Spørgsmål og svar

På denne side har vi samlet en række praktiske informationer, som både er nyttige for dig, der overvejer et krydstogt - men bestemt også for dig, som allerede har bestilt og nu snart skal afsted.


All inclusive Restaurant & Bar drikkevare-pakke

All Inclusive Restaurant & Bar (tidl. Allegrissimo) består af:

Restauranter, specialrestauranter og barer ombord: Et udvalg af vin i glas (hvid, rød, mousserende og rosé) samt mineralvand, fadøl og sodavand i glas.

Bar: Et bredt udvalg af cocktails med og uden alkohol, sodavand, aperitifs, vin og mousserende vin på glas, spiritus og likør, kaffe og cappuccino, varm chokolade og te samt take away is i bæger eller vaffel.

Børn med all inclusive kan også vælge smoothies og milkshakes.

Drikkevarepakken All Inclusive Restaurant & Bar inkluderer ikke: Mineralvand i kahytten samt varer fra minibaren, champagne på flaske eller i glas, vinflasker og spumante, is og drikkevarer, som serveres i souvenirglas.

På nogle af krydstogterne er drikkevare-pakken inkluderet i prisen. Dette fremgår tydeligt på den enkelte rejse. På krydstogter hvor drikkevare-pakken ikke er inkluderet, kan dette ofte tilkøbes. I så fald er det et krav, at alle i kahytten/alle som rejser sammen tilkøber pakken. Tilkøb hos Best Travel skal ske senest 35 hverdage før afrejsen - herefter direkte hos MSC Cruises - enten på deres hjemmeside eller ombord.

Ved tilkøb hjemmefra (gennem Best Travel indtil 35 dage før afrejse eller via MSC Cruises hjemmeside indtil 8 dage før afrejse) er prisen kr. 1.330 pr. voksen for en uge og kr. 630 pr. barn for en uge. Ved køb ombord tillægges service charge 15%.

Bemærk: Denne drikkevare-pakke er udgået - men eksisterende bestillinger honoreres naturligvis. Kan p.t. kun fås i forbindelse med de aktuelle kampagner på krydstogter til de norske fjorde og i Østersøen, som løber frem til 30/11 2018. Aurea

BELLA
Bella er den prisvenlige måde at nyde komforten ved livet ombord på et elegant, moderne krydstogtskib. Vælg mellem indvendig kahyt, kahyt med havudsigt eller kahyt med balkon. Mulighed for at ønske tidlig eller sen middag i restauranten, bekræftes først ombord.

FANTASTICA
Med Fantastica får man kahytter med fordelagtig placering på skibet - vælg imellem indvendig kahyt, kahyt med havudsigt eller kahyt med balkon. Endvidere 24 timers roomservice med gratis levering, samt garanteret tidlig eller sen middag i restauranten i henhold til ønske. 

AUREA
Udover fordelene fra BELLA og FANTASTICA får man med AUREA en kahyt/suite med skønne plejeprodukter til hår og krop, samt badekåbe og tøfler. Desuden indgår en spa-pakke med en 1 x massage-behandling pr. person og ubegrænset adgang til spaens thermal-området under hele krydstogtet. Som AUREA-gæst har man endvidere adgang til separat soldæk, prioriteret ombordstigning og bagagehåndtering, samt valgfri spisetid i separat afdeling af restauranten. Drikkevarepakken All inclusive restaurant & bar er inkluderet i prisen for AUREA gæster. 

MSC YACHT CLUB
Et eksklusivt område på skibet, som er indbegrebet af luksus. Her bor du i overdådigt indrettede suiter og har butler- og conciergeservice til rådighed døgnet rundt. MSC Yacht Club har egen restaurant, lounge og soldæk med pool. Drikkevarer er inkluderet i alle MSC Yacht Club områder, samt i kahyttens minibar. Yacht Club findes på På MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina og MSC Preziosa.Bagage

Hvis du starter/slutter krydstogtet med en flyrejse, skal du være opmærksom på flyselskabets bagageregler. Disse finder du på www.besttravel.dk/flyinfo

Såfremt der ikke indgår rejse med fly på dit krydstogt, opfordrer MSC Cruises sine gæster til at begrænse deres bagage til to kufferter pr. person (som ikke overstiger 90x75x43 cm og 23 kg pr. stykke bagage), og to stykker håndbagage pr. person (som ikke overstiger 56x45x25 cm og 23 kg pr. stykke håndbagage). I det billethæfte, som du modtager før afrejse, vil der være specielle kuffertmærker, som du skal forsyne din bagage med inden ombordstigning. Bemærk, at din bagage kontrolleres inden ombordstigningen, og det er ikke tilladt at medbringe eksempelvis mad- og drikkevarer.

Når du forlader skibet igen bliver bagagen bragt fra kahyt til kaj af skibets personale. Aftenen før udleveres specielle kuffertmærker, som bagagen forsynes med. Bagagen sættes udenfor kahytsdøren den sidste nat på turen. Da alle gæster ikke kan komme fra borde samtidig bliver man delt ind i grupper efter kuffertmærkernes farve. Det fremgår af programmet hvilket tidspunkt din "farve-gruppe" skal gå fra borde.Bella

BELLA
Bella er den prisvenlige måde at nyde komforten ved livet ombord på et elegant, moderne krydstogtskib. Vælg mellem indvendig kahyt, kahyt med havudsigt eller kahyt med balkon. Mulighed for at ønske tidlig eller sen middag i restauranten, bekræftes først ombord.

FANTASTICA
Med Fantastica får man kahytter med fordelagtig placering på skibet - vælg imellem indvendig kahyt, kahyt med havudsigt eller kahyt med balkon. Endvidere 24 timers roomservice med gratis levering, samt garanteret tidlig eller sen middag i restauranten i henhold til ønske. 

AUREA
Udover fordelene fra BELLA og FANTASTICA får man med AUREA en kahyt/suite med skønne plejeprodukter til hår og krop, samt badekåbe og tøfler. Desuden indgår en spa-pakke med en 1 x massage-behandling pr. person og ubegrænset adgang til spaens thermal-området under hele krydstogtet. Som AUREA-gæst har man endvidere adgang til separat soldæk, prioriteret ombordstigning og bagagehåndtering, samt valgfri spisetid i separat afdeling af restauranten. Drikkevarepakken all inclusive restaurant & bar er inkluderet i prisen for AUREA gæster. 

MSC YACHT CLUB
Et eksklusivt område på skibet, som er indbegrebet af luksus. Her bor du i overdådigt indrettede suiter og har butler- og conciergeservice til rådighed døgnet rundt. MSC Yacht Club har egen restaurant, lounge og soldæk med pool. Drikkevarer er inkluderet i alle MSC Yacht Club områder, samt i kahyttens minibar. Yacht Club findes på På MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina og MSC Preziosa.Betaling ombord

Livet ombord på alle MSC-skibe er helt pengeløst. Det vil sige, at man ikke skal/kan betale med hverken kreditkort eller kontanter, når der købes drikkevarer, shoppes i skibets butikker eller købes udflugter. Alle disse ting bliver i stedet påført dit MSC Cruise Card (se mere herom nedenfor), og der afregnes på turens sidste aften. Ved alle køb underskrives en kvittering, og det er til enhver tid muligt at få udskrevet et kontoudtog, så man ved, hvad man har brugt ombord. Man kan ligeledes se sit kontoudtog på fjernsynet i sin kahyt.Billethæfte

Ca. 1 uge inden afrejse sender vi rejsedokumenter fra MSC Cruises. Disse dokumenter er udstedt af MSC, og indeholder selve billetten, som du skal vise ved ombordstigningen samt kuffertmærker til brug ved ombordstigning. Ekstra kuffertmærker kan rekvireres ved skibet ved check-in.Butikker ombord

Alle skibe har butikker, som blandt andet sælger parfume, smykker og tøj samt et udvalg af tax-free varer. Der er ligeledes frisør, fotograf og vaskeri-service (ikke selvbetjening) ombord.

Bemærk, at alkoholiske drikkevarer, indkøbt i de toldfri butikker, ikke må
indtages om bord, og at de udleveres til passagererne/skal afhentes inden, man går fra borde.Børneklub

Børn er meget velkomne ombord hos MSC, og skibets faciliteter er tilpasset børnefamilier.
 
Der arrangeres underholdning og aktiviteter for børn fra 3 år og opefter.
Børneaktiviteterne er gratis, og er organiseret for de forskellige aldersgrupper.
 
De tre aldersgrupper er:
  • Mini Club - fra 3 til 6 år
  • Junior´s Club - fra 7 til 11 år
  • Young Club - fra 12 til 14 år
  • Teen Club - fra 15 til 17 år 
Alle underholdningsaktiviteter, både for de yngre gæster og de voksne, foregår altid på engelsk og også på en del andre sprog (dog ikke de skandinaviske sprog). 

MSC tilbyder ikke babysitterservice. 
Der er legeområde - både indvendigt og udvendigt på alle skibene.
Der er højstole og særlige børnemenuer i restauranterne, men ikke særligt service til børn, så man kan evt. selv medbringe bestik/kop osv. og selv sørge for at vaske disse ting i sin kahyt. 
 
På udflugterne tilbydes specielle børnepriser gældende for børn til og med 13 år.


Check-in

Vi anbefaler check-in 3 timer før skibets afsejlingstidspunkt. Det er dog oftest muligt at ankomme tidligere, og såfremt man kommer tidligt ombord kan man nå at nyde frokosten ombord den første dag. Du kan i dit billethæfte se, hvornår det er muligt at checke in på netop dit krydstogt. Check-ind lukker halvanden time før skibet skal afgå, med undtagelse af amerikanske havne, hvor check-ind lukker to timer før afgang. 

Ombordstigningen foregår i denne rækkefølge:

1) Først afleveres bagagen til besætningen, som sørger for, at den bliver bragt til din kahyt. Husk at påføre al bagage kuffertmærker inden ankomsten til skibet. Du kan evt. få ekstra kuffertmærker ved skibet.

2) Herefter går man til check in-disken og fremviser sit billethæfte og pas for hver rejsedeltager.

3) Sikkerhedskontrollen passeres og efterfølgende tages der et foto af hver deltager.

4) Du går herefter direkte til kahyt - kahytsdøren er åben. I din kahyt vil du finde dit MSC Cruise Card, som altid skal vises ved afstigning og ombordstigning, samt ved alle køb ombord. Dette kort fungerer også som nøgle til din kahyt.

5) Før du kan foretage køb ombord skal du aktivere dit MSC Cruise Card og registrere dit kreditkort. Dette gøres i automater, som findes flere steder på skibet.

6) Der afholdes en sikkerhedsøvelse, som deltagelse i er obligatorisk. Information herom gives ombord.Drikkepenge og service charge

Det at give drikkepenge er fast kutyme på langt de fleste krydstogtsskibe. For at sikre at alle personalegrupper ombord får en rimelig fordeling af de indkomne drikkepenge, administreres disse af MSC. Det foregår på den måde, at der på dit MSC Cruise Card automatisk trækkes nedenstående beløb:

10 euro pr. dag/pr. person  i drikkepenge. Børn 3-17 år betaler halv pris - børn under 3 år betaler ikke drikkepenge.

Denne ordning betyder også, at der ikke forventes, at du som gæst ombord giver drikkepenge direkte til eksempelvis tjenere i restauranter eller til personalet, som gør rent i din kahyt.

Bemærk, at priser for drikkevarer (gælder ikke drikkevarer som er omfattet af all inclusive-pakken) tillægges 15% i såkaldt service charge - en ordning der også er med til at opretholde den høje service ombord.Drikkevarer

Der er døgnet rundt gratis adgang til kaffe/te/vand i skibets buffetrestaurant. Drikkevarer kan afregnes efter forbrug eller man kan tilkøbe en af nedenstående drikkevarepakker. Det er et krav, at alle i kahytten/alle som rejser sammen køber samme pakke. Du sparer 15% på drikkevarepakkens pris ved at tilkøbe inden afrejse fremfor at vente til krydstogtet starter. Tilkøb hos Best Travel skal ske senest 35 hverdage før afrejsen. Herefter kan tilkøb foretages direkte hos MSC Cruises på deres hjemmeside.

Easy drikkevarepakke (er inkluderet ved køb af kahyt i Aurea-kategorien)
Ubegrænset forbrug af drikkevarer med stykpris op til €6/$5: Fadøl, husets vin i glas, udvalgt spiritus, cocktails og aperitifs, alkoholfrie cocktails, sodavand og juice i glas, vand på flaske samt kaffe, specialkaffe, te og varm cacao. 
Pris pr. person pr. dag kr. 220 

Premium drikkevarepakke
Ubegrænset forbrug af drikkevarer med stykpris op til €10/$12: Fadøl og flaskeøl, vin i glas, spiritus, cocktails og aperitifs, alkoholfrie cocktails, sodavand og juice i glas, vand på flaske samt kaffe, specialkaffe, te og varm cacao. 
Pris pr. person pr. dag kr. 290 (kr. 390 på krydstogter fra Miami og New York)

Non-alkoholisk/børnepakke
Ubegrænset forbrug af alkoholfrie cocktails, sodavand, juice, mineralvand, kaffe, specialkaffe, te, varm cacao, softice.
Pris pr. barn pr. dag kr. 100/pr. voksen pr. dag kr. 140 (kr. 390 på krydstogter fra Miami og New York)El på skibet

Elektricitet om bord på alle skibe er 110/220 V i kahytten. Er det nødvendigt med en stikkontaktadapter, kan man bede om sådanne i Informations-skranken ombord.

Bemærk venligst, at ingen varmeudviklende enheder (som elkedler, flaskevarmer til babyer, elektrisk varmetæppe, etc.) er tilladt ombord. Fantastica

BELLA
Bella er den prisvenlige måde at nyde komforten ved livet ombord på et elegant, moderne krydstogtskib. Vælg mellem indvendig kahyt, kahyt med havudsigt eller kahyt med balkon. Mulighed for at ønske tidlig eller sen middag i restauranten, bekræftes først ombord.

FANTASTICA
Med Fantastica får man kahytter med mere fordelagtig placering på skibet - vælg imellem indvendig kahyt, kahyt med havudsigt eller kahyt med balkon. Ved benyttelse af roomservice, vil der i Fantastica-kategorien IKKE blive opkrævet leveringsgebyr. Garanteret tidlig eller sen middag i restauranten i henhold til ønske. 

AUREA
Udover fordelene fra BELLA og FANTASTICA får man med AUREA en kahyt/suite med skønne plejeprodukter til hår og krop, samt badekåbe og tøfler. Desuden indgår en spa-pakke med en 1 x massage-behandling pr. person og ubegrænset adgang til spaens thermal-området under hele krydstogtet. Som AUREA-gæst har man endvidere adgang til separat soldæk, prioriteret ombordstigning og bagagehåndtering, samt valgfri spisetid i separat afdeling af restauranten. Drikkevarepakken all inclusive restaurant & bar er inkluderet i prisen for AUREA gæster. 

MSC YACHT CLUB
Et eksklusivt område på skibet, som er indbegrebet af luksus. Her bor du i overdådigt indrettede suiter og har butler- og conciergeservice til rådighed døgnet rundt. MSC Yacht Club har egen restaurant, lounge og soldæk med pool. Drikkevarer er inkluderet i alle MSC Yacht Club områder, samt i kahyttens minibar. Yacht Club findes på På MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina og MSC Preziosa.Graviditet

MSC tillader kun gravide at rejse med til og med uge 23 i graviditeten. Det anbefales gravide at medbringe en lægeerklæring, der bekræfter at den gravide er i stand til at rejse i den periode krydstogtet varer.Gæster ombord

Det er ikke muligt at invitere gæster med ombord på skibet.Hvor sejler skibet fra?

Når vi fremsender din MSC-billet, vil vi også oplyse hvorfra skibet afgår:

I Kiel afgår skibene i 2015 oftest fra Ostuferhafen.

I København afgår skibet fra ét af disse steder:

- Frihavnen, som bl.a. er Orientkajen, Levantkajen og Sundkaj. Nærmeste station er Nordhavn, hvorfra der 15 minutters gang til Frihavnen. Betjenes også af bus 26.

- Langelinie Nærmeste station er Østerport, hvorfra der er 15 minutters gang til Langelinie. 

- Den nye krydstogtsterminal Oceankaj.  Nærmeste station er Nordhavn, hvorfra der 45 minutters gang til Oceankaj. Betjenes også af bus 26. Der findes offentlige parkeringsmuligheder fra ca 400,- pr uge.

Uanset afgangssted i København kan vi tilbyde parkering til fordelagtige priser. Læs mere på www.besttravel.dk/parkering

I København er hjemkomsten ikke nødvendigvis til samme kaj, som krydstogtet startede fra.

Starter dit krydstogt i en anden by end de ovennævnte, vil vi fremsende information om afsejlingsstedet når billethæftet udsendes.Internet ombord

Del dine krydstogtoplevelser med familie og venner mens du er af sted! MSC Cruises tilbyder wi-fi via satellitforbindelse 24 timer i døgnet, næsten overalt på skibet. Forbindelsen kan benyttes via din smartphone, tablet eller bærbare PC.

Vælg mellem 2 forskellige adgangstyper:

Standard (Middelhavet, Nordeuropa, Cuba, Antillerna, Dubai)
Pris på krydstogter af 5-7 nætters varighed kr. 400,00
Forbrug i alt max. 2 GB (På MSC Seaview, Bellissima, Grandiosa, Splendida dog 2,5 GB)
Adgang til sociale medier, chat-apps, e-mail og surfing på nettet med op til 2 enheder. 

Premium (Middelhavet, Nordeuropa, Cuba, Antillerna, Dubai)
Pris på krydstogter af 5-7 nætters varighed kr. 550
Forbrug i alt max 4 GB (På MSC Seaview, Bellissima, Grandiosa, Splendida dog 5 GB) 
Adgang til sociale medier, chat-apps, e-mail og surfing på nettet med op til 4 enheder.Kahytten

Alle kahytter er beliggende over vandlinien og ingen er placeret under dæk 5. Vi gør opmærksom på, at såfremt man vælger en kahyt af typen "udvendig BELLA" kan redningsbådenes placering blokere helt eller delvist for udsynet. Dette gælder dog ikke på skibene MSC Fantasia, MSC Divina, MSC Preziosa og MSC Splendida.

Kahytter med egen balkon har ubegrænset udsyn - dog findes der i kategori BELLA på MSC Fantasia/MSC Splendida  (8138, 8140, 8141, 8142, 8143, 8144, 8145 og 8147 og på MSC Divina/MSC Preziosa (8134, 8136, 8137, 8138, 8139, 8140, 8141 og 8143) med begrænset udsyn.

Alle kahytter har to enkeltsenge, som kan sættes sammen til dobbeltseng, bad/toilet, klimaanlæg, fjernsyn, telefon, hår-tørrer, minibar og værdiboks. Der er rengøring i kahytterne 2 gange dagligt. Det er ikke tilladt at ryge i din kahyt - ej heller på balkonen. Der 220 volt strømudtag.

Af og til kan vi allerede kort efter din bestilling oplyse om dit kahytsnummer og dermed den præcise placering på skibet. MSC forbeholder sig dog ret til at ændre dette til en anden kahyt af tilsvarende eller højere kahytsstandard.Kæledyr

Det er ikke tilladt at medbringe dyr af nogen slags ombord.Mealtime drikkevare-pakke

Ubegrænset adgang til et udvalg af alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer, inkl. Vin (valg mellem 2 hvidvin, 2 rødvin og 1 rosévin), fadøl, læskedrikke og mineralvand til frokost og aftensmad. 

Det er et krav, at alle i kahytten/alle som rejser sammen tilkøber samme pakke. Tilkøb hos Best Travel skal ske senest 35 hverdage før afrejsen - herefter direkte hos MSC Cruises - enten på deres hjemmeside eller ombord.

Ved tilkøb hjemmefra (gennem Best Travel indtil 35 dage før afrejse eller via MSC Cruises hjemmeside indtil 8 dage før afrejse) er prisen kr. 840 pr. voksen for en uge og kr. 490 pr. barn for en uge. Ved køb ombord tillægges service charge 15%.

Bemærk: Denne drikkevare-pakke er udgået - men eksisterende bestillinger honoreres naturligvis. Kan p.t. kun fås i forbindelse med de aktuelle kampagner på krydstogter til de norske fjorde og i Østersøen, som løber frem til 30/11 2018.MSC Club

Er du medlem af MSC Cruises loyalitetsklub MSC Voyagers Club bedes medlemsnummeret opgivet ved bestilling. Dette er meget vigtigt, da det ikke er muligt at få en evt. rabat udbetalt efter at rejsen er betalt.
Bemærk, at MSC ikke giver rabat til klub-medlemmer på krydstogter, hvor Best Travel har forhåndsindkøbt kahytter - samt på visse nedsatte krydstogter.
Pr. 19. juli 2015 er der nu 5 medlemsniveauer:
Welcome (tilmelding er muligt inden første krydstogt på www.msccruises.dk)
Classic
Silver
Gold
Platin
Medlemmer på Welcome-niveau kan ikke få rabat på selve krydstogtet.
Man optjener point ved køb ombord - samt ud fra valg af krydstogt. Skemaet herunder viser hvor mange point man får pr krydstogt.
 Kahytstype  1-4 nætter ombord 5-9 nætter ombord  10 eller flere nætter ombord
Bella  200  500  700
Fantastica  400  700  1000
Aurea  600  100  1500
Yacht Club  800  1500  2000
Medlemskab af MSC Voyagers Club giver foruden en række fordele ombord også optjening af point samt rabatter på mange krydstogter (ikke drikkevarepakker, fly og andre tillægsydelser). 
Du kan finde mere information her


MSC Cruise Card

Ved ombordstigning modtager alle gæster et MSC Cruise Card, som har størrelse som et dankort. Det er et magnetkort, som du altid bør bære på dig, da det har mange funktioner, heriblandt fungerer det som nøgle til kahytten. Kortet skal også fremvises hver gang du går i land og stiger ombord igen. Desuden skal du fremvise kortet når du handler i butikkerne ombord, bestiller behandlinger i skibets spa, samt når du køber drikkevarer og udflugter.

For at få et MSC Cruise Card skal man ved check-in fremvise sit kreditkort (Visa/Dankort, Mastercard, Visa Electron eller American Express), som registreres. Såfremt man ikke er i besiddelse af et kreditkort skal man i stedet lægge et depositum på 250 euro.

På dit MSC Cruise Card kan du også se, i hvilken restaurant, ved hvilket bord og på hvilket tidspunkt der er reserveret aftensmad til dig. Måltider

Man spiser godt til søs og der er god mulighed for at få sulten stillet ombord på MSC-skibene. Dagen starter med morgenmad - og her kan man vælge mellem at få morgenmaden (continental breakfast) bragt til sin kahyt (kun gratis hvis du har valgt en kahyt i Fantastica eller Aurea kategori) , som stort tag-selv-bord i buffetrestauranten, eller serveret i hovedrestauranterne. Frokosten fås som a la carte eller buffet, en mindre udgave af buffetten kan som oftest også findes ved baren på pooldækket. Aftensmaden er opdelt i 2 spisninger - en tidlig og en sen i hovedrestauranterne. Her sidder man typisk ved borde med plads til 6-8 gæster. Du har ved bestilling mulighed for at afgive ønske om, hvilken spisning du foretrækker, men dette kan først bekræftes ved ombordstigningen. 

Skibets buffetrestaurant er åben 20 timer i døgnet hver dag fra kl 06:00 til 02:00. I løbet af åbningstiden tilpasses udvalget tidspunktet på dagen.

Døgnet rundt kan der gratis hentes kaffe/te og isvand i buffetrestauranten.

Aftensmaden er som udgangspunkt a la carte servering. Menukortet skifter hver aften, og der findes et specielt menukort for børn.

Det er også muligt at spise mere uformelt i skibets buffetrestaurant. På skibene MSC Orchestra, MSC Poesia, MSC Musica, MSC Magnifica, MSC Fantasia, MSC Divina, MSC Preziosa og MSC Splendida er der ud over de inkluderede restauranter også en række specialrestauranter, hvor man mod et tillæg på typisk 15 euro og opefter har mulighed for at spise frokost eller middag.

Spisetider og åbningstider på samtlige barer, caféer og restauranter ombord fremgår på bagsiden af det program, som hver dag bringes til din kahyt.Parkering

Både i København og i Kiel er det muligt at parkere bilen tæt ved skibet. 

Læs mere om parkering i København på www.besttravel.dk/parkering

I Kiel er der flere muligheder, og priserne starter ved 76 Euro for 1 uge. Det er muligt at bestille og betale for parkering hjemmefra via denne hjemmeside: portparking.de. Udfyld blot "Availability check" i højre side - skibene benytter typisk Ostseekai. Pas/visum

Der skal for alle deltagere medbringes gyldigt pas. Bemærk, at passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomsten.

Visum
Vær opmærksom på, at der til flere lande kræves visum. Det er derfor vigtigt, at du kontrollerer hvilke regler, der gælder for netop dit rejsemål og skaffer evt. visum. Den rejsende er selv ansvarlig for at for følgerne af manglende eller ikke-gyldigt visum.

Ind- og udrejseregler
Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er myndighederne i de enkelte lande, der fastlægger reglerne for ind- og udrejse og afgør, om du opfylder reglerne. Vi anbefaler, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.

Særligt for USA
Du kan opholde dig visumfrit i USA i 90 dage. Du behøver dog en ESTA for at kunne rejse ind i USA.
ESTA er en forhåndsgodkendelse, der giver dig lov til at gå om bord på et fly eller skib med USA som destination. En godkendelse gælder normalt i to år og til flere indrejser.
Tryk her for at lave din online-ansøgning

OBS: Det koster $14 pr. person at ansøge om ESTA (pr. marts 2018). Svaret på din ansøgning om ESTA (din ESTA-status) kan du se online, samme sted som du søger.

Yderligere informationer finder du via dette link:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa-pas-og-visum/

Særligt for Rusland
Såfremt dit krydstogt går til Skt. Petersborg er det ikke for danske statsborgere nødvendigt at søge visum, hvis du under anløbet deltager i en af skibets udflugter eller blot bliver ombord på skibet. Ønsker du derimod at komme i land på egen hånd skal du selv - i god tid inden afrejsen - ansøge om visum.

Særligt for Cuba
Skal du på krydstogt med afsejling fra Cuba kræves der turistvisum til Cuba. Køber du krydstogt og fly til Cuba som en samlet pakke hos Best Travel er dette inkluderet og vi skal bruge en kopi af billedsiden i dit pas for at kunne sørge for dit visum. Dette visum er kun gyldigt for et besøg, det vil sige en indrejse i og en udrejse af landet. Derfor udleveres endnu et turistvisum når skibet vender tilbage til Havanna ved afslutningen af krydstogtet. 

Turistvisum (Tarjeta de Turismo) er ikke et mærke i passet, men et separat dokument, som skal fremvises ved både ind- og udrejse af Cuba sammen med dokumentation for gyldig rejseforsikring (på spansk el. engelsk, fås hos dit forsikringsselskab). 

I havnene på Jamaica, Caymanøerne og i Mexico er ingen lokale visa nødvendige, under forudsætning af, at man er i land i maksimalt 24 timer med ankomst og afrejse med samme skib.

Alle passagerer skal desuden have en rejseforsikring, som er gyldig i alle havne, skibet anløber under krydstogtet. Denne forsikring skal dække udgifter til lægehælp og evt. hjemtransport, hvis passageren skulle komme ud for sygdom, skade eller i tilfælde af dødsfald. 

Køber du kun krydstogtet gennem os og sørger selv for fly, så skal du selv sørge for visum - kontakt Cubas ambassade i Danmark herom.Personale

På skibene vil du møde personale fra mange forskellige lande. Da MSC er et italiensk rederi vil officererne oftest være italienere. Der benyttes flere hovedsprog ombord - normalt vil alle danske gæster modtage information på engelsk. Medmindre andet er angivet medfølger der ikke repræsentant fra Best Travel eller anden dansk rejseleder på turene.Prisniveau ombord

Såfremt man ikke har Allegrissimo ALL INCLUSIVE-pakken er priserne for drikkevarer ombord på et ganske rimeligt niveau. Kaffe/te/juice til morgenmaden, kaffe/te til afternoon tea samt vand til alle måltider (serveret i karafler/kander) er gratis. Døgnet rundt kan der i skibets buffetrestaurant afhentes/nydes gratis kaffe/te og vand. Prisniveauet (med forbehold for ændringer) er:

Sodavand 2,90 euro, øl 4,90 euro, vand på flaske 2 euro, kaffe/te 2 euro, 1 flaske vin fra 15 euro, 1 karaffel vin fra 9 euro og alkohol-holdige drinks 7 euro. Der er dog oftest et godt tilbud på drinks hver aften i baren - ligesom man man har mulighed for at købe et forudbetalt drinkskort, som giver rabat. Læs mere herom i programmet, som bringes til din kahyt hver aften.Program

Hver aften bringes der et program til din kahyt. På dette kan man læse, hvad der foregår næste dag. Hvornår skibet er i havn, hvornår man passerer specielle ting (eksempelvis Storebæltsbroen) hvilke udflugter der tilbydes, samt hvilken påklædning der er anbefalet til næste dags middag. En vejrudsigt for næste dag er også at finde her. I programmet er der også en liste over de aktiviteter som tilbydes den efterfølgende dag - og der findes altid en række gode tilbud på drikkevarer og eksempelvis spa-behandlinger. Væsentlige nyheder/ting om turen bringes også her. Programmet er skrevet på engelsk. I dette program vil man også, når turen nærmer sig sin afslutning kunne læse mere om de formaliteter, som er gældende for afstigningen.Påklædning

Påklædningen ombord er meget afslappet - præcis som på en hver anden ferie. Til middagene om aftenen køres med 3 forskellige påklædningsformer, afslappet, uformelt og formelt. Det afslappede kan eksempelvis være en polo/skjorte/T-shirt og et par bukser. Til de uformelle aftener er det ikke velset at bære jeans - og en jakke eller lignende for herrerne samt en kjole/nederdel for kvinderne vil være velset. Til de formelle aftener, eksempelvis kaptajnens gallamiddag, forventes det at herrerne er i et, gerne mørkt, jakkesæt mens vi til kvinderne anbefaler en pæn kjole. Det er aldrig tilladt at opholde sig i restauranterne iført badetøj, badekåber eller uden fodtøj. Om aftenen er det ikke tilladt at bære shorts i restauranterne. I dagens program, som bringes til din kahyt dagligt, fremgår det, hvad der er den anbefalede påklædning til næste aftens middag.Rejseleder

Der medfølger ikke dansk rejseleder på MSC krydstogterne, medmindre dette er udtrykkeligt specificeret som inkluderet på den enkelte rejse. Personalet ombord taler engelsk og udflugterne guides ligeledes på engelsk.Rygning

Rygning er ikke tilladt i din kahyt - ej heller på balkonen, hvis kahytten har egen balkon. Rygning er ligeledes ikke tilladt i restauranterne, teateret og i de fleste opholdsrum. Der findes afmærkede rygerområder ombord. På pool-dækket er rygning kun tilladt i et begrænset område. I udflugtsbusserne er rygning forbudt.Solstole

På pooldækket er der masser af solstole og liggestole. Disse er til fri afbenyttelse, men må ikke reserveres/holdes, hvis man ikke bruger dem. Der udlånes gratis håndklæder ved pooldækket.Specialmåltider og særlige behov

Ved bestilling af rejsen eller i god tid inden afrejsen, bedes du oplyse om eventuelle ønsker om specialmad. Det er muligt at få vegetarmad, glutenfri mad og andre specialmåltider. Denne service koster ikke ekstra.

 

Medbringer du kørestol eller har brug for særlig assistance ombord bedes du udfylde en Special Needs-formular. Du kommer til formularen ved at klikke her. Formularen udfyldes online og sendes herefter elektronisk direkte til MSC Cruises. Alternativt er du velkommen til at printe den udfyldte formular og sende den til Best Travel. Så sørger vi for at videresende formularen til MSC Cruises.Udflugter

I hver anløbshavn arrangeres en lang række udflugter. Du kan finde mere information herom i programmet, som bringes til din kahyt, samt i Excursion Office, hvor man også kan bestille udflugterne. Du kan også bestille udflugterne direkte fra din kahyt ved hjælp af det interaktive TV.

Det er muligt at booke udflugterne allerede fra turens første dag og normalvis frem til dagen før ankomsten til den pågældende havn. På MSCs hjemmeside kan man for mange af anløbsbyerne læse mere om udvalget af udflugter - klik her.

Bemærk, at udflugterne ikke er med dansk rejseleder. Børnepriser på udflugter gælder børn op til med 13 år.

Hvis du gerne vil tilkøbe udflugter hos Best Travel skal dette ske senest 35 hverdage før afrejsen - herefter kun direkte hos MSC Cruises - enten på deres hjemmeside eller ombord.

Med dit MSC-bookingnr., kan du forudbestille udflugter på MSC's egen hjemmeside - klik her

 Underholdning og aktiviteter ombord

Hver aften ombord er der et nyt flot show i det store teater ombord. Der spilles 2 shows hver aften, tilpasset tiderne for spisningerne i restauranterne. Man spiser først og har derefter mulighed for at nyde aftenens show. Desuden er der hver dag levende musik ombord i skibenes mange barer og lounges. I løbet af dagen arrangeres der hver dag en række aktiviteter - alt fra banko eller aerobic til vinsmagning. Der er ligeledes børneklub (ikke med dansktalende personale) for børn i alle aldre (startende fra 3 år). Deltagelse i al underholdning, aktiviteter og børneklubber er gratis.

Der opkræves dog ekstra betaling for følgende services: fotograf, kasino, videospil, 4D-biograf (MSC Splendida, MSC Fantasia, og MSC Magnifica) og Formel 1-simulator (kun på MSC Splendida og MSC Fantasia), golf-simulator (kun på MSC Sinfonia), bowling (kun på MSC Splendida og MSC Magnifica),internetstationer, frisør, barber, skønhedssalon, tyrkisk bad, sauna og massage samt vask og strygning.

Træningsfaciliteten til golf om bord på MSC Musica, MSC Orchestra og MSC Poesia kan benyttes uden betaling.Unicef

Når du rejser med MSC er du samtidig med til at støtte UNICEFs humanitære arbejde for gadebørn i Brasilien. Derfor opfordres alle gæster til at give en donation på 1 euro pr gæst/krydstogt (ikke pr. dag). Hvis du accepterer denne donation skal du ikke foretage dig yderligere. Hvis du ikke ønsker at støtte projektet, kan du henvende dig i receptionen inden turens sidste aften.Vaccinationer

På krydstogter i norden og i Middelhavet kræves ingen særlige vaccinationer. Til enkelte rejsemål under fjernere himmelstrøg kan det være nødvendigt med vaccinationer mod sygdomme som smitsom leverbetændelse, gul feber, meningitis m.m.. Best Travel anbefaler derfor, at du tjekker anbefalinger om evt. anbefalede vaccinationer hos egen læge eller Statens Seruminstitut. 

 Valuta

Priserne ombord er på krydstogter i Skandinavien og i Europa opgivet i euro, mens der på turene i Caribien, Amerika og Syd-Amerika afregnes i US dollars.Vask/strygning

På alle skibe findes der vaskeri (ikke selvbetjening) som mod tillæg tilbyder vask, rens og eller strygning af tøj. Yderligere information og prisliste findes i kahytten.Web-check in

Indenfor 14 dage efter du har bestilt dit krydstogt, vil du modtage information fra Best Travel omkring web-check in i forbindelse med dit krydstogt. 
Når der er foretaget web-check in, har man oprettet en profil på www.msccruises.dk. Inden krydstogtet påbegyndes, er det dermed muligt at logge ind på sin profil, og her tilkøbe udflugter, drikkevarepakker m.m.


Yacht Club

På MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina, MSC Preziosa, MSC Meraviglia, MSC Seaview og MSC Seaside findes en særlig kategori, for de gæster som ønsker et krydstogt i ekstra luksus. Placeret forrest på de øverste dæk findes her et adskilt område med kahytter af ekstra høj kvalitet. Kahytterne er lidt større og byder blandt andet på førsteklasses sengelinned i egyptisk bomuld, marmorbadeværelse, Nintendo Wii-konsol og walk-in garderobe. MSC Yacht Club er som et eksklusivt "skib i skibet" med særskilt reception, lounge og restaurant. Der findes også et pool-område og en  særlig restaurant forbeholdt gæsterne i MSC Yacht Club. Læskedrikke, cocktails, øl, vin, vand og spiritus samt kaffe er inklusiv i prisen. Drikkevarerne i minibaren i din kahyt er ligeledes inkluderet.
Til toppen