Zaanse Schans
Keukenhof
M/S Leonora

Holland

Blomsterkrydstogt

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Oplev Hollands højdepunkter - det berømte forårsblomsterflor i Keukenhof, frilandsmuseet Zaanse Schans, det fascinerende krigsmuseum i Arnhem samt naturligvis Amsterdam med kanaler og de karakteristiske trappegavlhuse. Her skal vi på kanalrundfart, og kan i ro og mag nyde byens atmosfære og smukke arkitektur. 

Glæd dig til en uforglemmelig rejse gennem det charmerende hollandske landskab, som gennemskæres af kanaler og prydes af kønne, gamle broer og idylliske byer.

Vi rejser med bus til Holland og har under opholdet base på det flotte 4+-stjernede flodkrydstogtskib M/S Leonora, hvor vi slapper af mellem udflugterne i land og hygger os med god mad. Når turen går hjemover oplever vi den imponerende 32 kilometer lange og 90 meter brede dæmning Afsluitdijk.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Zaandam
 • Dag 2 - Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede
 • Dag 3 - Keukenhof
 • Dag 4 - Arnhem - The Airborne Museum
 • Dag 5 - Amsterdam - Kanalrundfart
 • Dag 6 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Blomsterkrydstogt 2020

Inkluderet i prisen

Transport i moderne 5-stjernet bus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

5 nætter i kahyt på hoveddæk på M/S Leonora

Velkomstdrink

Helpension ombord

Musik og underholdning ombord

Udflugter ifølge program - inkl. kanalrundfarten i Amsterdam

Entréer til blomsterparken Keukenhof, frilandsmuséet Zaanse Schans og The Airborne Museum

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på €40 pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Skibets drikkepakke kr. 725:

 • Husets hvid- og rødvin, øl (2 slags), sodavand, juice og vand i restauranten og baren. Alt serveres i glas og er tilgængeligt i tidsrummet fra kl. 11.00-23.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.

Kahytstillæg på M/S Leonora:

 • Dobbeltkahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 1.250
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 1.750
 • Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 2.750

 • Enekahyt med vindue på hoveddæk kr. 2.500
 • Enekahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 3.750
 • Enekahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 4.250

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Zaandam

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Holland i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. 

Vi sejler fra Rødby til Puttgarden og undevejs, vil der være mulighed for at købe lidt morgenmad. Med passende pauser undervejs kører vi mod Zaandam, hvor vi forventer at fremme først på aftenen. Byen var tidligere så berømt for sine skibsværfter, at den russiske Zar Peter den Store besøgte byen i 1697.

I dag er Zaandam næsten blevet en forstad til nabobyen Amsterdam. Kort efter check-in på M/S Leonora bliver der serveret velkomstdrink og kanapéer i salonen, inden det er tid til at nyde en lækker middag i skibets restaurant.

M/S Leonora M/S Leonora
Dag 2

Zaanse Schans - Wijk bij Duurstede

Efter et godt morgenmåltid på skibet kører vi ud i de hollandske landskaber og passerer nogle af de store tulipanmarker, et imponerende syn under blomstringen, når de farverige marker står i fuldt flor. Vi besøger det berømte frilandsmuseum Zaanse Schans nær Zaandam. Foruden træsko og tulipaner er vindmøller nok det, Holland er mest berømt for, og her på frilandsmuseet har vi mulighed for at se nogle fine eksemplarer. 

Vi kommer tilbage til skibet og spiser frokost, og eftermiddagen tilbringes med afslapning ombord mens vi sejler mod Wijk bij Duurstede,  som der vil være mulighed for at besøge efter middagen på skibet. Skibet tilbringer natten i Wijk bij Duurstede.

Zaanse Schans Zaanse Schans
Dag 3

Keukenhof

I dag venter et af turens absolutte højdepunkter, den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, som ligger tæt på byen Lisse. I over 50 år har Keukenhof imponeret sine besøgende med millioner af løgblomster, heriblandt omkring 800 forskellige arter af tulipaner.

Specielt for afrejsen den 18. april 2023: For de morgenfriske indledes dagen med et besøg på den enorme blomsterauktion i Alsmeer, før vi fortsætter til Keukenhof.

Efter at have oplevet den betagende blomsterpragt vender vi tilbage til skibet og nyder frokost og siden serveres der kaffe/te og kage, mens vi sejler mod Arnhem, hvor skibet også tilbringer natten.

Dag 4

Arnhem - The Airborne Museum

I dag skal vi opleve Arnhem, som er forbundet med et af de mest berømte slag under 2. Verdenskrig, nemlig Slaget om Arnhem 17. og 18. september 1944. Planen, der var udtænkt af den engelske feltmarskal Montgomery, fik navnet Operation Market Garden og indebar at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linier ved Oosterbeek vest for Arnhem. Faldskærmssoldaterne skulle rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn, og holde den, indtil der kom forstærkning fra syd. Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb vil forvirre og splitte de tyske tropper, men operationen gik galt på grund af tæt tåge, som gjorde det umuligt for forstærkningstropperne at nå frem. 

Efter 9 dages kamp var flere end 2000 soldater dræbt og 5000 sårede eller efterladt i den ødelagte by. Det blev begyndelsen på en katastrofal krigsvinter i Holland, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Vi besøger det prisvindende The Airborne Museum som er indrettet på slottet, der var hovedkvarter for Operation Market Garden. Herefter tager vi på bytur og oplever den moderne tids Arnhem.

Tilbage på skibet nyder vi en dejlig frokost inden er der afsejling fra Arnhem mod Nijmegen, hvor vi overnatter.  En festlig aften venter, når vi samles til en cocktail efterfulgt af kaptajnens gallamiddag. 

The Airborne Museum i Arnhem
The Airborne Museum i Arnhem
The Airborne Museum i Arnhem
Dag 5

Amsterdam - Kanalrundfart

Vi sejler fra Nijmegen kl. 05.00 med kurs mod hovedstaden Amsterdam. Vi ankommer ved middagstid, og efter en tidlig frokost skal vi ud og opleve byen. Det er svært ikke at blive begejstret for Amsterdam, der med sine mange kanaler, cykler og fine, gamle bygninger emmer af charme. 

Vi oplever den berømte by på den eneste rigtige måde - fra vandsiden, på en hyggelig kanalrundfart. Fra kanalbåden nyder vi synet af de gamle kanaler og de mange smukke gavlhuse, og fornemmer byens liv og helt særlige stemning. Herefter er der tid på egen hånd, til at se mere af byen eller foretage indkøb.

Skibet ligger natten over i Amsterdam.

Dag 6

Hjemrejse

Efter tidlig morgenmad tager vi afsked med skibets personale og påbegynder hjemrejsen til Danmark. Vi kører normalt via den storslåede 32 km. lange dæmning Afsluitdijk i den nordlige del af Holland. Dæmningen blev konstrueret i 1927-32 for at afspærre Zuiderzee fra Nordsøen, og dermed omdanne området til en ferskvandssø.

Der er tid til at tage fotos af det imponerende inddæmningsprojekt, inden vi fortsætter mod Danmark med passende pauser undervejs.  

 

Afsluitdijk, Holland Afsluitdijk, Holland

Busopsamling 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
København - Flintholm Station 06.45 21.15
Køge Nord Station 07.15 20.45
Rønnede - P-plads ved afkørsel 37 07.35 20.35
Vordingborg - P-plads ved afkørsel 41             07.55 20.20
Højmølle Kro 08.20 20.00
Rødby - ved indcheck hos Scandlines 08.55 19.40

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse