Zanse Schaans

Blomsterkrydstogt

Forårsoplevelser i Holland

 • Flodkrydstogt
 • Storbystemning
 • Naturoplevelser
 • Smukke udsigter
 • Hyggelig stemning

Oplev Hollands højdepunkter - det berømte forårsblomsterflor i Keukenhof, frilandsmuseet Zaanse Schans, det fascinerende krigsmuseum i Arnhem samt naturligvis Amsterdam med kanaler og de karakteristiske trappegavlhuse. Her skal vi på kanalrundfart og kan i ro og mag nyde byens atmosfære og smukke arkitektur. Glæd dig til en uforglemmelig rejse gennem det charmerende hollandske landskab, som gennemskæres af kanaler og prydes af kønne gamle broer og idylliske byer.

Vi rejser med bus til Holland og har under opholdet base på det flotte 4+-stjernede flodkrydstogtskib M/S Leonora, hvor vi slapper af mellem udflugterne i land og hygger os med god mad. Når turen går hjemover oplever vi den imponerende 32 kilometer lange og 90 meter brede dæmning Afsluitdijk. 

Se også vores udvalg af andre flodkrydstogter.

fra kr. 7.995 pr. person
 • Busrejse fra Sjælland/Jylland
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Frilandsmuseet Zaanse Schans
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Flot 4+-stjernet skib


Forårsstemning og blomsteroplevelser

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Zaandam

 • Dag 2 - Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede

 • Dag 3 - Keukenhof

 • Dag 4 - Arnhem - The Airborne Museum

 • Dag 5 - Amsterdam - Kanalrundfart

 • Dag 6 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen
 • 5 nætter i kahyt på hoveddæk på M/S Leonora
 • Let frokost ekskl. drikkevarer på ud- og hjemrejse
 • Velkomstdrink
 • Helpension ombord
 • 2 glas øl eller vin til frokost og aftensmad ombord 
 • Musik og underholdning ombord
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige drikkevarer 
 • Forsikringer
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, ca. € 42 pr. person
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Evt. tillæg pr. person

 • Dobbeltkahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 1.250
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 1.750
 • Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 2.750
 • Enekahyt med vindue på hoveddæk kr. 2.500
 • Enekahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 3.750
 • Enekahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 4.250
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 259 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Zaandam

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Holland i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads.

Med passende pauser undervejs kører vi mod Zaandam. Byen var tidligere så berømt for sine skibsværfter, at den russiske Zar Peter den Store besøgte byen i 1697. I dag er Zaandam næsten blevet en forstad  til nabobyen Amsterdam. Kort efter check-in på M/S Leonora bliver der serveret velkomstdrink og kanapéer i salonen inden det er tid til at nyde en lækker middag i skibets restaurant. 

Dag 2

Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede

Efter et godt morgenmåltid på skibet kører vi ud i de hollandske landskaber og passerer nogle af de store tulipanmarker, et imponerende syn under blomstringen, når de farverige marker står i fuldt flor. Vi besøger det berømte frilandsmuseum Zaanse Schans nær Zaandam. Foruden træsko og tulipaner er vindmøller nok det, Holland er mest berømt for og her på frilandsmuseet har vi mulighed for at se nogle fine eksemplarer. Mens vi har været på udflugt er skibet sejlet til byen Wijk bij Duurstede, hvor vi møder det igen og nyder en sen frokost. Eftermiddagen er til fri disposition i Wijk bij Duurstede, som er kendt for sine mange gallerier og atelierer. Middag på skibet.

Dag 3

Keukenhof

Fra morgenstunden besøger vi  byen Aalsmeer, som er hjemsted for verdens største blomsterauktion. Auktionshuset importerer og eksporterer blomster fra hele verden og derfor er det praktisk, at det ligger tæt på Amsterdams internationale lufthavn Schiphol.  Der siges at være omkring 20.000 forskellige blomster og planter på blomsterauktionen - et kik indenfor er et imponerende syn. (Auktionen besøges ikke på afgangen 24/4). Så venter et af turens absolutte højdepunkter, den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, som ligger tæt på byen Lisse. I over 50 år har Keukenhof imponeret sine besøgende med millioner af løgblomster, heriblandt omkring 800 forskellige arter af tulipaner. Efter at have oplevet den betagende blomsterpragt vender vi tilbage til skibet, hvor der serveres kaffe/te og kage, mens vi sejler mod Arnhem.

Dag 4

Arnhem - The Airborne Museum

I dag skal vi opleve Arnhem, som er forbundet med et af de mest berømte slag under Anden Verdenskrig, nemlig Slaget om Arnhem 17. og 18. september 1944. Planen, der var udtænkt af den engelske feltmarskal Montgomery, fik navnet Operation Market Garden og indebar at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linier ved Oosterbeek vest for Arnhem. Faldskærmssoldaterne skulle rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn og holde den, indtil der kom forstærkning fra syd. Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb vil forvirre og splitte de tyske tropper, men operationen gik galt på grund af tæt tåge, som gjorde det umuligt for forstærkningstropperne at nå frem. Efter 9 dages kamp var flere end 2000 soldater dræbt og 5000 sårede eller efterladt i den ødelagte by. Det blev begyndelsen på en katastrofal krigsvinter i Holland, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Vi besøger det prisvindende The Airborne Museum som er indrettet på slottet, der var hovedkvarter for Operation Market Garden. Herefter tager vi på bytur og oplever den moderne tids Arnhem. Tilbage på skibet nyder vi en dejlig frokost inden er der afsejling fra Arnhem mod Nijmegen. En festlig aften venter, når vi samles til en cocktail efterfulgt af kaptajnens gallamiddag. 

Særprogram på afgangen 4. april: På denne afgang vil Lars R. Møller (pensioneret oberst samt forfatter og foredragsholder) holde et foredrag ombord samt forestå udflugten i Arnhem. Lars R. Møller er bl.a. kendt for sin rolle i Operation Bøllebank under FN’s fredsbevarende indsats i Jugoslavien, ligesom han har et indgående kendskab til 2. Verdenskrig i almindelighed og Slaget ved Arnhem (Operation Market Garden) i særdeleshed. Foredraget foregår om formiddagen. Efter frokost er der udflugt i Arnhem med besøg på The Airborne Museum. Herefter er der ca. en halv times buskørsel til Nijmegen, som vi oplever inden vi  går ombord igen - skibet sejler til Nijmengen mens vi er på udflugt.

Dag 5

Amsterdam - Kanalrundfart

Vi sejler fra Nijmegen kl. 05.00 med kurs mod hovedstaden Amsterdam. Vi ankommer ved middagstid og efter en tidlig frokost skal vi ud og opleve byen. Det er svært ikke at blive begejstret for Amsterdam, der med sine mange kanaler, cykler og fine gamle bygninger emmer af charme. Vi oplever den berømte by på den eneste rigtige måde - fra vandsiden på en hyggelig kanalrundfart. Fra kanalbåden nyder vi synet af de gamle kanaler og de mange smukke gavlhuse og fornemmer byens liv og helt særlige stemning. Herefter er der tid på egen hånd til at se mere af byen eller foretage indkøb.

Dag 6

Hjemrejse

Efter tidlig morgenmad tager vi afsked med skibets personale og påbegynder hjemrejsen til Danmark. Vi kører via den storslåede 32 km lange dæmning Afsluitdijk i den nordlige del af Holland. Dæmningen blev konstrueret i 1927-32 for at afspærre Zuiderzee fra Nordsøen og dermed omdanne området til en ferskvandssø. Der er tid til at tage fotos af det imponerende inddæmningsprojekt, inden vi fortsætter mod Danmark med passende pauser undervejs.  

Busopsamling 

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby Station - v/Invita Køkken 05.00 22.15
København - Flintholm Station 05.30 21.45
Ølby Center 06.00 21.20
Ringsted - Outlet 06.30 20.50
Slagelse - Statoil 06.50 20.30
Nyborg Station 07.20 20.00
Odense - Kildebjerg (ud nord/hjem syd) 08.15 18.50
Fredericia Banegård 09.00 18.20
Vojens, Afk. 68 ved OK  09.45 17.40
Aabenraa - Afk. 70 10.05 17.20
Padborg - OK Benzin 10.25 17.00

Busopsamling  

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Jernbanepladsen 1 07.15 22.00
København - Flintholm Station 07.40 21.30
Høje Taatrup station 08.10 21.05
Karlslunde rasteplads 08.30 20.45
Ølby Station v. 7/11 08.45 20.30
P-plads afk. 37 Rønnede 09.15 20.00
P-plads afk. 39 Tappernøje 09.30 19.45
P-plads afk. 43 Nørre Alslev 09.55 19.20
P-plads afk. 48 Maribo 10.15 18.45
Rødby Færgehavn 10.45 18.30

Skib

M/S Leonora ★★★★+

M/S Leonora er et elegant krydstogtskib bygget i 2008, som udgør den perfekte base for et spændende krydstogt. De 4 dæk er optimalt udnyttet til elegante og komfortable fællesområder og velindrettede kahytter. Skibet er 110 m. langt og 11,45 m. bredt og har 67 kahytter samt 2 suiter.  

Atmosfæren ombord er afslappet og det anbefales at medbringe behageligt tøj og godt fodtøj til udflugter i land, samt en varm jakke eller trøje til kølige aftener. Det forventes, at vi klæder om, når middagen skal nydes, men det store selskabsskrud er ikke nødvendigt. Der er mulighed for at få vasket og strøget…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
04. apr. 2020
Blomsterkrydstogt inkl. foredrag med Lars Møller - 6 dage - M/S Leonora - Bus fra Sjælland
Flere end 8 7.995 Gå videre
14. apr. 2020
Blomsterkrydstogt - 6 dage - M/S Leonora - Bus fra Sjælland
Flere end 8 7.995 Gå videre
24. apr. 2020
Blomsterkrydstogt - 6 dage - M/S Leonora - Bus fra Sjælland via Fyn & Jylland
Flere end 8 7.995 Gå videre

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet. Det samme gælder på visse strækninger, hvor skibet sejler mod strømmen.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Krydstogt på Mekongfloden Oplev Cambodja og Vietnam
fra kr. 26.995
Amsterdam - Wien 12 dage på Rhinen, Main og Donau
fra kr. 15.995
Blomsterkrydstogt Forårsoplevelser i Holland
fra kr. 7.995
Krydstogt på Donau 11 dage, 7 lande & 5 hovedstæder
fra kr. 13.995