at opleve lidt mere af den hyggelige by inden vi hen på eftermiddagen fortsætter vores krydstogt med vinsmagning og musikalsk underholdning i baren. Senere passerer vi Gabcikovo, som er den største sluse på den øvre del af Donau. Vi spiser middag ombord mens vi fortsætter turen mod Budapest.

Bratislava Slot Bratislava Slot
Dag 4

Budapest (05.00-)

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes. Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen.

Der er frokost ombord på skibet, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største, gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand, for eksempel på Gellert Hotel.

Der er mod tillæg mulighed for at afslutte den første dag i Budapest med et flot folkloreshow med strygeorkerster og dansere. Forestillingen finder sted i et centralt beliggende koncerthus, oftest Duna Palota eller Budai Vigado. Efter forestillingen kører vi en tur for at se Budapest by night og nyde udsigten over den smukt oplyste by fra Gellert-højen.

Dag 5

Budapest (-21.00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest.

Om formiddagen er der mulighed for at deltage i en tilkøbsudflugt til den pittoreske landsby Szentendre fra det 17. århundrede. I landsbyen, som ligger ca. 25 kilometer fra Budapests centrum, ser vi byens torv med mindekorset, Ungarns første seminarium samt byens smukke kirker.

Efter rundturen vil der være lidt tid på egen hånd til at nyde udsigten til folkelivet fra en af de hyggelige cafeeer, slentre rundt i byen og måske indkøbe souvenirs, her er masser af butikker med ungarske specialiteter og kunsthåndværk - paprika, chokolade, broderede duge, lædervarer m.m.

Om eftermiddagen er der mod tillæg mulighed for at deltage på en udflugt til pusztaen - et træfattigt steppelandskab cirka 45 kilometer syd for Budapest. Her besøger et typisk ungarnsk puszta-stutteri og ser en uforglemmelig optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere. Der er mulighed for at besøge staldene, inden vi skal smage den ungarske frugtbrændevin palinka.

Vi spiser middag ombord og hen på aftenen fortsætter skibet mod byen Mohacs.

Dag 6

Mohacs (08.00-16.00)

Domkirken i Pecs i Ungarn
Domkirken i Pecs i Ungarn

Om morgenen ankommer vi til Mohacs i Ungarn. Efter morgenmaden kører vi til Pécs, som kaldes "kunstelskernes by" idet den er kendt for sine talrige gallerier, museer og historiske mindesmærker. Vi starter med at besøge byens store vartegn, domkirken, bygget i det 11. århundrede. I kirken spilles der en kort orgelkoncert. Herefter skal vi se byens øvrige seværdigheder, heriblandt Szecheni- torvet, Kaptalan-gaden med smukke restaurerede huse fra middelalderen og rådhuset. Efter rundturen bliver der lidt tid på egen hånd i gågade-området med hyggelige butikker og cafeer.
Frokost på skibet, hvorefter vi nyder en afslappende stund ombord mens skibet fortsætter mod Vokuvar.

Dag 7

Vukovar (01.00-11.00) - Novi Sad (15.00-21.00)

Så er vi nået til Kroatien! Vukovar er Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med cafeer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil. Efter gåturen i Vukovar kan vi nyde frokosten ombord mens vi sejler videre til Novi Sad i Serbien.

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods i selskab en lokal guide.

Der tilbydes endvidere mod tillæg tur til Krushedol-klostret og landsbyen Sremski Karlovci. Turen lægger ud med et besøg på klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede.

Nogle af Serbiens mest kendte historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område.

På turen tilbage til Novi Sad gøres stop i den lille by Sremski Karlovci, som er centrum for vinproduktionen i Fruska Gora-regionen. Her skal vi på privat besøg hos familien Zivanovic, der er kendt for fremstillingen af Bermet-vin, som blev serveret ved habsburgernes og den russiske zars hoffer. I den store have vil vores værter servere flere forskellige typer Bermet-vin, samt familiens hjemmelavede honning. Der vil også være besøg i vinkældrene samt på det lokale honningmuseum. På turen tilbage til Novi Sad passerer vi Petrovaradin-fæstningen, som kaldes "Donaus Gibraltar".

Dag 8

Beograd (02.00-24.00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Undervejs er der en lille pause med en forfriskning på Hotel Majestic.

Efter byrundturen kører vi til en lille landsby i Vojvodina-regionen. Her skal vi spise frokost hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost med lokale specialiteter og sljivovica, den lokale blommebrændevin, samt musikalsk underholdning.

Efter middagen på ombord kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og modeshow med fremvisning af de verdensberømte Sirogojno-strikvarer. Ved midnatstid forlader vi Beograd og fortsætter vores rejse.

Dag 9

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen præsenteres over skibets højttaleranlæg og går gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. 

Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Vi kan se frem til en hyggelig aften med kaptajnens gallamiddag, men inden da er der mulighed for et besøg på skibets bro og i maskinrummet.

Statue af Kong Decebalus Statue af Kong Decebalus
Dag 10

Vidin (07.00-18.00)

Vi ankommer om morgenen til byen Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau og er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet.

Om eftermiddagen er der mulighed for at tilkøbe en udflugt til det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.

Baba Vida, Vidin Baba Vida, Vidin
Dag 11

Turnu Magurele - Bukarest

Athenæum

Efter morgenmaden går vi fra borde i Turnu Magurele. Herfra er der transfer til Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet. Midt på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København via Wien.

Rejseplan

 • Dag 1 - Bukarest (-20.00)
 • Dag 2 - Vidin (15.00-21.00)
 • Dag 3 - Jernporten
 • Dag 4 - Beograd (05.00-23.00)
 • Dag 5 - Novi Sad (05.00-12.00) og Vukovar (17.30-21.00)
 • Dag 6 - Mohacs (6.00-14.00)
 • Dag 7 - Budapest (07.00-)
 • Dag 8 - Budapest (-21.00)
 • Dag 9 - Bratislava (14.00-19.30)
 • Dag 10 - Wien (04.00-)
 • Dag 11 - Wien og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Kort over krydstogt fra Bukarest til Wien

Inkluderet i prisen

Fly fra København inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på M/S Der Kleine Prinz★★★★​ i kahyt på hoveddæk

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften - og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Levende musik om bord

Dansk rejseleder

Udflugter iflg. program på 11-dages turen:
- Byrundtur med bus i Bukarest (dag 1)
- Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 2)
- Vinsmagning ombord (dag 3)
- Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 4)
- Landsbybesøg med frokost i Vojvodina (dag 4)
- Byvandring i Novi Sad (dag 5)
- Byvandring i Vokuvar med klosterbesøg (dag 5
- Byrundtur med bus i Pecs + kirkekoncert (dag 6)
- Byrundtur med bus i Budapest (dag 7)
- Byrundtur i Bratislava med bytog (dag 9)
- Byrundtur i Wien (dag 10)
- Udflugt til Scönnbrunn (dag 11)

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Forsikringer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 7 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Kahyt på øvre dæk kr. 2.000

Enekahyt på hoveddæk kr. 6.500

Fast plads i bussen kr. 150-250 (ej på tilkøbsudflugter)

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 329 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

All inclusive-drikkevarepakke kr. 1.600: Øl, vin i glas (mousserende, rosé, 2 slags rød og hvid), sodavand, juice, sort kaffe/te i baren samt whisky, vodka og gin og rom (udvalgte mærker). Vand (også i kahytten og til udflugter). Gælder fra 09.00-24.00. Ved køb skal ALLE på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Følgende udflugter kan tilkøbes - bestilles sammen med rejsen:

Folkloreshow og Budapest by night kr. 375

Klassisk koncert i Wien kr. 415

Udflugt til Pusztaen kr. 340 

Udflugt til Szentendre kr. 175 

Udflugt til Krushedol kr. 195

Udflugt til Belogradchik kr. 195 

Dag 1

Bukarest (-20.00)

Athenæum

Velkommen til Rumænien! Fra lufthavnen kører vi til Bukarest centrum - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet. Efter byrundturen kører vi til Turnu Maguerele, hvor vores hyggelige skib Der Kleine Prinz venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og nyder en velkomstdrink og vores første middag ombord.

Dag 2

Vidin (15.00-21.00)

Vi spiser morgenmad ombord og under formiddagens sejlads er der præsentation af kaptajnens og hans besætning.

Om eftermiddagen ankommer vi til Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau og er centrum for landets skibsbyggeri. Vi tager på byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort.

Efter byrundturen er er der mulighed for at tilkøbe en udflugt til det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.

Om aftenen forlader vi Vidin og sejler videre mens vi nyder middagen ombord.

Baba Vida, Vidin Baba Vida, Vidin
Dag 3

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. I løbet af formiddagen er der vinsmagning med musikalsk underholdning i baren. Inden frokost passerer skibet gennem den store sluse ved kraftværket Djerdap.

Om eftermiddagen går sejladsen gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt.

Turen præsenteres over skibets højttaleranlæg. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb.

Eftermiddagskaffe og middag ombord.

Statue af Kong Decebalus Statue af Kong Decebalus
Dag 4

Beograd (05.00-23.00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Herefter er der lidt tid på egen hånd i centrum, tag f.eks. en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, cafeer og gallerier. Vi får en en forfriskning på Hotel Majestic.

Efter byrundturen kører vi til en landsby i Vojvodina-regionen. Her skal vi spise frokost hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost med lokale specialiteter og vin samt sljivovica, den lokale blommebrændevin i haven - ledsaget af musikalsk underholdning.

Efter middagen på Der Kleine Prinz kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og modeshow med fremvisning af de verdensberømte Sirogojno-strikvarer. Ved midnatstid forlader vi Beograd og fortsætter vores rejse.

Dag 5

Novi Sad (05.00-12.00) og Vukovar (17.30-21.00)

Tidligt om morgenen ankommer vi til Novi Sad, der er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Efter morgenmaden tager vi på byrundtur til fods i selskab en lokal guide.

Der tilbydes endvidere mod tillæg tur til Krushedol-klostret og landsbyen Sremski Karlovci. Turen lægger ud med et besøg på klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. Klostret er kendt for sine freskomalerier fra det 15. århundrede. Nogle af Serbiens mest kendte historiske personer, bl.a. Kong Milan Obrenovic og Grevinde Ljubica, ligger begravet på klostrets område.

På turen tilbage til Novi Sad gøres stop i den lille by Sremski Karlovci, som er centrum for vinproduktionen i Fruska Gora-regionen. Her skal vi på privat besøg hos familien Zivanovic, der er kendt for fremstillingen af Bermet-vin, som blev serveret ved habsburgernes og den russiske zars hoffer.

I den store have vil vores værter servere flere forskellige typer Bermet-vin, samt familiens hjemmelavede honning. Der vil også være besøg i vinkældrene samt på det lokale honningmuseum.

Vi fortsætter sejladsen mens vi spiser frokost ombord. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Vukovar, der er Kroatiens største flodhavn og en hyggelig by med cafeer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil.

Vi spiser middag ombord og fortsætter sejladsen mod Mohacs.

Vukovar, Kroatien Vukovar, Kroatien
Dag 6

Mohacs (6.00-14.00)

Domkirken i Pecs i Ungarn
Domkirken i Pecs i Ungarn

Efter morgenmaden kører vi til Pécs, som kaldes "kunstelskernes by" idet den er kendt for sine talrige gallerier, museer og historiske mindesmærker. Vi ser byens vigtigste seværdigheder, heriblandt Szecheni- torvet, Kaptalan-gaden med smukke restaurerede huse fra middelalderen, rådhuset samt byens store vartegn, domkirken, bygget i det 11. århundrede. I kirken spilles der en kort orgelkoncert. Efter byvandringen er der lidt tid på egen hånd i den hyggelige by.

Tilbage på skibet nyder vi frokosten, mens kursen sættes mod Budapest. Eftermiddagskaffe og middag ombord.

Dag 7

Budapest (07.00-)

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes.

Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen.

Der er frokost ombord på skibet, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største, gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand, for eksempel på Gellert Hotel.

Der er mod tillæg mulighed for at afslutte den første dag i Budapest med et flot folkloreshow med strygeorkerster og dansere. Forestillingen finder sted i et centralt beliggende koncerthus, oftest Duna Palota eller Budai Vigado. Efter forestillingen kører vi en tur for at se Budapest by night og nyde udsigten over den smukt oplyste by fra Gellert-højen.

Dag 8

Budapest (-21.00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest. Om formiddagen er der mulighed for at deltage i en tilkøbsudflugt til den pittoreske landsby Szentendre fra det 17. århundrede. I landsbyen, som ligger ca. 25 kilometer fra Budapests centrum, ser vi byens torv med mindekorset, Ungarns første seminarium samt byens smukke kirker.

Efter rundturen vil der være lidt tid på egen hånd til at slentre rundt i byen eller måske nyde udsigten til folkelivet fra en af de hyggelige cafeeer. Frokost ombord. Om eftermiddagen er der mod tillæg mulighed for at deltage på en udflugt til pusztaen - et træfattigt steppelandskab cirka 45 kilometer syd for Budapest. Her besøger et typisk ungarnsk puszta-stutteri og ser en uforglemmelig optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere. Der er mulighed for at besøge staldene, inden vi skal smage den ungarske frugtbrændevin palinka. Vi spiser middag ombord og hen på aftenen fortsætter skibet mod Bratislava.

Efter rundturen vil der være lidt tid på egen hånd til at slentre rundt i byen eller måske nyde udsigten til folkelivet fra en af de hyggelige cafeeer. Frokost ombord. Om eftermiddagen er der mod tillæg mulighed for at deltage på en udflugt til pusztaen - et træfattigt steppelandskab cirka 45 kilometer syd for Budapest. Her besøger et typisk ungarnsk puszta-stutteri og ser en uforglemmelig optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere. Der er mulighed for at besøge staldene, inden vi skal smage den ungarske frugtbrændevin palinka. Vi spiser middag ombord og hen på aftenen fortsætter skibet mod Bratislava.

Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Szentendre, Ungarn
Szentendre, Ungarn
Dag 9

Bratislava (14.00-19.30)

Vi tilbringer en afslappet formiddag ombord. Undervejs mod Bratislava passerer vi Gabcikovo, som er den største sluse på den øvre del af Donau. Om eftermiddagen tager vi på rundtur Slovakiets charmerende og romantiske hovedstad Bratislava. Vi kører med byens berømte sightseeing-tog Oldtimer gennem byen og op på bakken, hvor slottet ligger med smuk udsigt over byen og floden.

Efter køreturen spadserer vi gennem den mindre kuperede gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Vi kan se frem til en dejlig aften med kaptajnens gallamiddag, hvorefter musikken spiller op til dans.

Bratislava Slot Bratislava Slot
Dag 10

Wien (04.00-)

Så er vi nået til Wien! Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder.Vi starter med det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Vi går en tur i det imponerende parkanlæg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Wien. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken.

Eftermiddagen er til fri disposition, der er mulighed for at slappe af på skibet eller gå på opdagelse i Wien på egen hånd.

Efter middagen ombord er der mod tillæg mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse, oftest Auersberg eller Börse. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Hundertwasser-huset, Wien
Belvedere, Wien
Sporvogn i Wien
Burgtheater i Wien
Dag 11

Wien og hjemrejse

Schönbrunn

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med vores dejlige skib Der Kleine Prinz og det venlige personale ombord.

Vi skal først flyve hjem om aftenen, så der bliver tid til et besøg på Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark. Sidst på dagen sætter vi kursen mod lufthavnen og flyver tilbage til København.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse