Spørgsmål og svar

Praktisk information og svar på ofte stillede spørgsmål


Adapter

Der benyttes i vid udstrækning samme elstik i Spanien som i Danmark. Spanien benytter primært 230 V, 50 Hz vekselstrøm, enkelte steder er der 110 V eller 125 V.

Læs om strøm og stik her

 



Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Spanien. Service er officielt inkluderet i prisen, men det er normalt at runde op, eller lægge ca. 10 % på regninger på restauranter, og at give et par Euro til stuepiger og taxichauffører.



Egnethed for bevægelseshæmmede

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Spanien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn.

Specifikt om Mallorca:
Udflugten til Soller indeholder ca. 2 km tur til fods. 

Specifikt om Tenerife:
Udflugten til Icod indeholder gåtur på ujævnt terræn med mange trapper.
Hotel Diamante Suites ligger på toppen af en meget stejl bakke - og der kan være lange afstande på hotellet.

Specifikt om Andalusien:
Udflugten til Alhambra indeholder en rundvisning til fods med en varighed på ca 2½ time.



Forsikringer

Uanset om du rejser til Spanien eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.



Helligdage

Foruden de officielle helligdage i Spanien findes der en række regionale helligdage - her er de officielle helligdage:
1. januar - Nytår (Año Nuevo)
6. januar - Helligtrekongersdag (Epifanía del Señor)
Påskedag og Påskemandag - ikke fast dato
1. maj - Arbejdets dag (Fiesta del trabajo)
15. august - Mariæ Himmelfart (Asunción de la Virgen
12. oktober - Spaniens nationaldag (Fiesta Nacional de España)
1. november - Allehelgenesdag (Todo los Santos)
6. december - Grundlovsdag (Dia de la Constitución Esoañola)
8. december - Mariæ Bebudelsesdag (Immaculada Concepción))
25. december - Jul (Navidad del Señor)



Hotelstandard

Hotelstandarden i Spanien er i udgangspunktet som i resten af Europa, enkelte steder en smule lavere, men spanierne er, som andre sydeuropærere, glad for pragt og overdådige tekstiler og funklende lysekroner. Værelser og fællesrum er ofte uden gulvtæpper pga. sommervarmen.



Må jeg drikke vandet

Hvis du vil være 100 % sikker, så hold dig til vand på flaske! Vandsystemet i Spanien er forbedret gennem de seneste år, men kvaliteten er ikke som herhjemme.



Pas og visum

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Spanien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer. Pr. 26/6 2012 skal alle børn også have eget pas.



Pc, iPad

Der bliver flere og flere hoteller i Spanien med internet adgang/gratis internet adgang - på værelser og/eller i fællesrum, men der er stadig mange hoteller, hvor man må betale for internetadgang og en række uden internetadgang, specielt uden for byerne. Der er mange internetcafeer i de spanske byer.



Påklædning

På offentlige steder bør man ikke bære badetøj, og i kirker skal man være tækkeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. På de fleste hoteller forventer man, at herrerne er iført lange bukser til aftensmaden. 



Religion

Spanierne er overvejende romersk-katolske, men der udøves også en række andre religioner i Spanien.



Rygning

Der er rygeforbud på offentlige steder, og flere og flere hoteller bliver røgfri. Nogle restauranter har indrettet særlige rygerum. Det er forbudt at ryge udendørs på en række offentlige steder, f.eks. i nærheden af hospitaler.



Sprog

Det officielle sprog i Spanien er spansk, og langt de fleste spaniere taler og forstår spansk. Derudover findes der en række officielle regionale sprig - baskisk, catalansk, valenciansk, galicisk og mallorquini.

Mange spaniere taler og forstår i dag engelsk - specielt i turistbranchen og specielt i de større byer.



Tidszone

Ja. Når klokken er 12 her, er den også 12 i Spanien - undtaget De Kanariske Øer der er en time bagefter.



Tøj- og skostørrelser

Spanske tøjstørrelser er ofte 1 nr. mindre, dvs., at en spansk str. 40 svarer til en dansk 38.
I Spanien bruger man skonumre som i Danmark - eller de britiske 5, 6, 7 etc., hvor 5 som herhjemme er en str. 38.



Vaccinationer

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Spanien.



Valuta og kreditkort

Den spanske møntfod er euro.

Alle vores hoteller tager imod de gængse credit cards, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tage ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.



Vejret

Spanien er så stort et land, at klimaet varierer fra nord til syd, og det nordlige Spanien har lavere temperaturer end Sydspanien og de kendte ferieøer.

Gennemgående har Spanien højere temperaturer end Danmark, også i Barcelona mod nordøst er sommeren en del varmere end normalt herhjemme med gennemsnitstemperaturer op til 24 og op til 28 i juni-august. Juni og juli er oftest forholdsvis tørre måneder, medens Barcelona i august får mere regn, end vi gør i Danmark.

Malaga på Costa del Sol har i sommermånederne højeste gennemsnitstemperaturer mellem 27 og 30 grader og regn er en sjælden sommergæst. I september-oktober ligger temperaturerne gennemsnitligt på op til 24-28 grader, og man kan forvente lidt regn.

Mallorca ligger i Middelhavet og har et dejligt ferieklima. I sommermånederne, hvor der kun kommer enkelte regnbyger, kan gennemsnitstemperaturen komme op på 25-30 grader. Marts, april og maj er øens forårsmåneder, mens vintermånederne december-februar har temperaturer mellem 5 og 15 grader og en del regn.

Madrids sommertemperaturer svinger mellem 14 og 32 grader med masser af sol og få regnbyger. Mellem november og februar ligger kan gennemsnitstemperaturen svinge mellem 2 og 14 grader, og man kan forvente regnbyger. Fra marts til maj stiger temperaturen, og her kan den komme op på 15-22 grader.

Populære Tenerife har sommertemperaturer op til 23-26 grader, og også om vinteren er der lunt på øen - i december kan man forvente temperaturer mellem 13 og 19 grader, og i forårsmånederne ligger temperaturerne mellem 15-21 grader. Vinter og forår byder på regnbyger, medens sommermånederne er forholdsvis tørre.



Åbningstider

I de store byer og på turiststeder er der forretninger og supermarkeder, der holder åbent hele dagen fra 8/9-17/19, men de fleste lukker midt på dagen mellem kl. 13.30/14.00 og 16/17.00. I storbyer og på turiststeder holder en del restauranter åbent hele dagen, men normalt lukkes der efter frokost ved 14/15-tiden og åbnes igen om aftenen ved 19-tiden. Søndag er butikker oftest lukkede.




Til toppen