Krydstogt på Dourofloden

Porto & Douro-området i Portugal

Rejseplan 2016

Dag 1 - Ankomst

Vi flyver fra København til Porto via Lissabon. Transfer til bydelen Vila Nova de Gaia, hvor Douro Queen venter. Langs kajen i Vila Nova de Gaia ligger mere end 50 forskellige portvinshuse. Vi bliver indkvarteret og kan gøre os det behageligt i vores kahytter eller gå på opdagelse på skibet, hvor der er swimmingpool og stort soldæk. Vi får en velkomstdrik og bliver præsenteret for personalet inden vi spiser middag ombord. 

Dag 2 - Lamego - Quinta do Seixo

Vi spiser morgenmad om bord mens skibet sejler mod Règua. Vi nyder en afslappende formiddag ombord med udsigt til de stejle flodsider med vinstokke, så langt øjet rækker. Douro-dalen menes at være det ældste demarkerede vinområde i verden, og vinbønder har arbejdet med jorden og druerne her i mere end 2.000 år. 

Eftermiddagen byder på udflugt til barokbyen Lamego, der betragtes som Dourodalens kulturelle hovedby. Over byen i den frodige dal tårner sig to bjergtoppe - det ene med slotsruin og det andet med en gammel kirke. I byen kan vi slentre mellem skønne villaer, beundre det smukke torv, den gotiske katedral, og parken omkranset af elegante bygninger. Lamego er kendt som byen, hvor Alfonso Henriques i 1143 blev udråbt som Portugals første konge.

Efter opholdet i Lamego kører vi til vingården Quinta Seixo, hvor vi kan se frem til en spændende portvinssmagning mens vi nyder den betagende udsigt over Douro-floden. 

Om aftenen er der optræden med portugisisk folkemusik ombord. 

Dag 3 - Vingårdsfrokost - Captain's Dinner

Vi sejler fra Régua om morgenen og når midt på formidagen til Pinhão. Herfra tager vi på udflugt til en lokal vingård, hvor vi spiser frokost ledsaget af musikalsk underholdning. Vi er tilbage på Douro Queen midt på eftermiddagen og sætter kursen mod Vega Terron, som ligger på grænsen mellem Portugal og Spanien, mens vi forbereder os på en festlig aften med kaptajnens middag!

Dag 4 - Salamanca - Flamenco

Vi tager på heldagsudflugt til den berømte spanske universitetsby Salamanca. På vores byvandring ser vi blandt andet universitetet, som blev grundlagt i 1134 og er Spaniens ældste. Vi kommer også forbi Casa de las Conchas, en bygning fra det 15. århundrede, som er udsmykket med store muslingeskaller. Bygninger rummer i dag et bibliotek. Vi passerer envidre nogle af byens smukke kirker, heriblandt barokkirken La Clereria og domkirken. Vi spiser frokost i Salamanca og skal også se flamenco-optræden. Flamenco-dansen med de krævende trin og hæleklapren er en helt særlig og umiskendeligt spansk oplevelse.

Efter opholdet i Salamanca vender vi tilbage til Portugal og møder skibet i Barca d'Alva. Om aftenen er der barbecue på soldækket.

Dag 5 - Castelo Rodrigo

 Vi tilbringer formiddagen i Barca d'Alva. Efter frokost tager vi på udflugt til den historiske by Castelo Rodrigo. Vi tager på byrundtur til fods i den smukke by. Mens vi har været på udflugt er skibet sejlet til Pinhão, hvor vi møder det igen. 

Dag 6 - Mateus - Régua

Om formiddagen besøger vi det henrivende Palácio Mateus, der pryder etiketterne på den kendte rosévin. Det imponerende haveanlæg og de smukke vinmarker ved palæet er en oplevelse i sig selv. Barokpalæet blev bygget i det 18. årh. til familien Botelho Mourã, der stadig bor her. Palæet er indrettet med malerier og 1800-tals møbler fra England, Frankrig og Portugal.

På vejen tilbage til skibet kan vi nyde det smukke landskab med bløde bakker, vinmarker og olivenlunde. Vi lægger vi vejen forbi Douro-museet i Régua, som giver et godt indblik i regionens historie, kultur og identitet.

Om eftermiddagen sætter Douro Queen kursen mod Porto igen og lægger til ved kajen i Vila Nova de Gaia. Efter middagen skal vi opleve fado, den traditionelle portugisiske musik med de karakteristiske melankolske temaer. 

Dag 7 - Porto - Guimarães

I dag skal vi opleve mere af den smukke by Porto. Fra Cais de Ribeira drager vi til det gamle kvarter Alfândega, hvor vi skal til portvinssmagning. Efter endnu engang at have nydt de liflige dråber vender vi tilbage til skibet for at spise frokost. Om eftermiddagen tager vi på udflugt til den smukke by Guimarães med den gamle borg og et velbevaret middelalderkvarter. Sidst på dagen er vi tilbage på skibet, hvor vi spiser middag.  

Dag 8 - Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med det flinke personale på Douro Queen og sætte kursen mod lufthavnen. Vi flyver tilbage til København via Lissabon. 

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Lissabon-Porto t/r
 • 7 overnatninger på det 4-stjernede skib Douro Queen i kahyt på hoveddæk agter
 • Helpension ombord
 • Kaffe/the og vand i forbindelse med måltiderne
 • Rød- og hvidvin eller sodavand til aftensmaden
 • Udflugter ifølge program inkl. entréer
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkepenge (ca. €70 pr. person)
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Kahyt på hoveddæk midtskibs kr. 1.800
 • Kahyt på øvre dæk med balkon for el. agter kr. 2.800
 • Kahyt på øvre dæk med balkon midtskibs kr. 4.200
 • Kahyt på hoveddæk midtskibs til enebrug kr. 6.000
 • Kahyt på øvre dæk med balkon midtskibs til enebrug kr. 12.000
 • Afbestillingsforsikring kr. 470 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Julemarkedskrydstogt på Rhinen
Julemarkedskrydstogt 4-dages krydstogt på Rhinen inkl. fly fra Billund eller København
fra kr. 5.695
Blomsterkrydstogt
Blomsterkrydstogt Smukt flodkrydstogt i Holland og Belgien
fra kr. 6.995
Mosel og Rhinen
Mosel og Rhinen Flodkrydstogt på Tysklands berømte floder inkl. fly
fra kr. 9.995
Donau med Der Kleine Prinz
Krydstogt på Donau med M/S Der Kleine Prinz KØB 2017 NU! 7 lande og 5 hovedstæder
fra kr. 13.495
Ved brug af denne hjemmeside godkender du vores brug af cookies til statistik, personalisering og annoncer. Læs mere