Zaanse Schans
Keukenhof
M/S Leonora

Holland

Blomsterkrydstogt

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Glæd dig til en uforglemmelig rejse gennem det charmerende hollandske landskab, som gennemskæres af kanaler og prydes af kønne gamle broer og idylliske byer.

Oplev Hollands højdepunkter - det berømte forårsblomsterflor i Keukenhof, frilandsmuseet Zaanse Schans, det fascinerende krigsmuseum i Arnhem samt naturligvis Amsterdam med kanaler og de karakteristiske trappegavlhuse. Her skal vi på kanalrundfart og kan i ro og mag nyde byens atmosfære og smukke arkitektur. 

Vi rejser med bus til Holland og har under opholdet base på det flotte 4+-stjernede flodkrydstogtskib M/S Leonora, hvor vi slapper af mellem udflugterne i land og hygger os med god mad. Når turen går hjemover oplever vi den imponerende 32 kilometer lange og 90 meter brede dæmning Afsluitdijk.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Zaandam
  • Dag 2 - Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede
  • Dag 3 - Keukenhof
  • Dag 4 - Arnhem - The Airborne Museum
  • Dag 5 - Amsterdam - Kanalrundfart
  • Dag 6 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Blomsterkrydstogt 2020

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

5 nætter i kahyt på hoveddæk på M/S Leonora

Let frokost ekskl. drikkevarer på hjemrejse

Velkomstdrink

Helpension ombord

2 glas øl eller vin til frokost og aftensmad ombord

Musik og underholdning ombord

Udflugter og entreer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Forsikringer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på €42 pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Dobbeltkahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 1.250

Dobbeltkahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 1.750

Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 2.750

Enekahyt med vindue på hoveddæk kr. 2.500

Enekahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 3.750

Enekahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 4.250

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst til Zaandam

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Holland i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads.Med passende pauser undervejs kører vi mod Zaandam. Byen var tidligere så berømt for sine skibsværfter, at den russiske Zar Peter den Store besøgte byen i 1697.

I dag er Zaandam næsten blevet en forstad til nabobyen Amsterdam. Kort efter check-in på M/S Leonora bliver der serveret velkomstdrink og kanapéer i salonen inden det er tid til at nyde en lækker middag i skibets restaurant.

M/S Leonora M/S Leonora
Dag 2

Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede

Zaanse Schans Zaanse Schans

Efter et godt morgenmåltid på skibet kører vi ud i de hollandske landskaber og passerer nogle af de store tulipanmarker, et imponerende syn under blomstringen, når de farverige marker står i fuldt flor. Vi besøger det berømte frilandsmuseum Zaanse Schans nær Zaandam. Foruden træsko og tulipaner er vindmøller nok det, Holland er mest berømt for og her på frilandsmuseet har vi mulighed for at se nogle fine eksemplarer. 

Mens vi har været på udflugt er skibet sejlet til byen Wijk bij Duurstede, hvor vi møder det igen og nyder en sen frokost. Eftermiddagen er til fri disposition i Wijk bij Duurstede, som er kendt for sine mange gallerier og atelierer. Middag på skibet.

Dag 3

Keukenhof

Fra morgenstunden besøger vi byen Aalsmeer, som er hjemsted for verdens største blomsterauktion. Auktionshuset importerer og eksporterer blomster fra hele verden og derfor er det praktisk, at det ligger tæt på Amsterdams internationale lufthavn Schiphol. Der siges at være omkring 20.000 forskellige blomster og planter på blomsterauktionen - et kik indenfor er et imponerende syn. (Auktionen besøges ikke på afgangen 7/4-2021).

Så venter et af turens absolutte højdepunkter, den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, som ligger tæt på byen Lisse. I over 50 år har Keukenhof imponeret sine besøgende med millioner af løgblomster, heriblandt omkring 800 forskellige arter af tulipaner. Efter at have oplevet den betagende blomsterpragt vender vi tilbage til skibet, hvor der serveres kaffe/te og kage, mens vi sejler mod Arnhem.

Dag 4

Arnhem - The Airborne Museum

I dag skal vi opleve Arnhem, som er forbundet med et af de mest berømte slag under Anden Verdenskrig, nemlig Slaget om Arnhem 17. og 18. september 1944. Planen, der var udtænkt af den engelske feltmarskal Montgomery, fik navnet Operation Market Garden og indebar at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linier ved Oosterbeek vest for Arnhem. Faldskærmssoldaterne skulle rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn og holde den, indtil der kom forstærkning fra syd. Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb vil forvirre og splitte de tyske tropper, men operationen gik galt på grund af tæt tåge, som gjorde det umuligt for forstærkningstropperne at nå frem. 

Efter 9 dages kamp var flere end 2000 soldater dræbt og 5000 sårede eller efterladt i den ødelagte by. Det blev begyndelsen på en katastrofal krigsvinter i Holland, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Vi besøger det prisvindende The Airborne Museum som er indrettet på slottet, der var hovedkvarter for Operation Market Garden. Herefter tager vi på bytur og oplever den moderne tids Arnhem.

Tilbage på skibet nyder vi en dejlig frokost inden er der afsejling fra Arnhem mod Nijmegen. En festlig aften venter, når vi samles til en cocktail efterfulgt af kaptajnens gallamiddag. 

The Airborne Museum i Arnhem
The Airborne Museum i Arnhem
Oberst Lars Møller
The Airborne Museum i Arnhem
Dag 5

Amsterdam - Kanalrundfart

Vi sejler fra Nijmegen kl. 05.00 med kurs mod hovedstaden Amsterdam. Vi ankommer ved middagstid og efter en tidlig frokost skal vi ud og opleve byen. Det er svært ikke at blive begejstret for Amsterdam, der med sine mange kanaler, cykler og fine gamle bygninger emmer af charme. Vi oplever den berømte by på den eneste rigtige måde - fra vandsiden på en hyggelig kanalrundfart. Fra kanalbåden nyder vi synet af de gamle kanaler og de mange smukke gavlhuse og fornemmer byens liv og helt særlige stemning. Herefter er der tid på egen hånd til at se mere af byen eller foretage indkøb.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 6

Hjemrejse

Efter tidlig morgenmad tager vi afsked med skibets personale og påbegynder hjemrejsen til Danmark. Vi kører via den storslåede 32 km lange dæmning Afsluitdijk i den nordlige del af Holland. Dæmningen blev konstrueret i 1927-32 for at afspærre Zuiderzee fra Nordsøen og dermed omdanne området til en ferskvandssø. Der er tid til at tage fotos af det imponerende inddæmningsprojekt, inden vi fortsætter mod Danmark med passende pauser undervejs.  

Afsluitdijk, Holland Afsluitdijk, Holland

Busopsamling 

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby Station - v/Invita Køkken 05.00 22.15
København - Flintholm Station 05.30 21.45
Ølby Center 06.00 21.20
Ringsted - Outlet 06.30 20.50
Slagelse - Statoil 06.50 20.30
Nyborg Station 07.20 20.00
Odense - Kildebjerg (ud nord/hjem syd) 08.15 18.50
Fredericia Banegård 09.00 18.20
Vojens, Afk. 68 ved OK  09.45 17.40
Aabenraa - Afk. 70 10.05 17.20
Padborg - OK Benzin 10.25 17.00

    

Busopsamling  

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Jernbanepladsen 1 07.15 22.00
København - Flintholm Station 07.40 21.30
Høje Taatrup station 08.10 21.05
Karlslunde rasteplads 08.30 20.45
Ølby Station v. 7/11 08.45 20.30
P-plads afk. 37 Rønnede 09.15 20.00
P-plads afk. 39 Tappernøje 09.30 19.45
P-plads afk. 43 Nørre Alslev 09.55 19.20
P-plads afk. 48 Maribo 10.15 18.45
Rødby Færgehavn 10.45 18.30

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse