Rostock

Hansestæder i Nordtyskland

5 dage - bus fra Sjælland

 • Historie
 • Busrejse
 • Kulturoplevelser
 • Hyggelig stemning
 • Smukke udsigter

Oplev Lübeck, Wismar, Rostock og Schwerin

Vi har sammensat en spændende rejse til 3 af de spændende nordtyske hansestæder samt delstatshovedstaden Schwerin med det smukke slot.

Hanseforbundet opstod i 1200-tallet med Lübeck, der blev rig på salt- og sølvhandel, som den kapitalstærke hovedkraft. Hanseforbundet bestod af indflydelsesrige købmænd, som mødtes ved de såkaldte Hansedage for at indgå handelsaftaler og for at træffe strategiske beslutninger. Hansestæderne fik således i kraft af deres fællesskab stor politisk indflydelse og kunne gennemtvinge deres ønsker ved brug af blokader mod andre byer. Hanseforbundet, især den vendiske sammenslutning, som både Lübeck, Wismar, Rostock og Stralsund var en del af, opnåede på denne måde monopol på handelen gennem Østersøen. Det gik ud over de nordiske lande og de danske konger førte hyppige krige mod Hanseforbundet. I 1400-tallet begyndte nederlandske og engelske købmænd at sejle nord om Skagen og brød således Hanseforbundets monopol, hvorved forbundet gradvis mistede sin indflydelse. Hanseforbundet blev officielt opløst i 1669. 

fra kr. 6.495 pr. person
 • Behagelig langtursbus med wifi og gratis kaffe
 • Mange måltider inkluderet
 • Lübeck, Wismar, Rostock og Schwerin
 • Erfaren dansk rejseleder


Oplev 3 spændende hansestæder

Rejseplan

 • Dag 1 - Lübeck

 • Dag 2 - Wismar

 • Dag 3 - Rostock

 • Dag 4 - Schwerin

 • Dag 5 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og strømstik i bussen
 • 4 overnatninger på det  4-stjernede Steigenberger Hotel Stadt Hamburg i Wismar
 • 4 x morgenmad
 • 1 x frokost (dag 4)
 • 3 x aftensmad på hotellet
 • 1 x aftensmad på restaurant i Wismar
 • Udflugter ifølge program 
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.200
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 245 Læs mere
 • Bagageforsikring kr 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Lübeck

Vi tager af sted i moderne 4-stjernet bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. I bussen er der adgang til wifi og strømstik, samt gratis kaffe. Efter overfarten mellem Gedser og Rostock, hvor der er mulighed for at købe brunch, sætter vi kursen mod Lübeck. Den gode beliggenhed ved Trave-floden og den vigtige handel med salt i det 13. århundrede gjorde Lübeck til en velstående by, hvilket afspejler sig i tidens byggerier og stadig kan fornemmes i dag. Vi spadserer gennem det historiske centrum og rejselederen fortæller om seværdigheder, arkitektur og byens berømtheder. Lübeck og marcipan uløseligt forbundet og vi besøger den berømte Café Niederegger, hvor der er macipanmuseum på 1. sal. Cafeens historie går over 200 år tilbage og Niederegger har været leverandør til både den tyske kejser og den russiske zar. Vi ser hvordan marcipanen fremstilles og får en kop kaffe med marcipankage til. Herefter besøger vi Det Europæiske Hansemuseum, som ligger i en meget arkitektonisk spændende bygning. Museet var nomineret til den prestigefulde pris European Museum of the Year i 2017. Her får vi et godt indblik i hansestædernes betydning i Middelalderens Europa. Sidst på dagen kører vi til Steigenberger Hotel Stadt Hamburg i Wismar. Vi spiser aftenmad i hotellets restaurant.

Dag 2

Wismar

Efter et godt morgenmåltid på hotellet tager vi på byrundtur i Wismar, der ligger ved Østersøen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Vil man have fornemmelsen af at stå i en hansestad fra det 14.århundrede er et besøg i den gamle bydel i Wismar så tæt på, som man kan komme. Derfor er Wismars historiske centrum også på UNESCOs Verdensarvsliste. Her finder vi Nordtysklands største og smukkeste markedstorv, det gamle rådhus, som stadig er i brug samt Sankt Nikolai Kirke fra det 14. årh. Sankt Nikolaj er helgen for købmænd og søfarere og det er således meget passende at man netop her har opført en kirke til hans ære. Der er mange imponerende kirker i Lübeck og vi skal også se Maria-kirken og Jakobi-kirken. Efter lidt tid til frokost på egen hånd i Wismar besøger vi Hanse Sektkellerei og får en guidet rundvisning og en smagsprøve på den mousserende vin, der fremstilles her. Vi slutter turen af med en kop kaffe med kage til. 

 

Dag 3

Rostock

I dag skal vi besøge Rostock, som ligger smukt ud til Østersøen ved floden Warnow – den perfekte placering for en hansestad. Vi tager på byrundtur gennem byens hyggelige gader med de mange historiske bygninger og et par af de bevarede byporte, den imponerende Steintor og Kuhtor, der regnes for den ældste af sin slags i Nordtyskland. Oprindelig var der 22 porte, der var med til at beskytte byen. Byrundturen slutter ved promenaden langs havnefronten. Herfra tager vi på en hyggelig sejltur til Warnemünde, hvor vi kan nyde en spadseretur på den lange sandstrand inden bussen kører os tilbage til Wismar. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 4

Schwerin

Vi kører til Schwerin, som er hovedstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. På en ø midt i en af byens syv søer troner juvelen Schwerin Slot, et rigtigt eventyrslot fra midten af 1800-tallet med et væld af gyldne kupler og spir og overdådigt udsmykkede værelser. På dette slot er vores egen dronning Alexandrine, som var gift med kong Christian X, født. Vi får en guidet rundvisning på slottet. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og har derefter tid til at udforske Schwerin på egen hånd. I Altstadt finder man blandt andet markedspladsen med domkirken, en treskibet basilika opført i røde sten i middelalderen. Fra det 117 meter høje tårn kan man nyde udsigten over byen og de smukke søer. Sidst på dagen vender vi tilbage til Wismar, hvor vi spiser aftensmad på en lokal restaurant. 

Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører til oplevelsesparken Karls i Röverhagen. Her kan man blandt andet opleve fremstillingen af forskellige kulinariske specialiteter og naturligvis også købe varer med hjem. Der er ligeledes mulighed for at købe frokost. Herefter sætter vi kursen mod bordershoppen i Rostock, hvor der også vil være lejlighed til at gøre en god handel.

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby S-Station 06.45 20.15 
København - Flintholm 07.20 19.50 
Roskilde - Busholdeplads på hjørnet Ny Østergade/Køgevej 08.00 19.10 
Ringsted 08.40 18.35 
Næstved Station 09.15 18.00 
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 17.30 
Ud fra Rødby - Hjem til Gedser Billetkontoret ved Scandlines 10.30 16.45 

Hotel

Steigenberger Hotel Stadt Hamburg ★★★★

Steigenberger Hotel Stadt Hamburg ligger på den berømte markedsplads i hjertet af Wismars stemningsfulde gamle bydel, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. 

Faciliteter: Reception, elevator, bar, restaurant, wi-fi.  

Værelser: Med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, wi-fi og minibar.  

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
17. maj. 2020
Hansestäder i Tyskland - 5 dage - Steigenberger Hotel Stadt Hamburg in Wismar - Bus fra Sjælland
Flere end 8 6.495 Gå videre

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Hansestæder i Nordtyskland 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 6.495
Stralsund & Rügen 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 5.695
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Aspargesruten 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 4.995