Bæredygtige Hænder

10 tips til at blive en mere bæredygtig rejsende

Det kan godt være uoverskueligt med alt det der bæredygtighed, så vi har her samlet 10 gode råd til at være mere bæredygtig, når du er ude at rejse.

1. Støt lokale virksomheder: Spis på lokale restauranter og køb souvenirs fra lokale kunsthåndværkere for at bidrage direkte til den lokale økonomi og bevare den autentiske oplevelse af destinationen.

 

2. Reducer affald: Medbring en genanvendelig vandflaske, indkøbspose og evt. bestik for at undgå engangsplastik og reducere affald under dine rejser.

3. Sorter dit affald: Så vidt muligt så sorter dit affald, som du ville gøre hjemme. Spørg evt. hotellet eller din rejseleder hvordan du bedst muligt kan sortere dit affald.

4. Spar på vand og energi: Vær opmærksom på vand- og energiforbruget på hoteller og andre overnatningssteder og sluk lys og aircondition, når det ikke er nødvendigt.

5. Brug bæredygtig transport når du er på egen hånd: Vælg så vidt muligt offentlig transport, cykel eller dine gåben, når du skal til og fra lufthavnen eller når du skal udforske en destination på egen hånd. Ved at tage offentlig transport, cykle eller gå kommer du også tættere på befolkning og får set mere af destinationen – du får derfor en mere autentisk oplevelse på rejsen. På vores rejse til New York får du f.eks. udstedt et metrokort, som du frit kan bruge til at komme rundt og udforske byen med. Dette giver en helt særlig og ægte oplevelse af hvad New York er for en by.

6. Respekter dyreliv og natur: Undgå aktiviteter, der involverer udnyttelse af dyr eller skade på naturlige levesteder og følg retningslinjerne for ansvarlig dyreobservation.

7. Støt bevaringsindsatser: Overvej at besøge og bidrage til nationalparker og naturreservater, der fokuserer på at beskytte natur- og kulturarv.

8. Kompenser dine CO2-udledninger: Når du flyver, kan du overveje at kompensere dine CO2-udledninger ved at bidrage til skovrejsning eller projekter med vedvarende energi.

9. Vær opmærksom på kulturelle forskelle: Respekter lokale skikke, traditioner og påklædning for at vise anerkendelse for den lokale kultur og undgå kulturelle misforståelser.

10. Del budskabet: Del dine bæredygtige rejseoplevelser med andre og opmuntre dem til at adoptere miljøvenlige praksisser og blive ansvarlige rejsende også.

 

Ved at følge disse tips i din rejserutine kan du skabe en positiv indvirkning og bidrage til at bevare skønheden og mangfoldigheden i verdens destinationer for kommende generationer. Husk, at det at være en bæredygtig rejsende ikke kun handler om at udforske nye steder, men også om at efterlade et positivt aftryk, uanset hvor du går.

Hos Best Travel følger vi selv de overstående tips. På vores rejser og udflugter bestræber vi os f.eks. altid efter at besøge og støtte lokale restauranter, lokale virksomheder (f.eks. vingårde) og lignende. Omvendt besøger vi aldrig områder/attraktioner, som på nogen måde udsætter dyreliv, natur eller menneskeliv for fare.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse